Zaskoczyła mnie tak wczesna edycja Szaraków ale akurat ostatnio myślałem o nich, więc przynajmniej w kategorii "moderator" mam dość sprecyzowane typy (pomijam tu kwestię, że w kegu moich zainteresowań są rzeczywiście typy, których nie chciałbym spotkać w ciemnej ulicy).
Tak więc.
Number one dla mnie jest Kronikarz w tym roku.
Number two - Edward vel Mócha, vel Krwawy vel Padawan
Number three - Connor
Uzasadnienie.
Pierwsze miejsce Kronikarza za jego całoroczną aktywność - bo był jedynym aktywnym (tak aktywnym) modem przez okrągły rok cały. Równiuśko. Nawet z porodówki filował na forum
Niezależnie od oceny jakościowej jego działań (ja nie mam jakichś wielkich "ale" ale wiem, że mogę być rodzynkiem w tej kwestii - sorry Kronikarz ), nie sposób nie przyznać, że odwalił kawał dobrej roboty.
I robił ją nie tylko za siebie odnoszę wrażenie (a właściwie to nawet wrażenie nie jest, a coś więcej)
Pomijam tu kwestię jego aktywności w temacie "redaktor", bo nawrzucał więcej niż trochę tematów na forum przy okazji - ale to jakby na inne głosowanie temat.
Drugie miejsce dla Edwarda, to głównie za udany debiut. Jak dla mnie - bardzo udany. Obserwowałem go od larwy i widziałem jak pięknie się przepoczwarza (wprawdzie nie w motyla ale jednak ) Co więcej, nie przeszkodziło mu to w pokazaniu ludzkiej twarzy. Nie raz próbował mnie terroryzować na SB pogróżkami i obrzucać wierzchnią warstwą substancji, na której zwykle siadają muchy ale robił to zawsze z takim wdziękiem... że nie mogę mieć żalu
Trzecie miejsce dla Connora, bo początek roku (tak mniej więcej do połowy) miał całkiem intensywny i choć później się nieco opuścił, to jednak ten start wyrobił mu zasłużoną trzecią pozycję z nawiązką. Więc niech ma