Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zdjęcia z IRANU jakich nie zobaczycie w mediach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
99 odpowiedzi w tym temacie

specyfik.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

TRAKTAT O NIEROZPOWSZECHNIANIU BRONI ATOMOWEJ dlaczego jedni mogą mieć inni nie ? dlaczego gdy żydzi z du***** atomówki wyciagneli to ONZ ( szopa prawie tak śmieszna jak polskie rzady ) nawet nie mrugnęlo ? IMO w USA na stanowisach nie ma arabów tylko są żydzi więc nie trzeba odpowiadać na pytanie.

IRAN się zbroi. I dobrze. Stawiamy Tarczę Antyrakietową i po co ? Dla ozdoby ? Tak samo IRAN wyrzutnie od Rosji. Rosja się " niepokoi " o Tarczę w Posce i co z tego ? Nic. USA się niepokoi o ZAMIARY i PRÓBY w sprawie postawienia elektrowni. I co ? I wojna. Jak dla mnie im szybciej wybuchnie wojna totalna, tym lepiej. Ludziom żyje się zadobrze w niektórych krajach. Dawno takiej wojny nie odczuli a zresztą w ludzkiej naturze jest się bić o byle co i przechwalanie ( ja mam atomówki a ty nie ) Nawet JAKBY Iran miał atomówki to ile ? 1-2 ? Może 10 ? I co z tym zrobi ? Zniszczy Izrael ? Dobre sobie.
  • 0

MatoIto.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Zgadzam sie z specyfik

To ja mam co do tego artykułu pytanie, to dla czego amerykanskie propagandowe media tak pokazują wizerunek prezydenta Iranu jak by tam był bogiem i prowadził dyktatutre?

Jaki jest tego prawdziwy sens? i komu moze na tym zalezec? i do czego Bush sie jeszcze posunie?
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

dlaczego jedni mogą mieć inni nie ?

Bo to nie jest broń taka jak zwykła bomba. Jeden ruch i miasto (a w przypadku rakiety z wieloma głowicami kilka miast) znika z powierzchni Ziemi.

dlaczego gdy żydzi z du***** atomówki wyciagneli to ONZ ( szopa prawie tak śmieszna jak polskie rzady ) nawet nie mrugnęlo ?

Wystarczy się przyjrzeć temu, że Izrael dookoła miał samych wrogów, którzy już nie raz chcieli go zniszczyć.

Nawet JAKBY Iran miał atomówki to ile ? 1-2 ? Może 10 ? I co z tym zrobi ? Zniszczy Izrael ? Dobre sobie.

Smiesz żartować sobie, czy jak? Białoruś ma jednąatomówkę. Ale co to jedna atomówka ha ha ha. I co oni z tym niby zrobią? Zniszczą nas? Ha ha ha! A potem pierdut w Warszawę i miasta nie ma. Nie zniszczyło Polski. Ale na miejscu warszawiaków bym nie chciał wtedy być.

Jak dla mnie im szybciej wybuchnie wojna totalna, tym lepiej.

Bardzo ciekawe stwierdzenie. Zatem domyślam się, że zbyt dużo się filmów albo mangi naoglądałeś i sam masz zbyt wygodnie w życiu, więc możesz sobie od czasu do czasu takie głupoty jak ta powyższa pochrzanić.
  • 0

specyfik.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To że izrael ma wrogów wokół siebie ( a innie nie mają ? chociażby iran ) nie tłumaczy dlaczego o samej myśli produkcji paliwa świat łąduje magazynki a gdy izrael wyciągnął atomówkę z szafy ludzie zaklaskali. Białoruś ma tą broń jaki kazde inne państwo do obrony więc głupotą było by walnięcie jej na jakieś państwo bo skączyło by się to ze srogim odwetem i ludobójstwem. To że Iran może będzie miał ( w co wątpie )atomówkę to co ? To, że USA nie będzie już taka pewna ataku na ten kraj. Gdy armia zaatakuje Iran to w odwecie ci ją zrzucą na własny kraj gdzieś na pustyni gdzie maszerują amerykanie. Te całe bajki o broni masowego rażenia w iraku o terrorystach w afganistanie są poprostu śmioeszne. wojna totalna na taką skalę, jakiej jeszcze nie było nauczy ludzi pokory lub wybije wszystkich. IIWŚ była największa i najkrwsza i co ? Nic. Dalej zazdrościmy komus lepszych butów.
  • 0

efreet.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Co by jak nie bylo PRAWDA JAK ZWYKLE LEZY PO SRODKU.

Bliski Wschod jest takim kotlem gdzie nikt nie jest bez winy. Popelniali bledy w przeszlosci i teraz placa za to cene.

Osobiscie uwazam, ze caly ten konflikt 'Zydzi - Muzulmanie' zaszedl juz tak daleko, ze chyba niemozliwym jest odwrocenie tego procesu. Bedzie tylko gorzej, az do momentu gdy miarka sie przebierze.

ps. wracajac do tematu tego watku - polecam poczytac relacje z podrozy do Iranu jakich pelno w necie. Gdybym tylko mial na to srodki sam z pewnoscia bym sie tam wybral.

ps2. widzialem kilka dokumentow o Iranie, setki zdjec itp i stwierdzam, ze IRANSKIE KOBIETY SA NIEZWYKLE URODZIWE :P W razie wojny zapraszamy do Polski !!!
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To są słowa Mahmuda Ahmadineżada,prezydenta Iranu.
Aby zniszczyć Izrael musi niestety użyć broni jądrowej.

a co jesli te slowa zostaly zle zinterpretowane??

Polecam lekturę: http://democracyrisi...t/view/736/164/

Across the world, a dangerous rumor has spread that could have catastrophic implications. According to legend, Iran's President has threatened to destroy Israel, or, to quote the misquote, "Israel must be wiped off the map". Contrary to popular belief, this statement was never made, as the following article will prove.

a oto i te slowa:

"Imam ghoft een rezhim-e ishghalgar-e qods bayad az safheh-ye ruzgar mahv shavad."

i tlumaczenie (POPRAWNE)

"The Imam said this regime occupying Jerusalem must vanish from the page of time."

jak widac propaganda mediow jest w swojej sile nieskonczona
  • 0

Borte Czino.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Żydzi wykupywali te ziemie, za ciężkie pieniądze, więc nie widzę tu żadnego podboju. To, że Arabowie za późno się opamiętali i stwierdzili, że Żydów tam nie chcą jest tylko i wyłącznie ich winą.

Poza tym... sam Mahomet stwierdza, że Ziemia Święta należy do ludu Izraela, więc muzułmanie powinni się cieszyć, że Żydzi tam mieszkają :)

Palestyńczycy chcą pokoju i wolnego państwa, ale Hamas tego nie chce. To jest właśnie ta medialna propaganda, biedni rebelianci walczą z potężnym agresorem. W rzeczywistości to w interesie takich organizacji leży, żeby wojna trwała jak najdłużej, skończy się wojna- skończy się ich władza. Dlaczego ilekroć Izrael wycofywał wojska ze strefy Gazy następowało w przeciagu kilku dni porwanie kogoś i kolejna interwencja Izraela?

Izrael ma prawo, do wszystkich terenów, które zajmuje, ostatecznie wygrał wojny, które państwa muzułmańskie same zaczęły, więc dlaczego miałby rezygnować z aneksji niektórych zdobytych terenów:)

Eurycide, skąd wiesz, że to poprawne tłumaczenie? Najlepiej byłoby się pouczyć irańskiego i dopiero wtedy stwierdzić która wersja jest poprawna ;)
W samym statucie Hamasu czy Hezbollachu leży starcie Izraela z mapy świata, więc co im tam jeszcze jeden szalony Immam;)

Irytują mnie także bzdury wygłaszane przez wielu na tym forum, jakoby była medialna nagonka na muzułmanów. Jak na razie ja widzę tylko nagonkę na Izrael, co w czasie interwencji w Libanie było aż nadto widoczne.

_Silent_, a gdzie teraz leży Kartagina, skoro tam są potomkowie Fenicjan, ja jakoś jej na mapie nie widzę...
  • 0

NoMeansNo.
  • Tematów: 8
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

To że izrael ma wrogów wokół siebie ( a innie nie mają ? chociażby iran ) nie tłumaczy dlaczego o samej myśli produkcji paliwa świat łąduje magazynki a gdy izrael wyciągnął atomówkę z szafy ludzie zaklaskali.

:o Kto przyklaskiwał Izraelowi?

Białoruś ma tą broń jaki kazde inne państwo do obrony więc głupotą było by walnięcie jej na jakieś państwo bo skączyło by się to ze srogim odwetem i ludobójstwem.

Białoruś ma broń atomową?!

To że Iran może będzie miał ( w co wątpie )atomówkę to co ?

To bardzo niedobrze, ponieważ posiadanie broni masowego rażenia przez pewne państwa nie gwarantuje, że nie zostanie uzyta. Np. tak jak w przypadku Pakistanu i Indii.

Te całe bajki o broni masowego rażenia w iraku o terrorystach w afganistanie są poprostu śmioeszne.

Nie było terrorystów w Afganistanie?!

a co jesli te slowa zostaly zle zinterpretowane??

(...)
jak widac propaganda mediow jest w swojej sile nieskonczona

Dokładnie, Eurycide nie ulegaj propagandzie. :)
  • 0

NoMeansNo.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

_Silent_, a gdzie teraz leży Kartagina, skoro tam są potomkowie Fenicjan, ja jakoś jej na mapie nie widzę...

Odpowiem za niego - o ile się nie mylę to chyba chodzi o program na Discovery dotyczący badań genetycznych i rzeczywiście udało się odszukać pewnych podobieństw, ale u poszczególnych jednostek. Tyle, że wywodzenie, że Libańczycy są bezpośrednimi potomkami Fenicjan - to żart. Równie dobrzez badając pewnie genotyp Słowian można się doszukać u jednostek śladów np. po Prusach. :)
  • 0

Borte Czino.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Właśnie o to mi chodziło:) W dzisiejszych czasach nie ma już czystych potomków dawnych grup etnicznych.
Iran może jest pięknym krajem, niestety jest rządzony przez fanatyka, do tego prawo koraniczne..to nie dla mnie.
  • 0

NoMeansNo.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Swoją drogą nie bardzo rozumiem dlaczego tych zdjęć "nie zobaczymy w mediach". Sugeruje to istnienie powszechnego spisku cenzurującego informacje dotyczące Iranu, który to spisek ma na celu przedstawienia tego państwa jako siedziby Zła. W związku z tym dostajemy sielskie obrazki obrazujące kwitnący, spokojny i bezpieczny świat. Oczywiście, że jest to prawda - tak wygląda Iran, bo i czemu tak miałyby nie wyglądać? Z drugiej zaś strony zastanawiam się czy np. w 1941 III Rzesza (dla jasności - nie porównuję w Iranu do III Rzeszy!) nie byłaby też wdzięcznym obiektem do zobrazowania szczęścia i rozkwitu?
  • 0

Mike.
  • Tematów: 5
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Iran może jest pięknym krajem, niestety jest rządzony przez fanatyka, do tego prawo koraniczne..to nie dla mnie.

I dobrze - siedz sobie w Polsce i interesuj się swoim krajem. Podobało by Ci się jakby pół świata narzekało, że stawiamy sobie elektrownię atomową??

Sugeruje to istnienie powszechnego spisku cenzurującego informacje dotyczące Iranu, który to spisek ma na celu przedstawienia tego państwa jako siedziby Zła.

"Oś zła", pojawiło się w orędziu prezydenta George'a W. Busha o stanie państwa 29 stycznia 2002 roku. Bush oskarżył wtedy Irak, Iran i Koreę Północną, że posiadają broń masowego rażenia i "tworzą oś zła, która stanowi zagrożenie dla pokoju światowego".

Skąd! Nie ma medialnej nagonki na Iran, w ogóle, wszyscy uważają, że Iran jest wspaniały z Tobą na czele...
  • 0

NoMeansNo.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

I dobrze - siedz sobie w Polsce i interesuj się swoim krajem. Podobało by Ci się jakby pół świata narzekało, że stawiamy sobie elektrownię atomową??

Gdyby jednocześnie mój prezydent mówił, że istnienie jakiegos tam państwa jest dla niego nie do zniesienia...

"Oś zła", pojawiło się w orędziu prezydenta George'a W. Busha o stanie państwa 29 stycznia 2002 roku. Bush oskarżył wtedy Irak, Iran i Koreę Północną, że posiadają broń masowego rażenia i "tworzą oś zła, która stanowi zagrożenie dla pokoju światowego".

I co z tego? Jak to ma się do mojej wypowiedzi. Zupełnie nie to mam na myśli, co więcej - same te obrazki są w pewnym stopniu zabawna propagandą.

Skąd! Nie ma medialnej nagonki na Iran, w ogóle, wszyscy uważają, że Iran jest wspaniały z Tobą na czele...

Ciesze się - po pierwsze, że stoję gdzieś na czele, a po drugie - naprawdę jednym z ostatnich miejsc na Ziemi w którym bym chciał żyć jest Iran. Mam taki atawistyczny lęk w stosunku do państw, gdzie religia w takim stopniu wkracza w struktury państwowe. :cafe:
  • 0

Mike.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

jednocześnie mój prezydent mówił, że istnienie jakiegos tam państwa jest dla niego nie do zniesienia...

może warto już odczepić się od tego prezydenta, który za dużo nie może, hę??

Jak w mediach (TV, radio, net) pada słowo Iran od razu jest przytaczane określenie "oś zła". I tak w kółko. Iran - oś zła. Iran - oś zła. W Iranie - kraju należącego do osi zła - montuje się wirówki. Iran - kraj osi zła jak to określił Bush - stara się stworzyć broń jądrową. Na Iran - kraj osi zła - nałożono rezolucję. Iran - jeden z krajów określanych mianem osi zła - przeprowadzono manewry wojskowe. I tak każda wiadomość...

A potem pytasz znajomego: z czym Ci się kojarzy Iran? - z terrorystami i Al Kaidą, bo to kraj osi zła. I z tym prezydentem co chce wysadzić Izrael.

I drugi fenomen: jak się mówi prezydent Iranu to od razu: wysadzić Izrael, posłać atomówkę na Izrael, zmazać Izrael z mapy świata i tak w koło Macieja. I standardowy ludzik (europejczyk) ma w głowie - IRAN - oś zła i poj...ny prezydent!
Bush krzyczy Iran do piachu, a świat klaszcze i jeszcze mówi: dawaj im bomby tym arabusom, porąbańcom.
I co się dzieje? Lotniskowce płyną, Patriotki są rozlokowywane i wojna wisi na włosku. A my się cieszymy, bo będzie co w wiadomościach pooglądać...
  • 0

reaper.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nic dodać nic ująć. W 100% zgadzam się z Mikiem :good:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych