O, rety! Guzy mózgu, zmętnienie ciała szklistego czyli myodesopsia (paskudztwo, wiem), choroby psychiczne... Żeby tak łatwo dało się wyjaśniać zjawiska świata paranormalnego, to Forum Paranormalne nie byłoby potrzebne. Warto by za to otworzyć kilka forów paramedycznych 
Ok, do rzeczy. Moim zdaniem naciskany kłamca zacznie rozbudowywać swoją wypowiedź, uzupełniać ją o nowe fakty, puszczać wodze wyobraźni. A jeśli mówi prawdę i po prostu nie ma nic więcej do dodania bo to pełny opis i tyle? Nic więcej nie ma?
Czy @aniax ma zacząć ubarwiać, zmyślać?
Jak można zakładać (szczególnie na tym Forum), że ktoś kłamie? Jak to zweryfikować? Stopniem "dziwności"? Jak ktoś zobaczy UFO to cacy, a jak to UFO go porwie i podda abducji - to be? A może zafundować analizę psychologiczną delikwentowi? Bo krótkie i łatwe do napisania - ściemniasz - jest nieuprawnione.
Zauważyliście, że:
A postać, chcąc nie chcąc widziała też moja siostra. Ona raczej nie jest osobą bojaźliwą. A wyglądało to tak. Zapytała się mnie, czy rano byłam u niej pokoju, odpowiedziałam, że nie, powiedziała mi, że w telewizorze widziała odbitą, czarną, wysoką postać, stojącą obok jej łóżka. Była to ludzka sylwetka, która stała w jakiś dziwny sposób.
Pomijamy ten szczegół, czy zakładamy, że siostra też jest chora (na co - do wyboru)?
Użytkownik Nick edytował ten post 07.07.2017 - 17:34