Skocz do zawartości

Szanowni Państwo, przypominam o konieczności zachowania ciszy wyborczej od północy z piątku na sobotę do godz. 21:00 w niedzielę. 

Zdjęcie

Zmarły 75 lat temu wraca do życia!?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
85 odpowiedzi w tym temacie

Robaczek.
  • Tematów: 19
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jak widać, ludzki organizm kryje przed nami jeszcze wiele tajemnic, a ludzkie możliwości są wciąż niedoceniane... Myślę, że to zasługa niezwykle zdrowego trybu życia, jakie prowadzą ci mnisi. Zdrowo się odżywiają, nie stosują używek, a ich ciało i dusza są w idealnej harmoni... Myślę że to jest cały sekret...

Jak będe się zdrowo odżywiał, to zmartwywstane? Bez przesady.
  • 0

Luck4sh.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

jeżeli przyjmujemy, że on nie umarł i medytował, to w jaki sposób dożył 150 lat?
poza tym wg mnie on raczej na swoj sposob hibernował, czynnosci zyciowe zostaly zatrzymane, a teraz na nowo wznowione
aktualnie znajduje sie w stanie "spiaczki" - tak sądze
ale to przeciez tez zycie, wiec mozna uznac ze naprawde zmartwychwstal
wyobrazacie sobie, co bedzie, jak sie obudzi??!!
  • 0

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Widze że tutaj temat rozkrecił się na dobre... Szkoda, że to dublet :/

http://www.paranorma...?showtopic=3773
  • 0

Baal.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Szkoda, że to dublet

Wiedziałem, że skądś juz to znam...
  • 0

Macha.

Ciekawski

• Tematów: 76
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Fajny gościu :D Z chęcią bym go poznał i z nim porozmawiał
  • 0

Legalize.
Reputacja

Napisano

A ja mam jedno zasadnicze pytanie do znanych nam "Geniuszy" tego forum.... Co na to wszystkowiedziący "świat nauki"?? :lol
  • 0

NoMeansNo.
  • Tematów: 8
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A ja mam jedno zasadnicze pytanie do znanych nam "Geniuszy" tego forum.... Co na to wszystkowiedziący "świat nauki"?? :lol

A na co? Jak na razie chyba jeszcze nie podano, że bohater żyje. A każda informacja powinna być zweryfikowana przez niezalezne od siebie źródła. I tym różni się "świat nauki" od "świata czarownic latających na miotle." :drink:
  • 0

Legalize.
Reputacja

Napisano

No chyba zostały przebadane jego tkanki na uniwersytecie?? Jest pełno świadków itd... Uwierzycie dopiero jak ogłoszą to w wiadomościach czy dopiero wtedy kiedy opiszą w tygodniku Science??
Ogarnijcie sie...

Rozumie.. Musicie poczekać... Ale mogłoby się obejść bez żałosnych ironicznych wypowiedzi ze strony sceptyków, jeżeli już wam tak zależy na "intelektualnej konsekwencji"...
  • 0

snake131.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Stan w który zapadł ten lama kojaży mi się ze stanem samadhi
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja

Napisano

I wlasnie o to chodzi, trzeba cos zbadac zeby zaczac cokolwiek mowic, w pzreciwienstwie do coponiektorych, ktorym sama wiara i szemrany artykulik wystarczy. Legal takie komenty to narazie lepiej wstrzymuj :D bo nie bede przypominal jak to bylo pare razy, gdy wszyscy entuzjastycznie krzyczeli "a gdzie sceptycy haha" :D W tej chwili to nic nie wiadomo, nie ma zadnych badan, nikt tego nie zweryfikowal i sie nie zdziwie jak niezaleznych naukowcow tam tak samo nie dopuszcza, jak np. do relikwii sw. Januarego, ktora byla zbadana przez koscielnych "naukowcow" :P

Rozumie.. Musicie poczekać... Ale mogłoby się obejść bez żałosnych ironicznych wypowiedzi ze strony sceptyków, jeżeli już wam tak zależy na "intelektualnej konsekwencji"...

A gdzie Ty tutaj w tym temacie widzisz ironiczne wypowiedzi Legalize ? bo poki co, zauwazylem ze Twoja wypowiedz jest tutaj pierwsza ironiczna wypowiedzia, czyli "co na to"geniusze" i "swiat nauki" itd. ja mam wrazenie ze Ty specjalnie prowokujesz, bo szukasz zaczepki i pretekstu, zeby ponarzekac sobie na sceptykow :P juz nie pierwszy raz to widze.
  • 0

Legalize.
Reputacja

Napisano

No bo ja czasami mam taką wredną "ciote'', a zwłaszcza kiedy wypije... :D

I to jest tak: wy sceptycy w nic nie wierzycie ( zakładam najgorszą opcje) a krytykujecie wszystko... A ja zwolennik wierze w wiele rzeczy ale jak coś jest nie w moim "guście" to najzwyklej w życiu się nie wypowiadam - i oto taka różnica...
A że tak się składa, że ten przypadek akurat pokrywa się z moim światopoglądem nie widze przeszkud aby nie czuć odrobine satysfakcji :D
  • 0

NoMeansNo.
  • Tematów: 8
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

I to jest tak: wy sceptycy w nic nie wierzycie ( zakładam najgorszą opcje) a krytykujecie wszystko... A ja zwolennik wierze w wiele rzeczy ale jak coś jest nie w moim "guście" to najzwyklej w życiu się nie wypowiadam - i oto taka różnica...

Ponieważ ja nie chcę wierzyć. Ja chcę tylko wiedzieć. Taka na pozór drobna różnica. Dlatego tez czekam z niecieprliwościa na dokładne badania, ponieważ wedle mojego stanu wiedzy nie ma możliwości przetrwania 75 lat w skrzynce... :)
  • 0

Legalize.
Reputacja

Napisano

Tez nie powiedzialem, ze na 100% tak jest, tylko snułem pewne zalożenia jakże pozytywne... :)
Przecie byłoby smerfastycznie jakby to systko sie potwierdziło...
Wiele wskazuje na to, że to jest prawda, więce apeluje o więcej optymizmu :D
  • 0

juna.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeżeli zacznie na powrót normalne życie to będzie szok dla ludzkości :o Ludzie zaczną większą wagę przywiązywać do swojej duchowości.

podobny przypadek został opisany w ksiażce ,,Od magii do psychotroniki" tylko ze tego mnicha zamkneli w krypcie na miesiąc ;)
  • 0

SnoozE.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak jak juz ktos napisal mi tez sie to kojazy z Samadhi. Robert Monroe pisal o czyms podobnym w swojej trylogii - chodzi mi o fragment w ktorym wybral sie w przyszlosc nie pamietam dokladnie ale to bylo cos kolo roku 3000 - ludzie opuszczali tam swoje ciala i zostawiali je np. pod drzewem w stanie hibernacji w takim jakby polu energetycznym. Zadne zwierze/bakteria nie moglo go naruszyc. Ludzie tworzyli ciala fizyczne jakie chcieli i "wchodzili" w nie a po pewnym czasie zostawiali i udawali sie w inne miejsce - jako dusza.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych