Skocz do zawartości

Szanowni Państwo, przypominam o konieczności zachowania ciszy wyborczej do godz. 21:00 w niedzielę 18 maja.

Zdjęcie

dobra babunia

• Please log in to reply
22 replies to this topic

HWDP.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

no wlasnie tak jest, ze duchy sa bo np. ktos o nich zapomnial i nie odprawiono im mszy albo poprostu chca zostac (ogladalem to na Discovery czy costam)
  • 0

Cezar.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moim zdaniem to typowa historyjka ktorą straszy sie male dzieci :P
Jak bylem mlodszy moja prababcia straszyla mnie diablami ktore mieszkaja u nas w piwnicy i do tej pory choć mam juz 21 lat czuje sie nieswojo chodzac tam w nocy :o
  • 0

Roseb.
  • Tematów: 9
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Zakładając, że ta historia jest prawdziwa, powiedziałbym, że jest to dosyć dziwny przypadek. Zazwyczaj zmarli pokazują się krótko po śmierci, zazwyczaj chcąc pożegnać się z rodziną czy przyjaciółmi. Z tego, co zrozumiałem, ta osoba już jakiś czas nie żyła. Do tego ukazują się głównie w snach osób, które je znały. Nie to, żebym negował, ale sądzę, że to dziwny przypadek.
Argumentem "za" może być to, że dzieci częściej widują duchy od dorosłych...
  • 0

#19 Gość_Burnago

Gość_Burnago.
  • Tematów: 0

Napisano

Zazwyczaj zmarli pokazują się krótko po śmierci, zazwyczaj chcąc pożegnać się z rodziną czy przyjaciółmi

Moja babcia twierdzi, że duch zmarłej osoby chodzi sobie po domu od chwili śmierci do pogrzebu. To chyba prawda bo po śmierci mojego dziadka kiedy cała rodzina zbierała się na różaniec w pokoju kiedy siedzialem sobie sam na kompie czułem obecność kogoś w moim pokoju. Zawsze się odwracałem gapiłem się w jakiś punkt wyobrażając sobie, że teraz dziadek stoi koło mnie i się cieszy że mu dobrze. Kompletnie sie nie bałem... ja sam też się cieszyłem, że przyszedł się pożegnać.

Wracając do tematu to może być prawda bo wiele słyszałem podobnych historii od rodziny. Też w domu działy się dziwne rzeczy do czasu kiedy nie odprawiono mszy za zmarłego.
  • 0

Matiess.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moja mama opowiadała ,że kiedy moja ciocia zmarła. Czekali na pielęgniarkę wtedy ktoś zadzwonił do drzwi moja mama podeszła otworzyć. Za drzwiami nie było a pielęgniarka przyszła 1h później. Uważa ,że to ciocia przyszła się pożegnać.
  • 0

Berith.
  • Tematów: 26
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Mi się coś takiego przytrafiło 5 razy w życiu (a żyje krótko). Czy myślałem że to duchy? Nie. Czy mogło to się zdarzyć, gdy akurat ktoś umarł? Tak.

Przypadki chodzą po ludziach, nie wariujmy z ich powodu.
  • 0

Mandy.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Cudowne moce pieniądza połączone z Kościołem dają niesamowite efekty

dokładnie ;) wg mnie, historia z duchem Pani a danie pieniędzy na tackę nie mają ze soba nic wspolnego.. ;)

To prawda, że dzieci widza duchy częściej niż dorośli.
  • 0

Sante.

Veritas odit moras

• Tematów: 84
  • Artykułów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jak sadzisz czemu częściej widzą? Z tego wzgledu że nie mają tak zagraconego umysłu. Są bardziej otwarte na takie doznania. Chodź sądzę iż musi to być w naszych genach, tylko nie używane zanika...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych