Skocz do zawartości

Zdjęcie

Lądowanie na Księżycu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
386 odpowiedzi w tym temacie

filomidanek.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No faktycznie :mrgreen: ...... odkrywcy prawdy utajonej jakby pochowali się po dziurach.
Jeszcze niedawno z takim zapałem odkrywali krzywe cienie, numerowane kamienie, wichury na Księżycu, a astronautów podwieszali na linkach szarpiąc za antenkę, co tylko któryś się obalił.
Suwaczki na wypasionych komunijnych kompach grzały się od przypalania balansem bieli czy inną korekcja gamma.
I nagle .... cisza.
I .... jeden tylko Ostatni Mohikanin - Pan Kazimierz Ożóg, nadal z zapałem godnym lepszej sprawy darmowym GIMP-em walczy z funkcją krzywych koloru na ściągniętych z sieci skanach..
http://analizyrynkow...?article_id=557
Gość zrobił duży postęp, bo zaprzestał już udowadniać, że kompozycje ze zdjęć księżycowych nie są oryginałami, :o ale nadal ma duży potencjał i aż się dziwię że służby specjalne nie zatrudniły go do rozpoznawania fałszywych banknotów na podstawie ich zeskanowanych kopii. :mrgreen:
Na razie konsekwentnie rozpowszechnia różne brednie które znajdzie w sieci.
Mógłbym mu podrzucić prawdziwą perłę głupoty, bo mam ich sporo.
Przecież news p.t. "Armstrong się przyznał że nie był na Księżycu", ( http://www.theonion...._convinces_neil ) powinien być jeszcze lepszy od tego który widziałem przed świętami a brzmiał jakoś tak : "Święta odwołane - Józef się przyznał !"

Pozdrawiam.
  • 0

#287 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

O widzę że się nowe konto założyło. Czy Wać Pan nie możesz używać swojego prawdziwego loginu, tylko prawić trolling na podszywce?Bo nie jestem skłonny uwierzyć w aż takie rozeznanie ;)

Użytkownik Muhad edytował ten post 26.01.2010 - 11:26

• 0

filomidanek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ŻE COOO ??? :mrgreen:

Muhad - Ty może już tego nie jedz ?:roll: To chyba jednak nie były ..... pieczarki :/
  • 0

SeloD.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

O widzę że się nowe konto założyło. Czy Wać Pan nie możesz używać swojego prawdziwego loginu, tylko prawić trolling na podszywce?Bo nie jestem skłonny uwierzyć w aż takie rozeznanie ;)

Hehe Panie Muhad czemu Pan wszystkich "nowych" podejrzewa o założenie fikcyjnego konta ? :) - mnie Pan również o to podejrzewał :P hehehe

ŻE COOO ??? :mrgreen:

Wystarczyła taka reakcja :) hehe niepotrzebne następne zdanie.

Muhad - Ty może już tego nie jedz ?:roll: To chyba jednak nie były ..... pieczarki :/

Panie Muhad po prostu podziel się z nami :)

Swoją drogą nie majstrujmy OT bo znów polecą "warny" :) - do Tematu wracając to:
Kolego filomidanek dużo masz "kwiatków" z lądowania na księżycu? Można by podpiąć pod temat lub założyć nowy, zbiorczy głupot, które ludzie wypisują. Chodzi o to, żeby udowadniać prawdę w obie strony. Nie tylko obalanie ogólnie przyjętych zasad ale także nieprawdziwych teorii, tez itp.

Ale musiałoby to być zestawione rzetelnie - bez obrażania nikogo - anonimowo!

Użytkownik SeloD edytował ten post 26.01.2010 - 15:00

• 0

#290 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Kolega wyżej zarejestrował się 4 dni temu

a napisał coś takiego: No faktycznie :mrgreen: ...... odkrywcy prawdy utajonej jakby pochowali się po dziurach.
Jeszcze niedawno z takim zapałem odkrywali krzywe cienie, numerowane kamienie, wichury na Księżycu, a astronautów podwieszali na linkach szarpiąc za antenkę, co tylko któryś się obalił.

O czym to świadczyć może? W 4 dni raczej nikt nie ogarnie tutejszego klimatu. Sorka, bajki to my, ale nie nam :) Forum za obszerne.

Tak pomyślałem za pierwszym razem. :)

Coś mi umknęło.

Użytkownik Muhad edytował ten post 26.01.2010 - 20:04

• 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Faktycznie - dziś widać już, że wszelkie teorie, które "udowadniały" nam, że lądowanie na Księżycu było fikcją, to były po prostu zwykłe bajki. Ktoś w jakimś celu rzucił takie "dowody" w internet i dalej poszło swoją drogą - ludzie zaczęli wierzyć, nie weryfikowali tych opowieści no i powtarzali je dalej jakby to była oczywista prawda. Mnie obecnie najbardziej zastanawia tylko to, co ci ludzie, którzy dawniej tak święcie wierzyli w argumenty mające obalać fakt, że wylądowaliśmy na Księżycu i tak stanowczo "walczyli" ze "złymi sceptykami" wynieśli z tej historii. Byłbym w siódmym niebie, gdyby okazało się, że wpadka "moonhoaxu" sprawiła, że pomyśleli "hej, skoro dałem się nabrać takim opowieściom, to może i inne teorie spiskowe/alternatywne są podobnie zbudowane - na kłamstwach? Muszę to zweryfikować!". Niestety jednak, znajac życie - nic takiego nie będzie miało miejsca. Widać to czasem u niektórych ludzi. Najpierw - "ludzie nigdy nie wylądowali na Księżycu! Nie ma gwiazd! itd." Potem, pod naporem argumentów "sceptyków" (trochę niefortunna to nazwa, no ale już się przyjęła) zaczyna zmieniać się to na "wylądowali, zdjęcia są autentyczne, ale na pewno coś ukrywają, bo zdjęcia A B i C są tu i tu zmanipulowane!". A gdy wykaże się ponad wszelką wątpliwość, że nic złego w tych zdjęciach nie ma, to wtedy... cisza. Żadnego "faktycznie, myliłem się, wylądowaliśmy i wszystko przebiegło tak, jak mówi wersja "oficjalna". Próby zaś przyciśnięcia i zmuszenia do takiego przyznania się przynoszą zawsze atak albo personalny, albo "a 9/11 i tak zrobił Bush!".

Po prostu wygląda na to, że niektórym spiski są po prostu niezbędne do życia.
  • 3

filomidanek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Bo są potrzebne ! :mrgreen:
Przeciętny zwolennik księżycowego spisku nie ma bladego pojęcia o podboju kosmosu w latach 1949 – 1972.
Właściwie nawet nie podboju – pojedynku raczej !
Przeciętny odkrywca wie że Amerykanie nakręcili jakiś, (bliżej niesprecyzowany), film na pustyni w Newadzie, w na Islandii, w tajemniczej Strefie 51 , w hali w Hollywood, albo w wielu innych miejscach i pokazując go Światu oświadczyli nagle że wylądowali na Księżycu.
Film nakręcili za pomocą Kubricka któremu dali za to obiektyw noktowizyjny.
Odkrywca wprawdzie nigdy tego filmu nie widział, ale na YT było o tym w jakichś tam „Wesołych historiach” i tam pokazywano jak przy pomocy szmaty zasłaniającej kawałek ziemi , oraz linek podciągających astronautów udało się stworzyć iluzje księżycowej rzeczywistości.
Ci dranie z NASA zaraz potem wyrżnęli do nogi wszystkich którzy brali udział w kręceniu tego filmu z aktorami grającymi astronautów na czele, ale nie wyłączając nawet, elektryków, sprzątaczki i chłopaków z transportu.
Następnie specjalne grupy zabójców zajęły się pilnie rodzinami tych wyrżniętych, coby oni nie donieśli Ruskim o martyrologii ich rodzin, bo Ruscy tylko na taki rarytas czekali.
I to jest cała wiedza odkrywców spisku.
Wierzy w to wg Instytutu Gallupa – 6 % Amerykanów i chyba sporo więcej naszych gimnazjalistów.
Wg Gallupa prawie tyle samo Amerykanów, (5 %) wierzy w sfingowanie II Wojny Światowej, bo przecież nie ma żadnego dowodu na to że miała miejsce poza tym żołdakiem z Wermachtu co go widziała babcia, ale to i tak był przebieraniec przygotowany przez spiskowców żydowskich, po to aby mogło powstać Państwo Izrael.
  • 0

#293 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

albo "a 9/11 i tak zrobił Bush!".

Ty już 9/11 lepiej nie bierz jako przykład, bo są tacy którzy się ze mną zgodzą, że 4 przypadeczki katastrof, to trochę zbyt wiele i wiadomo że świetny pretekst do tego, by wtargnąć na bliski wschód. Tak tak. Trzeba było zrealizować niespełnione ambicje Seniorka Busha :)

Po prostu wygląda na to, że niektórym potrzeba negowania wszystkiego jak leci jest niezbędna do życia ;)
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W przypadku 9/11 mamy do czynienia z takimi samymi kłamstwami jak tutaj. Tam też zmyśla się "dowody" i pomija niewygodne rzeczy aby tylko spisek wciąż trwał. A najwymowniej podejście do "prawdy" pokazuje przykłąd ze świadkami, którzy widzieli samolot wbijający się w Pentagon. Było ich około stu. Co na to "spiskowcy"? "To nieistotne!" :D

Ty już 9/11 lepiej nie bierz jako przykład, bo są tacy którzy się ze mną zgodzą, że 4 przypadeczki katastrof, to trochę zbyt wiele i wiadomo że świetny pretekst do tego, by wtargnąć na bliski wschód.

Jeszcze nie tak dawno na pewno znalazłbyś tutaj całą masę osób, które dałyby sobie rękę uciąć, że nigdy nie wylądowaliśmy na Księżycu i że wszstko zostało nagrane w studio. Więc to chyba o niczym nie świadczy.

I nie potrzeba negowania wszystkiego, bo przecież nikt z nas nie wypowiada się tutaj na wszystkie tematy. Prostowanie kłamstw - to tak, ale nie wszystkiego. Niestety tak się składa, że 9/11, teorie alternatywne o piramidach i moonhoax są w tej samej kategorii. Moonhoax mam nadzieję ostatecznie upadł i chyba już nikt przy zdrowych zmysłach nie powie, że nie wylądowaliśmy na Księżycu. Z 9/11 jest tak samo, z tym że trudniej jest wyjaśnić ludziom, że się mylą. Prawda jednak jest dokładnie taka sama jak przy tematcie lądowania na Księżycu - ktoś po prostu puścił w świat kłamstewka a ludzie w nie uwierzyli. I wykazywaliśmy to już tutaj sam nie pamiętam ile razy (tyle tego było). No ale nie każdy przecież chce uwierzyć, że pan X zmyśla kłamstewka, szczególnie gdy kłamstewka pana X bardzo nam przypadły do gustu bo dają nam poczucie znajomości jakiejś "tajemnej wiedzy". Ot i wszystko.

Ale jako że o 9/11 jest osobny dział - to kończę OT.
  • 3

#295 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

W przypadku 9/11 mamy do czynienia z takimi samymi kłamstwami jak tutaj. Tam też zmyśla się "dowody" i pomija niewygodne rzeczy aby tylko spisek wciąż trwał. A najwymowniej podejście do "prawdy" pokazuje przykłąd ze świadkami, którzy widzieli samolot wbijający się w Pentagon. Było ich około stu. Co na to "spiskowcy"? "To nieistotne!" :D

Tak. To są zapewne kłamstwa w "świecie według Aquili", natomiast Ty mówisz o 100 świadkach, którzy widzieli samolot, a jest także rzesza ludzi, którzy go nie widzieli i mają inne zdanie. Prawda jest jak dupa, u każdego inna. Ach te Twoje dowody hehe :)

Jeszcze nie tak dawno na pewno znalazłbyś tutaj całą masę osób, które dałyby sobie rękę uciąć, że nigdy nie wylądowaliśmy na Księżycu i że wszstko zostało nagrane w studio. Więc to chyba o niczym nie świadczy.

Wiesz co, tych dwóch kwestii porównywać nieładnie, bo to dwie zupełnie inne bajki.
Poza tym swoim prześmiewczym tonem i ciągłym powtarzaniem tych powtarzaczy - dowody - świadkowie - itd. nie zmienisz obrazu skutków, które jako można określić - wyszło szydło z worka, jako że USA posadziły dupska na terenie bogatym w ropkę a ich firmy budowlane i farmaceutyczne trzepią teraz solidną kasiorę :) Tak tak, taka jest rzeczywistość.

Prostowanie kłamstw - to tak, ale nie wszystkiego. Niestety tak się składa, że 9/11, teorie alternatywne o piramidach i moonhoax są w tej samej kategorii.

Ach, jak pięknie jest nadać ton sprawie 9/11 typowemu kłamstwu. Bajerant jesteś i świadomie podkreślasz właściwe dla Ciebie słowa. W kółko to samo: Dowody, świadkowie, kłamstwa, spisek, ufo. To u Ciebie jest najczęściej powtarzane w kontekście cynicznego wyśmiewania tematów przez Ciebie negowanych. Otóż do tej pory nie umiesz wyjaśnić rozmów z kontroli lotów, z których wynikało, że ten piękny kraj o sercu samarytanina - USA, z pełnym w cnoty władcą - Bushem, doskonale wiedział o "potencjalnym" zagrożeniu :) Ech. Jaki ten świat dziwny i zawiły.

A co do samego pentagonu hehe. Ja Ci udowodniłem to, że średnice silników, które były widoczne na zdjęciach były znacznie mniejsze od tych, które powinien posiadać ten konkretny samolot, który rzekomo się rozbił. Oczywiście zbyłeś mnie i wymijałeś odpowiedzi, wymijając się z prawdą. To taka prawidłowość polityczna w Twoim wykonaniu. Tobie się wydaje, że jak wygrałeś kilka debat, sam sobie orzekłeś wszem i wobec wklejając kilka foteczek i kopiuj wklej treści z internetu, to nadałeś faktyczny ton - zakłamań sprawy 9/11. I dziwi mnie tylko jedna rzecz, co skłania Cię do tego, żeby latami na tym forum uporczywie trzymać się swojej celowości w unikaniu trudnych pytań, a stawianiu swoich argumentów, jako jedynej i niepowtarzalnej prawdzie?? Zadziwiające jest to, że z konsekwencją i uporem maniaka działasz, jak typowy ktoś, komu bardzo zależy na tym, aby pewne rzeczy nie wychodziły na światło dzienne. Tylko po co?? W kit, że Ty wierzysz w prawdę nie uwierzę. Za długo Cię znam.
  • -2

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Na wstępie - przepraszam moderatorów. Odpowiedź na ten post wrzucam tutaj:

http://www.paranorma...topic=31&st=420
  • 1

filomidanek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Prawda jest jak dupa, u każdego inna.

Muhad - prawda to jest taki pogląd który jest zgodny z rzeczywistym stanem rzeczy, którego ten pogląd dotyczy !
Więc może być tylko jedna i taka sama !
A to o czym piszesz, to są brednie przez danego osobnika wydzielane, które zresztą ewoluują. :mrgreen:

Jak chodzi o 9/11 to powszechnie wiadomo że to robota tego wrednego Dablju i jego pomocnicy.. tej Condolizy.
Osobiście skłaniam się nawet do wersji że bardziej Condolizy, bo przecież tam w dzień to zawsze było mnóstwo ludzi, więc musieli te bomby ... w nocy podkładać. A wiadomo że ją jednak w nocy trudniej było .... zauważyć ! :mrgreen:

Zaś co do Księżyca to Całe to fałszerstwo o lądowaniu Amerykanów na Księżycu, to wszystko nazistowska propaganda po to żeby usprawiedliwiać amerykańskie ludobójstwo w Iraku i w Afganistanie.

A poza tym to ostatnio poznałem człowieka, którego kumpel ma kuzyna w Australii. I ten kuzyn słyszał od jednego gościa w barze, że tamtego matka, jak oglądała w 1969 r. transmisję z Księżyca, to na własne oczy widziała jak jeden z astronautów, (ale nie widziała który, bo hełmy mieli na głowach) – kopnął butelkę po coca-coli aż się potoczyła pod lądownik.
Butelka coli na Księżycu ??
No sami powiedzcie - czy to nie było fałszywe lądowanie ?
Fake, fake ... fake !
  • 1

SeloD.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Panowie uważam, że używanie przesytu sarkazmu nie jest wskazane ponieważ z konwersacji przechodzimy w naszpikowaną sarkazmami i ironią paplaninę... Zamiast spójności wychodzi zamazany paciaj. Nie dziwię się, że często są kłótnie na tym forum skoro nikt spokojnie nie potrafi wyjaśnić swoich racji bez zbędnych docinek...
  • 0

#299 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Selod, ale o czym tu dyskutować skoro jeden daje zmanipulowane fotki z silnikami wraku zupełnie innego samolotu, a ja mu podaje wymiary prawidłowe silnika, który powinien być większy - chodzi o konkretny przecież samolot - a idzie w zaparte?? Cieszy się ze 100 świadków z jakiś tam źródeł, a są też inni, którzy mają inne zdanie. Są rozmowy z kontroli lotów, jest logika która podpowiada,że taki precedens jak ucieczka 4 samolotów nie powinien się przytrafić, bo historia tego kraju pokazuje jasno, że wszelkie próby zbaczania z kursu samolotów kończyły się eskortą myśliwców w kilka minut. Na 1tys. km/kw jest kilkanaście radarów. Oni doskonale wiedzieli o wszystkim i nielogiczne jest odrzucać w zaparte wszystkie nieścisłości.
Poza tym jak ktoś może cokolwiek udowadniać tu w tym miejscu odnośnie chociażby samego zawalenia się budynków, skoro nie ma wiedzy w zakresie budownictwa, ani architektury?? Kiedyś się obnosił z wiarą, że wtc7 miał ogromny pożar i że to była przyczyna zawalenia się budynku...hihihi...tak, tylko nie umiał przyjąć argumentów, jako pożar był tak taki, co kot napłakał. Fotki pokazywałem. Może jedno lub dwa piętra w małych płomieniach. Tam pożaru prawie w ogóle nie było. Ten budynek miał też świetną konstrukcję i analiza komputerowa to pokazała. Nie miał prawa się zawalić a każdy wie, że tam były ważne dokumenty. Zresztą nie chcę mi się już na ten temat licytować... śmieszy mnie jedynie fakt, że za moje ironie mnie minusujecie a za jego sarkazm i cynizm dajecie plusy. Wszystko jasne.
  • 0

SeloD.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Z tymi minusami to muszę przyznać rację. Dawajcie je jakoś z rozwagą... szczerze mówiąc ja nie oceniałem. więc nie pisz na "wy" :)
Powiem tak.. Pan Panie Muhad i Aquila jesteście delikatnie mówiąc uczuleni na siebie :). Dlatego nigdy się już nie dogadacie. Ja jestem pomiędzy Wami i z chęcią z Aquilą mogę pogawędzić co sądzi o WTC... Swoje zdanie wyraziłem w odpowiednim dziale i tam przenieśmy rozmowe hmm ?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych