Matka najczęściej doświadcza ruchów. Najczęściej w kuchni, w której stawiałem kamerę kilka razy i nic się nie nagrywało.
Najczęściej w kuchni, czy TYLKO w kuchni?
Skoro zjawiska ruchów (jak rozumiem - ruchów przedmiotów) występują najczęściej w kuchni, to jaki jest powód stawiania kamery w coraz to innym i na dodatek, LOSOWO wybranym pomieszczeniu?.
Co (oprócz przypadku oczywiście) spowodowało ustawienie kamery w pokoju gościnnym? A sypialni rodziców? Czy wcześniej działo się tam cokolwiek, co uzasadniałoby próby nagrywania w tych właśnie pokojach?
Nadal tez nie wiemy (przynajmniej ja nie znalazłem precyzyjnej informacji na ten temat) - co konkretnie zdarzało się w tej kuchni?
Ojciec zaniechał pomiarów cieplnych ze względu na powracającą depresję i śmierć cioci.
Skoro ojciec zaniechał pomiarów PO śmierci cioci, to znaczy, że wahania temperatury występowały również PRZED jej śmiercią.
A w związku z tym, nie miały one z tą śmiercią żadnego związku.
Dlaczego w takim razie informacja o tym znalazła się w tym temacie - czemu to miało służyć?
Przecież sam napisałeś w pierwszym poście tego tematu
cyt.
Wszystko zaczęło się kilka tygodni temu, gdy moja ciocia, z którą zawsze miałem bardzo dobry kontakt przegrała walkę z rakiem zatok obocznych nosa.
To oznacza wprost, że później zacząłeś opisywać zjawiska, które zaobserwowałeś (ty albo domownicy) PO jej śmierci (gdy przegrała walkę z rakiem)
Film zapisałem i już miałem wrzucać ucięty, ale uznałem że jak Youtube utnie pierwszą sekundę to nie będzie nic widać.
To nie jest odpowiedź na zadane pytanie.
Sens pytania zawiera się w tym jego fragmencie cyt."Każdy program do obróbki filmów ma opcję cofnięcia, jak zauważyłeś, że uciąłeś za dużo, trzeba było z niej po prostu skorzystać."
Inaczej mówiąc, pytanie brzmi - Dlaczego nie skorzystałeś z możliwości cofnięcia zbyt daleko idących zmian w nagraniu i przycięcia go w sposób prawidłowy, co byłoby najsensowniejszym rozwiązaniem, nie naruszałoby integralności nagrania, a przy okazji, byłoby dużo prostsze niż te kombinacje alpejskie z kopiowaniem końcówki nagrania i wklejania jej na jego początek.