Napisano 29.06.2009 - 07:39
Napisano 29.06.2009 - 08:04
Napisano 29.06.2009 - 12:06
Napisano 29.06.2009 - 18:27
Napisano 29.06.2009 - 19:15
Myślę że ten pan mógł dużo wiedzieć o kulturze Starożytnych. A kosmici są prawdziwi czy się nam to podoba czy nie. Chociaż wolałbym żeby nie istnieli.Wybaczcie, ale w tym wszystkim tak czuć Lovecrafta, że aż śmiało mogę powiedzieć, że jeśli jest to wszystko zmyślone, to ktoś kto fantazjował na pewno inspirował się jego opowiadaniami. Jeżeli nie, to znaczy, że on pisząc inspirował się tym wszystkim ( a pisał on w czasach gdy jedynymi mediami było radio i gazety, o internecie nie było mowy itd)
Napisano 29.06.2009 - 19:22
I zamiast wygłaszać swoje mądrości proponuję trochę poczytać.
Napisano 29.06.2009 - 20:44
Odezwał się ten co wie najwięcej.. tylko zawsze okazuje się, że tacy jak Ty wiedzą najmniej.To co odbywa się na tym forum to typowa wiara, tyle ze zamiast wierzyć w to co mówi ksiądz, papież, ludzie wierzą wróżkom, osobom które praktykują tzw "channeling". Czym to się różni ? Niczym. I wy i katolicy wierzycie bezwarunkowo we wszystko co się wam powie nt. ufo, gęstości, ewolucji duszy i kto tam wie co jeszcze.
Wielu z was nagabuje KK za to że sieją kłamstwo itp a sami wierzycie w coś, czego się nie da udowodnić
Napisano 30.06.2009 - 06:39
Napisano 30.06.2009 - 08:50
Napisano 30.06.2009 - 16:15
Napisano 30.06.2009 - 23:38
Racja. Problem jednak pojawia się, kiedy ktoś chce, aby w szkołach nauczano kreacjonizmu albo wbija swojemu dziecku do łba, że "wierz w TEGO boga, a jak nie, to na wieki wieków będziesz torturowany w piekle... Ponieważ twoje bóstwo cię kocha!".(...)
Odezwał się ten co wie najwięcej.. tylko zawsze okazuje się, że tacy jak Ty wiedzą najmniej.
To w co i kto wierzy to jego osobista sprawa, na świecie multum ludzi wierzy w jakiegoś boga - bo to niby kwestia wiary - a dowodów 0 ( słownie: zero ).
Z tego, co na razie czytałem, wynika, że te poszlaki są równie wiarygodne jak bajki pokroju biblii - czyli jakieś starożytne, mitologiczne pisma (wedy - teksty religijne) etc., więc nie za bardzo rozumiem, dlaczego owe Reptoidy powinny być bardziej wiarygodne, niż krystek, allha, jahwe, Makaronowy Potwór Spaghetti i reszta towarzystwa z aureolkami.Na istnienie reptylian przynajmniej są jakieś poszlaki.
Jeśli nie chcesz, aby twoja historia nie trafiła do szufladki z napisem "hoax", zaś wiarygodność wylądowała w śmietniku, wystarczy, że wykonasz kilka prostych kroków:Nie widziałem na żywo ale mam chyba jego odcisk dłoni, jego albo szaraka. Mój kolega widział ich statek.
Nie wiem dlaczego, ale zawsze kiedy czytam coś w rodzaju "wygrają tylko ci, którzy noszą miłość w sercu", to od razu zaczynam się mimowolnie zastanawiać, czy ta "miłość w sercu" cokolwiek by dała w bliskim spotkaniu ciała ludzkiego z pociskiem kal. 120 mm. xP(...)
To jest piękne - walka nie będzie na laserowe miecze - idzie tornado, a dogadać się z nim mogą najlepiej Ci z miłością w sercu...
(...)
Napisano 01.07.2009 - 06:55
Napisano 06.08.2009 - 15:12
Napisano 06.08.2009 - 17:37
0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych