Aleja Gwiazd....
Napisano 12.11.2016 - 15:26
@Staniq, klip do Alei Gwiazd powinien się nazywać "Making of Lucynka"...
Tak swoją drogą odpisali mi goście z Allegro na YT pod nowym filmem, że szansa na Twardowskiego 3 jest, ale poinformują o tym w stosownym czasie odnośnie decyzji. Póki co będą promować Yagę, która ma być w grudniu. Czyli na moje oko, Twardowsky 3 raczej na bank powstanie, bo jak patrzyłem po komentarzach, to każdy o to prosi. Nie zrezygnują raczej z tak genialnych postaci jak Twardowsky, Lucynka i Boruta - tak myślę. W dodatku sami aktorzy przyznają, że to dla nich niezła frajda - Więckiewicz, Kasprzyk i Drabek sami mówili, że mają z tego świetny ubaw.
No i sam Boruta jest genialny. Drabek w tej roli to strzał w dziesiątkę.
Słuchaliście tego audiobooka? (Janda i Drabek, "Wywiad z Borutą")
Allegro w ogóle dokonało rzeczy rewelacyjnej, niby filmiki robione tak trochę dla jaj, a bijące o głowę całą polską obecną kinematografię. Poza tym, mają dla siebie przecież tymi filmami świetną reklamę i to dokładnie taką jaka powinna być - żadnej nachalności, żadnego rzucania Allegrem na lewo i prawo, a jedynie wzmianka o produkcji. Wstrzelili się w dziesiątkę. Oby tylko zmiana właściciela Allegro nie pozmieniała im niczego w planach. No i jak dla mnie to mogliby zrobić nawet pełnometrażówkę (co w sumie już mają, jak Zaciekawiony zauważył), zabukowałbym bilety do kina z miejsca.
Użytkownik szczyglis edytował ten post 12.11.2016 - 15:35
Napisano 12.11.2016 - 19:14
Zauważ, że filmy robione bez napinki odnoszą często sukces. Dlaczego kochamy filmy akcji klasy B? Dlatego, że się nikt nad nimi nie wysila nad to, co potrzeba. Poza tym, efekty specjalne nie są już tak diabelnie drogie jak kiedyś.
Inna sprawa, to geniusz autorów serii oraz aktorów.
Napisano 15.12.2016 - 20:26
Co do tego, że Allegro rzuca się na prawo i na lewo to się nie zgodzę. W każdym tytule jest allegro, wszędzie są miniatury allegro, a przecież allegro tylko sponsoruje projekt. Jak dla mnie powinno to wyglądać inaczej, a z pewnością nie z "Allegro" w tytule
Napisano 16.12.2016 - 13:35
Napisano 22.05.2017 - 19:21
No i proszę, mamy książkę "Wywiad z Borutą” możesz przeczytać i usłyszeć
Kolejny ebook z serii Legendy Polskie wydany przez Allegro i Powergraph. Tym razem to Łukasz Orbitowski i Michał Centarowski zmierzyli się we wspólnym tekście z diabłem Borutą i polskim piekłem. Pozostaje pytanie, gdzie podział się Twardowski?
Napisano 16.09.2017 - 21:38
Użytkownik Maska edytował ten post 16.09.2017 - 21:44
Napisano 17.09.2017 - 20:52
Ja trochę ponarzekam. Bo mogę.
Wszystkie filmy z tej serii wydają mi się być bardzo pretensjonalne. Totalny przerost formy nad treścią. Wszystko mam wrażenie robione jest tylko pod kątem pokazania jak największej ilości efektów specjalnych.
Nie podoba mi się też maniera większości aktorów. Tworzą taki tandetny mroczny klimat albo zachowują się z przerośniętą nonszalancją jak jacyś herosi z wybujałym ego. Także tego, takie to plastikowe lekko dla mnie. Już stary Wiedźmin z tvp pozostawił we mnie lepszy ładunek emocjonalny (wybaczam im smoka, oprawa to nie wszystko).
Żeby jednak nie było, że tylko narzekam: muzyka mi się nawet czasami podoba- dobre covery mają.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych