Skocz do zawartości

Do kogo należą media - zagraniczny kapitał w polskich mediach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
94 odpowiedzi w tym temacie

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

4951503_newsweek-axel_springer_polska-20

... idą po nadnaczelnego nadredaktora xD

Swoją drogą niezły te szwaby mają tupet (kim był Axel Springer napisałem w poprzednim poście) pisząc:

NIE NAWIDZĄ, ŻYDÓW, ARABÓW, GEJÓW I LEWAKÓW. CO RAZ WIĘCEJ MŁODYCH POLAKÓW TO RASISCI I FASZYŚCI.

... jak długo pisemko tego pajaca będzie oczerniało Polaków?

Użytkownik D.B. Cooper edytował ten post 25.04.2016 - 18:27

• 4

#77 Gość_critter☆

Gość_critter☆.
  • Tematów: 0

Napisano

4951503_newsweek-axel_springer_polska-20

Swoją drogą niezły te szwaby mają tupet (kim był Axel Springer napisałem w poprzednim poście) pisząc:

NIE NAWIDZĄ, ŻYDÓW, ARABÓW, GEJÓW I LEWAKÓW. CO RAZ WIĘCEJ MŁODYCH POLAKÓW TO RASISCI I FASZYŚCI.

No to wejdź na mojego bloga tam jest pewna petycja. Mam nadzieję, że skorzystasz.

• 1

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tyle że to prawda. Umknęła Ci wzrastająca ilość napaści na tle rasowym? ;)

edit:

Tak jeszcze dodam od siebie. Że po postu nie lubią jeśli ktoś ma inne zdanie. Tak jak pewna zasiedziana grupka na tym forum która nie raz chciała zrobić z niego tubę propagandową swojej wizji świata. Czułem pismo nosem, widziałem te niebezpieczne tendencje jeszcze kiedy byłem modem, jak mnie zrzucili z moda za dyskusje z propagandą która teraz przynosi owoce w postaci destabilizacji jakiej Polska nie widziała od 25 lat. Oczywiście nie mówię że cokolwiek zmieniałem, po prostu ot tak z przerażenia próbowałem jak mogłem w skali mikro, środowisku w którym przebywałe.

Mnie też nie lubiliście tylko za poglądy, szydziliście od lewaków, nie pomnę inne bzdury.

To jest wręcz kwintesencja tego co się dzieje. Banda sfrustrowanych gości robi rozpierduchę bo tworzy sobie syndrom oblężonej twierdzy.

Pozdrawiam całe KWA (kółko wzajemnej adoracji), wasza wizja o której mówiliście od dawna się ziszcza - ciekawe czy będziecie zadowoleni. :)

• -4

Aton.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ciekawe czy będziecie zadowoleni. :)

Jeszcze nie, to ciągle za mało, świat to za mało, mój mały zielony przyjacielu. :) Życie, nie jest po to, żeby żyć w spokoju i narzekać na frustratów. Ludzie mają swoje cele, swoje ambicje, swoje ideały i za to walczą i umierają. A Ty mylo? Chcesz umierać za swoje latte ze Sarbucksa? :) Ano właśnie, dlatego zawsze ostatecznie przegracie. 

• 0

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mam swój ekspres do latte, nigdy nie byłem w Starbucksie. ;)

Widzisz Atonku, o to chodzi że ludzie mają swoje cele, ideały, marzenia, plany. Tylko że każdy ma inne, a Wy chcecie wszystkim narzucić swoje.

Jestem przekonany że moimi ideałami i moją pracą daje Polsce znacznie więcej niż Ty swoim jątrzeniem. Wiesz co jest najlepsze? Nie trzeba za nie umierać, to nawet niewskazane, bo wtedy nie dasz już z siebie nic więcej. A jak będzie to co jest postępować, to stąd wyjadę i będę tworzył wartość dodaną nowych technologii i designu za granicą. Bo skoro mnie nie chcą i mam się gryźć z frustratami? ;)

W głowie mi się nie mieści ile w takich ludziach nienawiści, złości i jadu. Ty tutaj mówisz ciągle o walce, przewijają się wzniosłe ideały które trzeba komuś narzucić.

Przykre że nie umiesz zbudować poczucia własnej godności we własnym wnętrzu, tylko znajdujesz sobie idoli których dążenie do władzy traktujesz jako swój sukces i spełnienie.

Pamiętasz konia z Folwarku Zwierzęcego? ;)

Forum które powinno być ostoją otwartości umysłu, w końcu paranormalne, ale to powinno się przekładać też na inne aspekty, stało się siedliskiem betonowych przekonań.

Shame.

Wracając do tematu, to w Polsce drastycznie wzrasta ilość napaści na tle rasistowskim. Nie widzę słów sprzeciwu. Uważacie że to jest ok?

• 3

#Stanowski2025.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wracając do tematu, to w Polsce drastycznie wzrasta ilość napaści na tle rasistowskim. Nie widzę słów sprzeciwu. Uważacie że to jest ok?

Oczywiście, że rosnąca fala aktów agresji na tle rasowym jest czymś złym i trzeba wszystkie te przypadki piętnować i walczyć z nimi skazując sprawców.

Przyczyną tego wzrostu, chyba najważniejszą jest fala muzułmańskich imigrantów którzy to zalewają Europe aby żyć na socjalu a w ramach chorej poprawności politycznej wmawia się ludziom że będą ubogacać nas kulturowo i napędzać gospodarkę.

A skoro już mowa o chorej poprawności politycznej to dlaczego mówi się tylko o białym rasizmie (który de facto jest czymś złym i karygodnym) a nie mówi się o fanatykach islamskich którzy w meczecie jawnie nawołują do dyskryminacji i walki z niewiernymi? Ich nazywa się radykałami a nie ksenofobami czy rasistami. Bo co? Bo było by to niepoprawne politycznie?

A zamachowcy z Paryża i Belgii to jak było? terroryści, radykałowie... żadnego epitetu ksenofobicznego im nie przyklejono bo wedle zasady, rasizm i ksenofobia jest przypisany rasie białej. A powszechnie wiadomo że dokonali zamachu na tle religijnym, gdyby biały człowiek zrobił coś podobnego od razu byłoby zamach na tle rasistowskim i w ogóle ksenofob i nazista. Przykład? Daleko nie trzeba szukać, zwyrodnialec Breivik o nim mówi się, że jest rasista bo zabijał wedle jakiejś durnej ideologii.

No... to chyba tyle. Podsumowując, rodząc się białym możesz zostać rasistą, rodząc się czarnym bądź muzułmaninem na pewno nim nie będziesz.

Użytkownik Sebastian. edytował ten post 28.04.2016 - 18:18

• 4

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Chm... to obcy są winni ksenofobii?

• -1

#Stanowski2025.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Gdzie coś takiego wyczytałeś w moim poście?
  • 0

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Sebastian@ Takie politykowanie w stylu "Nie mam nic przeciwko gejom, ale..."

Taki zwrot gwałci logikę.

Widzisz. Sprawa jest głęboko osadzona, ale sądzę że można ją szybko mniej więcej opisać.

Polska ma kompleks niższości wobec zachodu.

Zachód ma kompleks winy wobec byłych kolonii.

Polska nie ma kompleksu winy wobec byłych kolonii.

Jednocześnie ma kompleks mesjasza, który jest przedmurzem wszystkiego co dobre.

Sprowadza się to do tego że nie mamy potrzeby pomagania uchodźcom u siebie - spox, można pomagać inaczej. Ale ten cholerny mesjanizm prowadzi do tego, że mimo że nie mamy żadnych uchodźców, nic się u nas nie stało, to idioci biją ludzi z ciemniejszą karnacją i to coraz częściej. 

• 0

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@ Sebastian

Napisałeś w skrócie: 'Owszem mamy teraz duży wzrost rasistowskich ataków... ale przyczyną są muzułmańscy imigranci...". Czyli że to obcy są winni naszej obecnej ksenofobii.

Użytkownik Zaciekawiony edytował ten post 28.04.2016 - 23:00

• -1

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W sumie to logiczne, jakby nie było uchodźców, to nie byłoby na nich ataków.

• 0

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No i właśnie ten problem, że na razie u nas uchodźców nie ma a ataki są. Na kogokolwiek kto ma inny wygląd. Ostatnio w Rzeszowie zaatakowano Portugalczyków, którzy przyjechali w ramach wymiany młodzieży szkolnej.

• 0

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tutaj nie chodzi tylko o ataki, w dodatku nie ma jasnego przekazu że to jest bardzo złe. Klimat jest mniej więcej taki, że "słuszna sprawa wymaga ofiar".

W głowie się nie mieści. Należymy do UE, nasi rodacy mieszkają milionami za granicą, a u nas atakuje się obcokrajowców.

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

U nas nie atakuje się obcokrajowców ogólnie, tylko przeważnie arabów lub tych co ich przypominają. Sami sobie zgotowali taki los, a niewinni niech podziękują tej całej dziczy napierającej do EU. A poza tym wiadomo, że jakiś tam patus nie będzie się zastanawiał czy to Portugalczyk czy Syryjczyk.

• 0

#Stanowski2025.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Sebastian@ Takie politykowanie w stylu "Nie mam nic przeciwko gejom, ale..."

...ale właśnie na tym polega ta poprawność polityczna, bierzemy wszystkich imigrantów bez weryfikacji kim są, skąd pochodzą i jaką ideologie wyznają. Przecież to potrzebujący uchodźcy a my jak Ty to wcześniej ująłeś mamy otwarte umysły i powinniśmy im pomóc. Minęło parę miesięcy i co? W Paryżu i Brukseli blisko 200 osób ma otwarte umysły, tyle że dosłownie.

Dlatego ja nie łykam jak pelikan całej tej tolerancyjnej propagandy. I chcesz czy nie, zdania nie zmienię.

Zaciekawiony

Napisałeś w skrócie: 'Owszem mamy teraz duży wzrost rasistowskich ataków... ale przyczyną są muzułmańscy imigranci...".

Sprytnie wykropkowałeś to co nie pasowało Ci do tezy :) Napisałem zupełnie co innego:

Przyczyną tego wzrostu, chyba najważniejszą jest fala  muzułmańskich imigrantów którzy to zalewają Europe aby żyć na socjalu a w ramach chorej poprawności politycznej wmawia się ludziom że będą ubogacać nas kulturowo i napędzać gospodarkę.

Mi chodziło o ogromną ilość muzułmanów(w tym radykałów i terrorystów) którzy jak wiadomo nie chcą się asymilować, ale już nie będę pisał tego samego setny raz co w temacie o imigrantach.

Córa Koryntu

W głowie się nie mieści. Należymy do UE, nasi rodacy mieszkają milionami za granicą, a u nas atakuje się obcokrajowców.

A to na zachodzie nie ma ataków o tle rasistowski na obcokrajowców czy jak? Bo znowu tylko z  Polaków robisz rasistów a zachodnia Europa to taka nowoczesna i tolerancyjna.

Przecież w związku z kryzysem imigracyjnym w całej Europie rośnie poparcie dla ugrupowań prawicowych, dla Pegidy w Niemczech a we Francji dla Frontu Narodowego Marine Le Pen.

• 2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych