Czytacie książki w wersjach papierowych czy elektronicznych? Ja większość mam na czytniku kindle w formacie pdf, część jest w mobi. Przerabiałem je sam przez program calibre. Niestety tylko proste teksty dają się dobrze przerobić, bo reszta się źle przetwarza, wyskakują rozerwane teksty, nie ma polskich znaków, a najgorzej jest ze zdjęciami i wzorami. Ściągnąłem niedawno z jednej internetowej księgarni przykładową darmową książkę w formacie mobi ,,20 000 mil podmorskiej żeglugi". Myślałem że będzie to profesjonalny produkt. A w rzeczywistości jest coś takiego

Większość stron wygląda podobnie.
Czy ktoś z was kupował książki w formacie mobi i epub? Czy w każdej są takie błędy, przerwy w tekście?
Bo zamierzałem kupić sobie jakąś, ale po tym co zobaczyłem, nie jest to warte swojej ceny.
Użytkownik Wszystko edytował ten post 08.11.2015 - 21:36

myślę że czas się ujawnić. Dopiero w połowie zeszłego roku wziąłem się za czytanie książek na poważnie. Niemniej, od drugiej połowy tego roku coś słabo idzie.. Jakoś zabieram się za książki, do których mnie nie ciągnie. Zaczynam taka książkę, a potem leży taka przez miesiąc zanim wezmę się za nią. No, po przydługim wstępie czas na listę. BTW. Jak macie jakieś książki w klimacie stalkerów itd. to chętnie je poznam.
 myślę że czas się ujawnić. Dopiero w połowie zeszłego roku wziąłem się za czytanie książek na poważnie. Niemniej, od drugiej połowy tego roku coś słabo idzie.. Jakoś zabieram się za książki, do których mnie nie ciągnie. Zaczynam taka książkę, a potem leży taka przez miesiąc zanim wezmę się za nią. No, po przydługim wstępie czas na listę. BTW. Jak macie jakieś książki w klimacie stalkerów itd. to chętnie je poznam.