Twój argument jest w tym wypadku inwalidą 
OK - masz rację. Potrafię przyznać się do błędu.
Nie zmienia to jednak faktu, że:
1. wzory kart mobilizacyjnych są nieprawidłowe
2. w tych kilkudziesięciu pudełkach może być COKOLWIEK.
3. "Instrukcja ewakuacji osób cywilnych" nie musi mieć wogóle związku z kartami mobilizacyjnymi (i najprawdopodobniej nie ma)
Reasumując - argument "pewnego gościa" (patrz post Łysego) jest równie słaby jak wklejony przeze mnie obrazek.
Przypomnę.
Argumentem na autentyczność tego, co nam pokazują w filmiku ma być to, że
...ktoś wydrukował by tyle kartonów na offsecie. Bardzo drogi żart: farby , klisze, blachy, papier. Dla zrobienia filmiku dla jaj nikt nie wydaje tyle forsy i nie ryzykuje druku fałszywych druków państwowych – ścisłego zarachowania.
Na podstawie trzech (oprócz instrukcji ewakuacji) kartek wyjętych z trzech pudełek nie można zakładać, że w pozostałych kilkudziesięciu pudełkach znajduje się to samo.
czyli koszt całego przedsięwzięcia, to najprawdopodobniej koszt 3 sztuk ksero kolorowego w formacie A-4.
A skoro nie zgadza się wzór "karty mobilizacyjnej", to nie można jej nazwać "drukiem ścisłego zarachowania", więc nic kopiującemu nie grozi.
Czyli żart nie był ani drogi ani ryzykowny.
Moim zdaniem - i to podtrzymuję nadal, cała ta sensacja to zwykły FAKE.
Ale jak się ktoś lubi rajcować, że go zaraz do woja wezmą i na wojnę wyślą, to nie chcę mu psuć zabawy.
w ten sposób siejesz tylko propagandę
Ja sieję propagandę?
Co, pracujesz dla rządu?
Jasne - rozszyfrowałeś mnie. 
Zostałem oddelegowany na Paranormalne pl. żeby uśpić waszą czujność.
Chodziło o to, żebyście się nie zorientowali, że już w poniedziałek 16 tego czerwca...
Oj - chyba za dużo powiedziałem.