Mieszkanie w które biorę pod uwagę przy wynajmie, ma kuchenkę indukcyjną, dużo słyszałam o negatywnym wpływie tej energii na zdrowie, między innymi na osoby mające rozruszniki i metalowe elementy w ciele.
Coś wiecie na ten temat?
Napisano 12.12.2016 - 17:24
Mam kuchnię indukcyjną i od lat używam. Nie wiem skąd te opowieści o jej szkodliwości.Przypominam że częstotliwości pracy indukcyjki to prawie te same częstotliwości co zwykłego wzmacniacza audio.Wzmacniacz +dobre duże głośniki generują silniejsze rozleglejsze pole EM niż takia kuchnia. a kable głośnikowe mają nawet długość po kilka metrów(rozleglejsze pole) a jakoś nikt nie pada na serce. Co więcej efekt prądów wirowych (grzanie) występuje dopiero od odpowiedniej grubości i średnicy patelni . Nawet ja zbliżysz do pracującej wirówki dłoń z obrączką czy pierścionkami to nie czujesz żadnego ciepła.PS Na wirówce często siedzą koty.Nic się nie włącza samoczynnie. . Niem przydźwieku a ni w TV a ni w radiu.
Polecam gorąco. Jedyna wada to to że nie każdy garnek, czajnik czy patelnia dobrze działa na wirówce. Od kiedy mam wirówkę zrezygnowałem całkowicie z kuchni gazowej.
Napisano 12.12.2016 - 19:49
Na mojej kuchence indukcyjnej kładzie się często kot, gdy ta jeszcze wciąż stygnie! Kot zdrowy jak byk, wszyscy w domu mają się dobrze.
Napisano 13.12.2016 - 13:31
I na wybór mieszkania miała wpływ obecność urządzenia które można prozaicznie odciąć od prądu? Przecież to nie jest napędzane prętami z uranu ani stadem demonów w kieracie. A kuchenki gazowe czy zwykłe elektryczne (oporowe) zą również w wersji "mobilnej" . Nawet gdyby wirówka żadała ofiary z pierworodnego potomka to prozaicznie możesz jej nie używać!!! Kupujesz za mniej niż stówę kuchenke elektryczna 2 palnikowa i jej używasz..Kuchenka ma taki sam wpływ wpływ na atrakcyjność mieszkania jak kolor i kształt deski klozetowej
.
Napisano 13.12.2016 - 14:15
Zdawać by się mogło że zadałam proste pytanie dotyczące urządzenia którego nie znam, założyłam iż są tutaj osoby które to urządzenie już posiadają.
I co?
nie usłyszałam nic o płycie indukcyjnej lecz mnóstwo informacji o wierze i jakiejś tam kreacji na tematy nie mające nic wspólnego z energią wirową, ale i tak dzięki^^,
"Żądza wiedzy, wspólna wszystkim ludziom jest chorobą, której nie można uleczyć, ponieważ ciekawość wzrasta wraz z wiedzą"
R.Descartes.
Użytkownik Aidil edytował ten post 13.12.2016 - 15:32
Napisano 13.12.2016 - 15:02
Nawet gdyby wirówka żadała ofiary z pierworodnego potomka to prozaicznie możesz jej nie urzywać!!! Kupujesz za mniej niż stówę kuchenke elektryczna 2 palnikowa i jej urzywasz..
Noxili, może się czepiam, ale często czytam Twoje posty i uważam, że masz rozległą wiedzę w wielu dziedzinach, natomiast taka pisownia strasznie podkupuje Twój autorytet. Nie wierzę w żadną dysleksję w Twoim przypadku, bo nie wierzę, że facet tak inteligentny jak Ty nie potrafił zapamiętać, że używać piszemy przez Ż. Niektóre osoby nie mające szczegółowej wiedzy i oceniające wzrokowo Twoje posty mogą uznać je za bezwartościowe właśnie ze względu na takie błędy.
Napisano 13.12.2016 - 16:15
Niektóre osoby nie mające szczegółowej wiedzy i oceniające wzrokowo Twoje posty mogą uznać je za bezwartościowe właśnie ze względu na takie błędy.
Przepraszam za pisownię .
Jednak argument :
Niektóre osoby nie mające szczegółowej wiedzy i oceniające wzrokowo Twoje posty mogą uznać je za bezwartościowe właśnie ze względu na takie błędy.
raczej mało działa na moje samopoczucie czy przyszłe działania. Może jestem takim aroganckim draniem , może to taka poza , a może po prostu mam to gdzieś.
Jesli ktoś ocenia treść na podstawie formy to juz jego problem ,a nie mój.
podkupuje Twój autorytet
Mojego autorytetu nie można podkupić , zakupić czy przekupić. W ogółe raczej trudno wpłynąć na mnie dobrami materialnymi.
I co?
nie usłyszałam nic o płycie indukcyjnej
Może to skomplikowane ale zasadniczo na forum mogłaś coś przeczytać a nie usłyszeć . Wystarczy czytać ze zrozumieniem.np mój pierwszy post.
Napisano 13.12.2016 - 18:20
@Aidil
Dostalas konkretne odpowiedzi to czego ci jeszcze trzeba? Trzeba bylo od razu pisac ze chcesz uslyszec cos w stylu oj tak, to bardzo szkodliwe wiesz kwiatki zdychaja, mojemu psu oczy zzokly i przestal slyszec, a jak wlaczam kuchenke to sasiadowi pietro wyzej grzeje sie metalowa proteza nogi, iskry po niej lataja a miedzy zebami robi sie luk elektryczny.
Użytkownik Dr Röck edytował ten post 13.12.2016 - 18:23
Napisano 13.12.2016 - 19:25
Buehehehehhe dobre.@Aidil
Dostalas konkretne odpowiedzi to czego ci jeszcze trzeba? Trzeba bylo od razu pisac ze chcesz uslyszec cos w stylu oj tak, to bardzo szkodliwe wiesz kwiatki zdychaja, mojemu psu oczy zzokly i przestal slyszec, a jak wlaczam kuchenke to sasiadowi pietro wyzej grzeje sie metalowa proteza nogi, iskry po niej lataja a miedzy zebami robi sie luk elektryczny.
Paniusiu "nawzajem = wzajemnie" pisze się razem , nie osobnoTyle bezinteresownej agresji z powodu płyty indukcyjnej? aż dziw bierze.
ps znalazłam dosyć sporo ciekawych informacji o energii wirowej ale to nic w porównaniu z tym czym uraczyliście się tutaj na wzajem.
Użytkownik TheToxic edytował ten post 13.12.2016 - 20:17
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych