Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zmarły 75 lat temu wraca do życia!?

• Please log in to reply
85 replies to this topic

reaper.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ludzie tworzyli ciala fizyczne jakie chcieli i "wchodzili" w nie a po pewnym czasie zostawiali i udawali sie w inne miejsce - jako dusza.

Czyli chcesz powiedzieć, że teraz jesteśmy niewolnikami jednego ciała, na dodatek nie utworzonego tak jak byśmy chcieli. W sumie nic nie mam przeciwko takiej teorii i sądzę, że w którymś momencie rozwoju naszej cywilizacji będziemy mogli to osiągnąć. W sumie jak wynika z tematu już niektórzy tego (nie wiem czy dokładnie tego) próbują i to chyba z dobrym skutkiem :P Kto wie gdzie teraz jest dusza tego lamy?
  • 0

vcore.
  • Tematów: 26
  • Artykułów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"Jego ciało zdaje się zaokrąglać, a nie przyjmuje pożywienia, dłonie są miękkie i ciepłe, rosną mu paznokcie u rąk i nóg, głowa nadal pozostaje ogolona. Czoło skrapla mu pot, a mózg przejawia aktywność."
hmm a moze zostal w jakis nieznany sposob zbalsamowany ? czy cos w tym stylu - bo ja nie wierze zeby po 75latach w grobie ożył :Pnie uwierze dopuki nie zobacze :) ale cała sprawa , sprawy zdają sie ciekawe
  • 0

#33 Gość_chruszczow

Gość_chruszczow.
  • Tematów: 0

Napisano

dość dawno czytałem o takim czymś :) podobno niektórzy mnisi mogą osiągnąć taki stan, podobno w jaskiniach w tybecie czy gdzieś tam jest bardzo dużo istot, niekoniecznie ludzi :D przebywających od milionów lat w takim stanie, podobno mają wychodzić czasami z tego stanu żeby ratować ludzkość, podobno wojsko chińskie (chyba nie jestem pewien :P ) kiedy napadło na tybet w jakiś sposób dostało się do taki jaskiń i wyciągnęli kilku takich mnichów z tego stanu :)

ale to tylko PODOBNO :)
  • 0

Robaczek.
  • Tematów: 19
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A co do tych istot, przypomniała mi się legenda że nad morzem w pewnej dolinie, jest właśnie coś na styl takiej istoty (coś z łokietkiem związane), i że obudzi się kiedy Polska będzie potzrebowała pomocy.
  • 0

bonifacy_krak.
  • Tematów: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Do tej pory nauka nie odnotowała podobnego przypadku.

No a było i jest wiele ciał św. w chrześcijaństwie których ciała w ogóle się nie rozkładają i pozostają takie jak zaraz po śmierci. No ale naukowcy nie odnotowali takiego przypadku. A niech mnie... Nie mówię będzie to ciekawe jak ten człowiek powie jakieś słowa do kamery. Ale jak na razie to mamy chyba ciało chłopa które nic nie mówi. Tylko przejawia aktywność...
  • 0

reaper.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No a było i jest wiele ciał św. w chrześcijaństwie których ciała w ogóle się nie rozkładają i pozostają takie jak zaraz po śmierci.

Ciekawe. Nigdy nie słyszałem o takich przypadkach. Możesz dać jakieś konkretne przykłady, może odnośniki do stron o tym mówiących.
  • 0

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Między innymi tutaj masz ciekawe przypadki:
http://www.paranorma...?showtopic=5005
  • 0

#38 Gość_chruszczow

Gość_chruszczow.
  • Tematów: 0

Napisano

Kościołowi katolickiemu niema co za bardzo wierzyć, od zawsze oszukiwali, podrabiali relikwie itd tylko po to żeby duszyczki nie odleciały :) więc dlaczego niby nie mieliby wziąć świeżo zmarłej kobiety i zrobić z nią to co zrobiono z Leninem ? przecież to tak przyciąga ludzi że aż miło patrzeć, a przede wszystkim kasa z tego jest :D

to akurat był najgorszy przykład z możliwych :)
  • 0

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Jestem podobnego zdania co ty, ale pamietaj, że jest tego wielkie prawdopodobieństwo...

Można jeszcze wymienić Napoleona z wielkich postaci których ciało się nie rozkładało...
Napoleona odkopano po 40 latach a jego ciało wyglądało jakby poprostu spał... Było o tym na Discovery....

A najśmieszniejsze jest to, że wytłumaczyli to arszenikiem którym go otruto, choć nikomu nie udalo się tego udowodnić :lol
  • 0

ShadowLady86.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Z tego co czytałam, buddyjscy mnisi posiadają wiele "nadprzyrodzonych" zdolności. Podobno potrafią zatrzymać na krótką chwilę bicie własnego serca siłą woli. Klasztor Shaolin przyjmuje też uczniów z innych krajów na treningi, oczywiście mocno okrojone, głównie uczą się technik walki. Europejscy uczniowie opowiadali, co mnisi potrafili robić. Podobno umieją skupić całą energię ciała w dowolnym jego punkcie - jakiś mistrz na oczach swoich uczniów wbił swój palec w pień świeżego drzewa. Czytałam o tym dość dawno i niestety nie pamiętam źródła, a szkoda :(
Co do tego Lamy to sądzę, że on nie umarł, tylko wprowadził się w stan podobny to hibernacji, w którym cały metabolizm spowalnia się do minimum. Pomyślcie, jeśli Ci mnisi od kilkuset pokoleń nie robią nic innego całe życie tylko trenują, medytują i doskonalą się, to naprawdę muszą znać wiele tajemnic. Jest to więcej niż intrygujące...
  • 0

RedHousePainters.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A ja czekam jak sie przebudzi do tego stopnia, że bedzie mógł normalnie zyć... Tylko jestem ciekaw czy jeżeli to nastąpi to będzie ujawnione dla ogółu czy on sam bedzie chciał obwieścić to światu.
Pożyjemy zobaczymy :]
  • 0

eros_14.
  • Tematów: 11
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hmmm
Zobaczymy co z tego wyjdzie :)
Może i ja zapadne w taki sen :D
  • 0

Apophis_.
  • Tematów: 36
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Szumek mały i tak, jakoś nie spodziewajcie się, że będzie sensacja i ludzie zaczną nagle rozwijac swoją duchową stronę. :)

Mam fajną książkę, w której temat ciał które nie ulegają rozkładowi, zaraz pogrzebie w biblioteczce to podam autora może kogoś to zainteresuje.
  • 0

eros_14.
  • Tematów: 11
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mysle ze mnie to zainteresuje :)
Podaj
  • 0

SnoozE.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ktos cos wie co u naszego mnicha ? :) Jakies swieze informacje ?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych