Paranormalne.pl: Liberalizacja dostępu do broni palnej w Polsce - Paranormalne.pl

Skocz do zawartości

Informacja

• Ankiety powinny zawierać wszystkie możliwe odpowiedzi.
  • Ankiety nie powinny narzucać żadnego poglądu (obiektywizm odpowiedzi).
  • Ankiety powinny być sensowne i na poziomie.
  • 80 strony +
  • Pierwsza
  • 78
  • 79
  • 80
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Liberalizacja dostępu do broni palnej w Polsce Jednolite zasady dla wszystkich obywateli.

Ankieta: Czy jesteś za liberalnym dostępem do broni palnej w Polsce, opartym na równych zasadach dla normalnych, uczciwych i praworządnych obywateli? (387 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś za liberalnym dostępem do broni palnej w Polsce, opartym na równych zasadach dla normalnych, uczciwych i praworządnych obywateli?

1. Tak (230 głosów [59.43%])

Procent z głosów: 59.43%

2. Nie (137 głosów [35.40%])

Procent z głosów: 35.40%

3. Nie wiem (6 głosów [1.55%])

Procent z głosów: 1.55%

4. Nie jestem zdecydowany (14 głosów [3.62%])

Procent z głosów: 3.62%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

• Grupa Użytkownik+
  • Postów 274
  • Rejestracja 11.07.11
  • PłećMężczyzna
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano 25.04.2012 - 00:50

Wyświetl postUżytkownik mylo dnia 25.04.2012 - 00:32 napisał

atak na jednego z policjantów okazał się skuteczny - efektem było ciężkie zranienie interweniującego policjanta.

Tylko dlatego że Policjant bał się konsekwencji jeśli by użył broni według sądu zbyt wcześnie. Skoro Policjanci tak bardzo obawiają się użycia broni to nawet po wielkiej rewolucji w zapisach prawnych społeczeństwo będzie tak bojaźliwe że nie będzie jej używać jeszcze przez lata..a trzeba liczyć na sędziów i media że zrobią wszystko by ich w tym w stanie utrzymać. Przestępcy zawsze mieli fora u sędziów w Polsce no chyba że tyczyło się to samego otoczenia sędziów, wtedy feralny chuligan dostawał większy wyrok za przebicie opon auta szwagra niż za pobicie anonimowego obywatela, zresztą co ja mówię ,za pobicie w Polsce się nie siedzi...Jest odwrotnie do kary , jest dobrze kogoś pobić i być sądzonym, wtedy społeczeństwo jest zastraszone widząc że bandyta chodzi wolno zachowuje się jeszcze zuchwalej, jak najbardziej jest prominentne mieć sprawę o pobicie ...

Użytkownik Muhomorniczy.Cylon edytował ten post 25.04.2012 - 01:06

0

• Wyświetl blog
  • Grupa Użytkownik+
  • Postów 668
  • Rejestracja 23.01.07
  • PłećMężczyzna
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano 25.04.2012 - 10:23

Cytat

Nie wiem czemu odróżniasz kiedyś od teraz. Ludzie się nic, a nic nie zmienili.

To nie jest do końca prawda. Poprzez zanik cech męskich u przedstawicieli płci brzydszej mamy coraz mniej ludzi honorowych a coraz więcej szuj (od razu zaznaczam, że pierwszego lepszego menelka-dresa wcale nie uznaje za wyznacznik męskości). Zresztą to nie jest tylko moja odczucie, takie samo zdanie ma np. Lew-Starowicz.

Cytat

Ale czego to dowodzi? Jeśli on miałby broń, to jego koledzy również i skończyłoby się tak samo. Poza tym krótka broń palna przegrywa na krótkich dystansach z białą.

To tylko przykład, że takie przypadki się zdarzają. Co do nożowników, pomijając tą konkretną sytuację o, której pisał Muhomorniczy.Cylon, masz po części rację. Sprzętu na ulicy nie wyciąga się żeby kogoś postraszyć. Jednak zapominasz o tym, że większość ludzi wymięka już przy złamanym nosie a co dopiero przy jak to napisałeś "śmiertelnej ranie". Teraz to Ty patrzysz na sprawę pod kątem krakowskich klimatów ;).

Cytat

Jeśli chcesz się całe życie bać i z każdej strony wypatrywać zagrożenia, obwieszać się bronią - to Twoja sprawa.

Bać ? Wypatrywać zagrożenia ? O czym Ty piszesz mylo. Ja jestem po prostu świadomy zagrożenia, nie zamykam oczu i nie mówię - nie widzę Cię zły potworze spod łóżka, nie istniejesz!

Cytat

Jeśli trafisz na sytuacje gdzie będzie 3 uzbrojonych na Ciebie jednego uzbrojonego to nic Ci nie pomoże, chyba że uciekniesz.

Sam na sam to chyba jasne, że tak postąpię - już nie te lata. Jednak kiedy miałbym kogoś bronić, to nawet w takiej sytuacji stawił bym czoła przeciwnikowi.

Cytat

Możesz sobie znowu powtarzać, że ktoś tam nie wychodzi z domu i ogląda tylko TV i GRA W GRE, że tylko prawdziwi ludzie ulicy wiedzą co to życie.

Widzisz mylo... wcale nie uważam i nigdy nie sądziłem, że ulica to prawdziwe życie - to gówniany świat i jeden wielki burdel - tylko ja w przeciwieństwie do Ciebie jestem świadomy tego, że takowy świat istnieje i ciągle przenika się z tym "normalnym".

Cytat

Żeby nie było, ani słowa nie wspomniałem o tym że nie chce liberalizacji dostępu do broni.

O to Cię nigdy nie posądzałem - zresztą ten temat nad, którym dyskutujemy poruszmy już chyba 4 albo 5 raz :mrgreen: .

Użytkownik Shinji77 edytował ten post 25.04.2012 - 12:51

1

#1188 Użytkownik jest zalogowany   mylo 

• Altair
  • Grupa Moderator
  • Postów 2695
  • Rejestracja 29.05.07
  • PłećMężczyzna
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano 25.04.2012 - 13:54

Cytat

Bać ? Wypatrywać zagrożenia ? O czym Ty piszesz mylo. Ja jestem po prostu świadomy zagrożenia, nie zamykam oczu i nie mówię - nie widzę Cię zły potworze spod łóżka, nie istniejesz!

Teksty w stylu "miasto spływa krwią" etc. są mooocną hiperbolą. Co prawda spływają one krwią, ale zwykle jest to krew z nosa pod knajpą, albo rozbite kolano. Raz na ruski miesiąc jest jakiś nóż w milionowej aglomeracji. Dostać przypadkową kosę, to jak wygrać szóstkę w lotto grając codziennie (i to nawet w Krakowie :P)
Inna sprawa jeśli jest się w "towarzystwie" i komuś się podpadło, ale to już ryzyko zawodowe.

Cytat

Widzisz mylo... wcale nie uważam i nigdy nie sądziłem, że ulica to prawdziwe życie - to gówniany świat i jeden wielki burdel - tylko ja w przeciwieństwie do Ciebie jestem świadomy tego, że takowy świat istnieje i ciągle przenika się z tym "normalnym".

Przenika się, ale w ograniczonym stopniu. Też miałem czasami jakieś dziwne akcje, ale to już na własną odpowiedzialność - złe miejsce i zła pora. :P

• Wyświetl blog
  • Grupa Użytkownik+
  • Postów 668
  • Rejestracja 23.01.07
  • PłećMężczyzna
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano 26.04.2012 - 10:28

mylo po prostu widzimy świat na dwa różne sposoby - teraz można się faktycznie spierać nad tym, który z nich jest fałszywy albo spaczony, ale to już chyba trzeba pozostawić do interpretacji własnej wszystkim czytającym daną dyskusję.

Co nie zmienia faktu, że w kwestii najważniejszej się zgadzamy ;).
0

Podziel się:

• 80 strony +
  • Pierwsza
  • 78
  • 79
  • 80