Skocz do zawartości

Zdjęcie

Bójka na Plaży w Gdyni

• Please log in to reply
118 replies to this topic

Wilkołak.
  • Tematów: 26
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Poza tym jak można kibicować tak słabej drużynie jak "Ruch coś tam"?? To są kopacze, a nie piłkarze :lol .

założę się ze każdy z tych piłkarzy milion razy lepiej gra od ciebie.....

Ciekawie by wyglądały wasze komentarze jak np. wasza córka by dostała rozbitą butelką w głowę, podczas tej bójki.

ciekawe jak by wyglądał twój komentarz gdyby np: twoja córka była zaczepiana i obrażana przez tych meksykanów, i gdyby jej nikt nie pomógł

Polascy kibole znowu zrobili obciach na arenie międzynarodowej. Takie jest moje zdanie.

Meksykańscy zołnierze zrobili obciach na arenie międzynarodowej. Takie jest moje zdanie.

Myślałem że z barbarzyństwa jako cywilizacja dawno wyszliśmy.

Ubój rytualny nadal jest legalny na Świecie, więc siedzimy nadal w ciemniej CENZURA

To już bardziej męscy byli rycerze w średniowieczu niż kibole którzy za byle co rzucą się do mordobicia.

Rycerze w średniowieczu byli zdecydowanie bardziej męscy nie tylko od tych kibiców ale również od ciebie i ode mnie, a także od innych obywateli.

Jeżeli są tacy mocni to mogli obezwładnić tych meksykańców i sami wezwać Policję, wtedy by było że pomogli Policji obezwładnić agresywnych meksykańców i jedyną strona poszkodowaną byliby właśnie Kibole, a tak rzucili się jak bydło na tych meksykanów stłukli ich i konsekwencją tego jest ogólny "hejt". C

tak tylko ze najpierw trza podać ze to meksykanin zachował się jak ciota i ranił nożem jednego z "Niebieskich", reszta kibiców widząc ze ich kumpel jest ranny ruszyła mu na pomoc, na co reszta Meksykanów z potłuczonymi butelkami rzuciła się w nie honorowa ( jeśli ktoś nie ma honoru do właśnie Meksykanie którzy zatakowali ostrymi nożami i butelkami kibiców, którzy nie byli uzbroieni.) walkę.

tyle w nich Patriotyzmu co u kota.

to ciekaw jestem tego ile u ciebie jest patriotyzmu...

Gadają o Patriotyźmie a potem wybijają szyby , niszczą budynki .

W Polsce kibiców są setki tysięcy , a ci co wybijają szyby, niszczą budynki do tylko mała garstka to nawet nie jest 1%.

Użytkownik Wilkołak edytował ten post 20.08.2013 - 13:56

Mistrz Relonikiv.
  • Tematów: 7
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

założę się ze każdy z tych piłkarzy milion razy lepiej gra od ciebie.....

Daj mi ich warunki, czas i pustą głowę. Poza tym polski system szkolenia/trenowania jest o kant pupy rozbić, więc grają kopaninę to nie jest piłka, jeśli lubisz kopaninę to oglądaj, ja ci nie zabraniam.

ciekawe jak by wyglądał twój komentarz gdyby np: twoja córka była zaczepiana i obrażana przez tych meksykanów, i gdyby jej nikt nie pomógł

Jeśli będę zarabiał 1-2 Koła to nie ma mowy o dzieciach w Tym kraju, bo moje dzieci by musiały żyć na granicy ubóstwa. Więc jak chcesz to ty zakładaj rodzinę, a do mnie się nie wtrącaj.

Meksykańscy zołnierze zrobili obciach na arenie międzynarodowej. Takie jest moje zdanie.

Zawsze znajdą się wyjątki w danym społeczeństwie. Poza tym nie wiemy kto zaczął, ale ja uważam że to byli kibole, bo szukali pretekstu do pobicia kogoś. Znalazł się obrońca kiboli :(

Tak poza tym to TVN nie kłamał, ponieważ kibole kupili bilety na mecz i przyjechali bez asekuracji policji (tak mówił dzisiaj rzecznik KGP).

Jak można mieć patriotyzmu w kraju w którym jesteś wykorzystywany?

W Polsce kibiców są setki tysięcy , a ci co wybijają szyby, niszczą budynki do tylko mała garstka to nawet nie jest 1%.

Skąd wziąłeś te dane?

Użytkownik Mistrz Relonikiv edytował ten post 20.08.2013 - 14:17

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Z jednym można się zgodzić, że wypowiedzi Sienkiewicza w tej sprawie nie są przemyślane i mądre, zwłaszcza ta gdzie pytał jak to możliwe, że tylu kiboli weszło na plażę. Tak samo jak przepraszanie meksykanów przez prezydenta Gdyni. Natomiast władze Meksyku winę zwalają jedynie na polskich kibiców a swoich bronią, podobnie jak kapitan tego statku.
Aha jestem ciekawy gdzie jest ten polski typek raniony nożem. Jakoś go nie widać.

Użytkownik Wszystko edytował ten post 20.08.2013 - 14:57

Makbet.

The truth is out there

• Tematów: 93
  • Artykułów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Śledzę sobie ten wątek, ba! cały ten wielki szum w Internecie z dystansem, nie mieszając się bo i po co. Jednakże, bardzo zabawny jest fakt iż wszyscy starają się tutaj "wybielić" zachowanie pseudokibiców. Przypisuje się im jakieś zasługi, że to honor kobiecy obronili i że Polskę wyratowali. Ale czy przypadkiem ci umięśnieni i łysi panowie, którzy tak bronili tej pani, nie wpisują się przypadkiem w najczęściej powielony model "nachalnego dresa" na imprezie, który to żadnej pani nie przepuści, a no i jemu się nie odmawia, bo on to jest szefo.

Przykro mi to stwierdzić, ale sprawa wygląda tak ( nawet jeżeli Meksykanie zaczęli), że zamiast pojedynku jeden na jeden o honor kobiety doświadczyliśmy kopania i okładania pięściami w dziesięciu leżącego oraz wzajemnego nakręcania się przez bezmózgich osiłków. O honor kobiety to i może ruszył jeden, ale reszta chciała po prostu ryj obić - ot tak dla zabawy. Co dość zabawne, na filmie udostępnionym przez policję, nie widać żadnej próby gwałtu. Jest mężczyzna, który podchodzi do kobiety i trąca ją w ramie. Po czym oboje się rozchodzą - może panowie żyją w innym świecie niż ja i z kobietami za wiele do czynienia nie mieli, aczkolwiek, jest to płeć która lubi sobie pokrzyczeć i popodnosić ręce w górę, jeżeli jest zaczepiana. Ta pani tego nie zrobiła ( pewnie, zacznijmy wnikać w jej rys behawioralny, psychologiczny i wydarzenia z dzieciństwa, które rzutowały na taką a nie inną reakcję). Tym bardziej raniony mężczyzna jest wciąż mitem, który pełnił rolę impulsu dla rozgrzanej słońcem agresywnej masy mięśniowej.

Prosiłbym też, aby nie utożsamiać CHULIGAŃSTWA z PATRIOTYZMEM. Bo i chuliganom będzie z tym źle i patriotom.

Striker.
  • Tematów: 11
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie gadajcie już o cywilizowanej Polsce czy niecywilizowanej Polsce - wiecie co oznacza słowo meksyk w polskim slangu? Bez przyczyny się takim nie zrobiło.

Swoich znacie ale czy znacie tych obcych co przypłynęli z kraju, w którym zabicie przechodnia bo źle spojrzał jest tak powszechne jak u nas rzucanie epitetami na ulicy.. Ci żołnierze w dodatku przez dłuższy czas byli upchani na statku sami ze sobą, a tu nagle plaża, białe laseczki, alkohol.. i przeświadczenie, że są najliczniejszą i najniebezpieczniejszą grupą na plaży..

To nie byli romantyczni latynosi z hiszpańskiej plaży tylko wygłodniali sexu żołnierze.. No chyba, że do marynarki biorą homoseksualistów...

A nasze chłopaki nie lubią jak się ich dominuje we własnym domu..

Użytkownik Striker edytował ten post 20.08.2013 - 15:41

Cascco.
  • Tematów: 9
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ubój rytualny nadal jest legalny na Świecie, więc siedzimy nadal w ciemniej CENZURA

Kiepskie usprawidliwienie, generalnie najgorsze jakie mogłeś wymysleć.

Rycerze w średniowieczu byli zdecydowanie bardziej męscy nie tylko od tych kibiców ale również od ciebie i ode mnie, a także od innych obywateli.

Z pewnością ale skoro tak stawiasz sprawę to wydaje mi się że jestem ponad kibolami, bo rycerze przynajmniej walczyli honorow 1 na 1 a nie 20 na 1 .

tak tylko ze najpierw trza podać ze to meksykanin zachował się jak ciota i ranił nożem jednego z "Niebieskich", reszta kibiców widząc ze ich kumpel jest ranny ruszyła mu na pomoc, na co reszta Meksykanów z potłuczonymi butelkami rzuciła się w nie honorowa ( jeśli ktoś nie ma honoru do właśnie Meksykanie którzy zatakowali ostrymi nożami i butelkami kibiców, którzy nie byli uzbroieni.) walkę.

Byłeś? Widziałeś? Nie. A ten kumpel co został ranny nożem zareagował na zaczepkę agresywnie, gdyby zareagował inaczej nie oberwałby nożem. Od tego masz Policję która interweniuje, a co do tej kobiety to ja nie widziałem na żadnym filmie by ktoś ją uderzył. A gwoli ścisłości to gdy rzuca się na ciebie 20 osób to logiczne ze szukasz czegokolwiek do obrony, stąd noże i butelki. Mieli stać i aptrzeć jak biegnie na nich 100 osób? :) Pomyśl troszkę ok?:)

Nie powinno Cię to interesować, ale skoro interesuje to zapewniam Cię że więcej niż mają Kibole.

Hmmm? Jakieś źródło ? Zabawne że po wizycie Kiboli następnego dnia w Gdyni było 5 przystanków bez szyb. Cóż, pewnie zbieg okoliczności. Ah, wspomnę też o masie butelek po piwie na plaży, przecież to turyści pewnie z dziećmi pili piwo i zostawiali po sobie syf na plaży.

Ilamtris1.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Casco a jak mieli dla Ciebie zareagować? "Ej chłopaki zostawcie nas w spokoju". Jak to JKM mówi każdy mężczyzna powinien być agresywny , a Ty chyba jesteś troche bojaźliwy, gdybyś jechał w pociągu na wyjazd to byś się zdziwił jak to miejscami patologicznie wygląda.Ale jakoś mi nigdy nic się nie stało rodziny ze swoimi dziećmi jechały nikt nie zginął pomimo atmosfery dla której pewnie dla ciebie była by przerażająca.
Dlatego dla mnie postąpili jak każdy mężczyzna. Przecież ile codziennie takich bójek jest mniejszego kalibru, wszędzie, a co się dzieje pod remizami jakie mordobicia huh.Inna kwestia, że kibice trzymają sie w grupie i nie są zwykłymi chłopcami, jest to grupa podwyższonego ryzyka i zawsze będe potępiał takie akcje jak Legia zrobiła na dniach w Łomiankach, tak samo potępiam walki na noże.

Śmieszne jest stwierdzenie że bycie agresywnym to dowód męskości, oni szukali zwady po drodze na każdym kroku a ty mi tu wyjeżdzasz że to było wporządku? Myślałem że z barbarzyństwa jako cywilizacja dawno wyszliśmy. To już bardziej męscy byli rycerze w średniowieczu niż kibole którzy za byle co rzucą się do mordobicia. Oni nawet nie wiedzą co to jest Honor, jeżeli są tacy mocni to mogli obezwładnić tych meksykańców i sami wezwać Policję, wtedy by było że pomogli Policji obezwładnić agresywnych meksykańców i jedyną strona poszkodowaną byliby właśnie Kibole, a tak rzucili się jak bydło na tych meksykanów stłukli ich i konsekwencją tego jest ogólny "hejt". Czyli zachowali się nie inaczej jak po prostu bydło i tego inaczej nazwać nie można . Patriotyzm? Obrona kobiety? Bzdura to są wymówki , tyle w nich Patriotyzmu co u kota. Gadają o Patriotyźmie a potem wybijają szyby , niszczą budynki .

No nie agresywność to nie jest cecha męskości. Zapewne jak twoją dziewczyne by zaczepili to byś uciekał.Tym się różnimy.Z barbarzyństwa nie wyjdziemy jeszcze za 100 lat. Wystarczy zobaczyć na bliski wschód, a nawet na zachód gdzie kibice też się leją.Pamiętaj świat nigdy nie będzie idealny i represje ze strony państwa nic nie dadzą.Zabójstwa, bijatyki, afery, wojny zawsze były i będą.
Widać ,że nie wiesz co to kibicowanie jeśli mówisz, że:"jeżeli są tacy mocni to mogli obezwładnić tych meksykańców i sami wezwać Policję, wtedy by było że pomogli Policji obezwładnić agresywnych meksykańców"- wiesz, że kibice nie lubią się z policją? Tak samo moge ja powiedzieć, że jak mi wpadła chołota na moje 18 urodziny i zrobiła ambarast to mogliśmy obezwładnić ich wszystkich i wezwać policje i tym samym mieć z 3 godziny z głowy wtedy byśmy byli honorowi.Wyjaśniliśmy to krótko i na temat, jakim prawem ktoś mi się wprasza na mój wynajęty teren?
Ty zapewne byś próbował wszystkich uspokajać co by skończyło się kompletną klapą.

Oczywiście tak jak mówiłem kibice są grupą podwyższonego ryzyka i tak jak będe bronił kibiców ruchu w tym wypadku, to będe potępiał to co robili po ostanim meczu Cracovii, kiedy jeździli i bili ludzi wracających do domu.

Mistrz Relonikiv- wrzuciłeś jakąś zadyme ruskich z przed kilku lat. Widziałem ten filmik kiedyś.Źle trafiłeś.

Użytkownik Ilamtris1 edytował ten post 20.08.2013 - 17:51

Mistrz Relonikiv.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Przecież wrzuciłem tą bijatykę na plaży Q_Q Ty mnie prowokujesz czy co?

Kelt.
  • Tematów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

To nie jest filmik z wydarzeń w Gdyni...

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ilamtris1@

No nie agresywność to nie jest cecha męskości. Zapewne jak twoją dziewczyne by zaczepili to byś uciekał.Tym się różnimy.

Pierdoły godasz Panie. Nie widzisz różnicy między obroną własną a atakiem? Czy dla Ciebie wywoływanie burd i terroryzowanie mieszkańców jest konieczne żeby gdy ktoś Cię zaatakuje nie kłaść się na ziemi i błagać o litość? :roll:
Męska jest asertywność i umiejętność bronienia swojego, a nie ślepa agresja i szukanie zaczepki.

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Póki co to na zapisie z monitoringu widać babeczkę, która podaje butelkę. A potem zadyma.

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tutaj mozna zobaczyć nagranie z monitoringu w lepszej jakości.
http://www.rmf24.pl/...deo,vId,1187490
Widać dziewczynę, która idzie z piwem w ręku, a potem biegnie i podaje je jednemu z meksykańców. Po chwili widać resztę. Jest ich tam co najmniej 10. Następnie zlatują się koksy i leją wszystkich.

Według mnie wystarczyło rzucić hasło ,,ciapiate podrywają polskie dziewczyny" i już łyse bydło poczuło krew.

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mogło tak być, ogólnie "obce podrywają nasze" to przyczynek do paru rozrób, które widziałem, przy czym nie chodziło tu nawet o obcokrajowców. We Wrocławiu dawnymi czasy to ktoś z Biskupina smaląc cholewki do kogoś z Sępolna mógł mieć spore kłopoty ;)

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Też mam takie zdanie po obecnych materiałach. Nie ma żadnych dowodów na wersje lansowaną przez kiboli.

Mistrz Relonikiv.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

To są bandyci, a nie kibole. Kara śmierci powinna być. Takich typów powinno sie eliminować ze społeczeństwa.

Użytkownik Mistrz Relonikiv edytował ten post 20.08.2013 - 20:19

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych