Policja nie ma prawa mieć żadnego specjalnego podejścia niezależnie od tego czy jesteś kibicem czy emerytem, równość wobec prawa, mam rację?
Jeżus, w socjotechnice i manipulacji słowem to jesteście mistrzami. Ustawienie kibica i emeryta w jednym zdaniu tworzy takie milusińskie połączenie.
Może kiedyś kibice sobie zasłużą na traktowanie jak innych ludzi, ale do tej pory nadal są grupą podwyższonego ryzyka. Policja będzie bardziej zwracać uwagę na takie grupy. Dochodzi do tego psychologia tłumu, gdzie łatwo o nakręcenie się na bijatykę.
Bo któryś z nich ośmielił się racę odpalić albo gdzieś w środku lasu uderzyć drugiego... Kibic to obywatel i jeżeli uważasz, że nie należą mu się takie same prawa jak reszcie społeczeństwa to skręcasz w stronę zbrodniczych ideologii.
Należą mu się dopóki nie łamie prawa. To nie moja wina że łamią je tak często.

Wilno to miasto przesiąknięte Polską kulturą i tradycją, utraciliśmy je na skutek wojny wywołanej przez nazistów i komunistów. Nie wolno nam zapominać o tym co Polskie nawet jeśli znalazło się poza naszymi granicami w skutek działań zbrodniczych reżimów.
Typowa mentalność Kalego. Nie zdziwiłem się ani o jotę. To ich kraj i ich miasto, tutaj plujesz się o to że Meksykańcy byli nieuprzejmi a tam syf robiony przez Polaków jest już ok? Wilno jest ich tak samo jak nasz jest Wrocław czy Szczecin. Co byś powiedział gdyby do Wrocławia przyjechała gromada Niemców i zaczęła śpiewać hymn Niemiec? Oczywiście plułbyś się na kilometr.

Ilamtris1@
Moze pięknie napisane, ale co w tym nienormalnego, że kibice którzy przyjechali ze Śląska chcieli zobaczyć polskie morze, ba nawet sie na nim opalać i to w słoneczną pogode.Absurd. Mam rozumieć, że jak Ty byś pojechał na jedniodniowy wyjazd dajmy na to z Krakowa do Gdańska to byś nie poszedł nad morze?
Śmieszna jest ta delikatność w mowie, fałszywa na kilometr. Kto tak mówi? Na pewno nie światek kibicowski, bo tam idą zwykle ostre słowa i czyny.