Skocz do zawartości

Zdjęcie

Bójka na Plaży w Gdyni

• Please log in to reply
118 replies to this topic

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No dobra - powiedzmy że meksykanin uderzył kobietę. Jaka powinna być reakcja kibiców? Zatrzymać i wezwać policję. A jaka była? Rzucenie się po kilkunastu na każdego, i kopanie leżących. Jest coś takiego co nazywa się przekroczeniem obrony koniecznej. Jak ktoś do mnie z pięści to nie powinienem do niego z maczetą. Ciekawe czy zachowali by się tak, gdyby meksykańczycy nie mieli ciemniejszej skóry od nich?

Ale to przecież meksykanie polecieli z nożem i rozbitymi butelkami...

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A kiedy oni zdążyli? Od potrącenia kobiety do momentu gdy kilku chłopa bije pierwszego meksykańczyka, minęła minuta może mniej. Czy bijatyka w stosunku 1:10 to jest na prawdę obrona? A może rekonstrukcja bitwy pod Wizną?

Kelt.
  • Tematów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Jak Rzyć Manifestacje przeciwko ACTA też nie wszędzie były pokojowe, wszelkie strajki górników pamiętasz? Albo tę aferę z targowiskiem w Warszawie? Albo koncerty gdzie dochodzi do mniejszych lub większych awantur, jakiś czas temu widziałem filmik ze zjazdu samochodowego/motocyklowego gdzie także były jakieś spięcia z policją.

Piszesz, że kibole robią syf gdziekolwiek się pojawią w większej liczbie? W takim razie poszukaj sobie statystyk z meczów ekstraklasy, chociażby ostatni sezon, ile awantur było w stosunku do całkowicie bezpiecznych spotkań? 2-3%? Pewnie nawet mniej... Policja nie ma prawa mieć żadnego specjalnego podejścia niezależnie od tego czy jesteś kibicem czy emerytem, równość wobec prawa, mam rację?

"Nie można ich traktować jak zwykłego obywatela bo nie zachowują się jak zwykły obywatel" to może profilaktycznie będziecie strzelać do kibiców? Bo któryś z nich ośmielił się racę odpalić albo gdzieś w środku lasu uderzyć drugiego... Kibic to obywatel i jeżeli uważasz, że nie należą mu się takie same prawa jak reszcie społeczeństwa to skręcasz w stronę zbrodniczych ideologii.

@Mischakel-Zevuv Polacy wywiesili transparent, Litwini gnębią polską mniejszość, kto tu kogo powinien przepraszać? Śpiewanie hymnu było bardzo dobrym pomysłem, Wilno to miasto przesiąknięte Polską kulturą i tradycją, utraciliśmy je na skutek wojny wywołanej przez nazistów i komunistów. Nie wolno nam zapominać o tym co Polskie nawet jeśli znalazło się poza naszymi granicami w skutek działań zbrodniczych reżimów.

Osobiście mam już dość ciągłego przepraszania wszystkich i za wszystko...

Użytkownik Kelt edytował ten post 19.08.2013 - 23:22

Ilamtris1.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

...Chorzowscy kibice podobnie jak przy ostatnich wizytach meczowych w Gdyni przybyli wcześniej, by móc chociaż przez chwilę uraczyć się pięknem polskiego morza.

W zasadzie, w tym właśnie momencie, dałem sobie spokój z lekturą...:mrgreen:
Ja rozumiem, że każda ze stron będzie próbowała przedstawić się w jak najlepszym świetle... Ale są jednak jakieś granice absurdu... :roll:

Moze pięknie napisane, ale co w tym nienormalnego, że kibice którzy przyjechali ze Śląska chcieli zobaczyć polskie morze, ba nawet sie na nim opalać i to w słoneczną pogode.Absurd. Mam rozumieć, że jak Ty byś pojechał na jedniodniowy wyjazd dajmy na to z Krakowa do Gdańska to byś nie poszedł nad morze?

Bardzo dobrze zrobili jak dla mnie.

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Policja nie ma prawa mieć żadnego specjalnego podejścia niezależnie od tego czy jesteś kibicem czy emerytem, równość wobec prawa, mam rację?

Jeżus, w socjotechnice i manipulacji słowem to jesteście mistrzami. Ustawienie kibica i emeryta w jednym zdaniu tworzy takie milusińskie połączenie.
Może kiedyś kibice sobie zasłużą na traktowanie jak innych ludzi, ale do tej pory nadal są grupą podwyższonego ryzyka. Policja będzie bardziej zwracać uwagę na takie grupy. Dochodzi do tego psychologia tłumu, gdzie łatwo o nakręcenie się na bijatykę.

Bo któryś z nich ośmielił się racę odpalić albo gdzieś w środku lasu uderzyć drugiego... Kibic to obywatel i jeżeli uważasz, że nie należą mu się takie same prawa jak reszcie społeczeństwa to skręcasz w stronę zbrodniczych ideologii.

Należą mu się dopóki nie łamie prawa. To nie moja wina że łamią je tak często. ;)

Wilno to miasto przesiąknięte Polską kulturą i tradycją, utraciliśmy je na skutek wojny wywołanej przez nazistów i komunistów. Nie wolno nam zapominać o tym co Polskie nawet jeśli znalazło się poza naszymi granicami w skutek działań zbrodniczych reżimów.

Typowa mentalność Kalego. Nie zdziwiłem się ani o jotę. To ich kraj i ich miasto, tutaj plujesz się o to że Meksykańcy byli nieuprzejmi a tam syf robiony przez Polaków jest już ok? Wilno jest ich tak samo jak nasz jest Wrocław czy Szczecin. Co byś powiedział gdyby do Wrocławia przyjechała gromada Niemców i zaczęła śpiewać hymn Niemiec? Oczywiście plułbyś się na kilometr. ;)

Ilamtris1@

Moze pięknie napisane, ale co w tym nienormalnego, że kibice którzy przyjechali ze Śląska chcieli zobaczyć polskie morze, ba nawet sie na nim opalać i to w słoneczną pogode.Absurd. Mam rozumieć, że jak Ty byś pojechał na jedniodniowy wyjazd dajmy na to z Krakowa do Gdańska to byś nie poszedł nad morze?

Śmieszna jest ta delikatność w mowie, fałszywa na kilometr. Kto tak mówi? Na pewno nie światek kibicowski, bo tam idą zwykle ostre słowa i czyny.

Kelt.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jak Rzyć znawca światka kibicowskiego :)

To może i jest ich kraj, ale żyją tam nasi rodacy i ja, tak jak i wiele innych osób nie zgadzam się na gnębienie Polaków niezależnie w jakim państwie się znajdują. Jaki syf jest robiony na Litwie przez Polaków? Kibice Lecha odśpiewali hymn w mieście które przez wieki było polskie, a które utraciliśmy przez działania Związku Radzieckiego - tej samej komórki która odpowiada za śmierć milionów osób. Nie dziw się więc, że Polacy wciąż z sentymentem patrzą na wschód, na tereny gdzie Polskość kwitła i gdzie żyło miliony naszych rodaków.

Wrocław i Szczecin tak się składa Niemcy utracili w wojnie którą sami wywołali - ten kto sieje wiatr zbiera burzę :)

Tak przy okazji

Cascco.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

.Chorzowscy kibice podobnie jak przy ostatnich wizytach meczowych w Gdyni przybyli wcześniej, by móc chociaż przez chwilę uraczyć się pięknem polskiego morza.

A dokładniej o godzinie 9:00 na dworcu w Gdyni.
Eskotrowani przez chyba 40 policjantów, 7 radiowozów. Policja kazała USUWAĆ się przechodniom z drogi.
Eskotrtowano ich niczym szlachtę (paranoja).

Natknąłem się na nich w drodze do pracy, wszyscy łysi , połowa z nich już nawalona, wrzeszczeli cośtam o swojej drużynie.

Żałosne jest to że Policja musiała ich eskortować (gdzie o tej godzinie?).

Do sytuacji doszło o 14:00 lub 15:00 słyszałem tylko jadące karetki, aktualnie panowie Meksykanie chodzą sobie do kina i na kawe nie bojąc się ponownej napaści.

Od znajomych którzy byli naocznymi świadkami wiem że przekoloryzowano ostro "obronę kobiety", meksykanie byli pijani, kibole także i doszło do bójki, faktem było to że Meksykanie byli zaczepni, jednak nie usprawiedliwia to zachowania kiboli którzy zareagowali ostro .

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak Rzyć znawca światka kibicowskiego

Bardziej obiektywny niż Ty. :) Miałem kumpli którzy kibicowali, ale ja nigdy się w to nie bawiłem. Słyszałem opowieści, widziałem jak potrafią się zachowywać, widziałem jak się obganiali po osiedlach.

Kibice Lecha odśpiewali hymn w mieście które przez wieki było polskie, a które utraciliśmy przez działania Związku Radzieckiego - tej samej komórki która odpowiada za śmierć milionów osób. Nie dziw się więc, że Polacy wciąż z sentymentem patrzą na wschód, na tereny gdzie Polskość kwitła i gdzie żyło miliony naszych rodaków.

Teraz to jest Litwa i obawiają się nas tak jak my Rosji. Nie dziw się że dla nich to było niczym policzek.

Ilamtris1.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Casco a jak mieli dla Ciebie zareagować? "Ej chłopaki zostawcie nas w spokoju". Jak to JKM mówi każdy mężczyzna powinien być agresywny , a Ty chyba jesteś troche bojaźliwy, gdybyś jechał w pociągu na wyjazd to byś się zdziwił jak to miejscami patologicznie wygląda.Ale jakoś mi nigdy nic się nie stało rodziny ze swoimi dziećmi jechały nikt nie zginął pomimo atmosfery dla której pewnie dla ciebie była by przerażająca.
Dlatego dla mnie postąpili jak każdy mężczyzna. Przecież ile codziennie takich bójek jest mniejszego kalibru, wszędzie, a co się dzieje pod remizami jakie mordobicia huh.Inna kwestia, że kibice trzymają sie w grupie i nie są zwykłymi chłopcami, jest to grupa podwyższonego ryzyka i zawsze będe potępiał takie akcje jak Legia zrobiła na dniach w Łomiankach, tak samo potępiam walki na noże.

Użytkownik Ilamtris1 edytował ten post 20.08.2013 - 09:15

Tenhan.
  • Tematów: 52
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ojojoj, jakimś cudem tylko na manifestacjach w których biorą udział kibole są takie burdy. Manifestacje przeciwko ACTA, marsze konopii i masa innych potrafi się odbyć w pokojowej atmosferze.

Ja byłem na manifestacji przeciwko ACTA i widziałem tam kiboli i zadymy tam nie było :P A na jakimś zadupiu nie mieszkam i nie było to kilku kibiców i nie była to kameralna manifestacja.

Śmieszna jest ta delikatność w mowie, fałszywa na kilometr. Kto tak mówi? Na pewno nie światek kibicowski, bo tam idą zwykle ostre słowa i czyny.

Co w tym dziwnego że mowa oficjalna różni się od potocznej?

Z kibolami to ja mam jak z chrześcijanami że generalnie wiele złego mógłbym o nich powiedzieć i dostrzegam ich wady jednak nienawiść do niszczycieli cywilizacji powoduje że czuje że muszę z nimi trzymać i wspólnie z nimi można walczyć z tymi którzy pragną zguby naszego społeczeństwa i kraju.

Gdzie ja żyje, obcy się panoszą jak u siebie, pewnie jak to Meksykanie chcieli pokazać jacy to są "machos locos" ale że trafili na silniejszych to dostali klapsa na otrzeźwienie i zamiast się cieszyć że byle kto nie będzie się panoszył to jeszcze pretensje do naszych (już abstrahując od tego że jeżeli chodzi o kibiców Ruchu to można poddać wątpliwości to że wszyscy z nich są nasi). Z takim podejściem społeczeństwa i mediów to marnie to widzę co by było jakby u nas byli ciapaci. Tym bardziej ludzie by się bali zareagować i to nie ze strachu przed nimi a ze strachu że później oni odpowiedzą a tamten nie z wiadomych względów.

Jak kosmoplatfusy zaatakują Polaków 11 listopada to pewnie też będzie płacz że Polacy narobili wstydu bo pamiętajcie że jak biją Polaka to jedyna słuszna reakcja jaką może podjąć to przyjęcie pozycji żółwia :D

Użytkownik Tenhan edytował ten post 20.08.2013 - 09:59

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

. Przecież ile codziennie takich bójek jest mniejszego kalibru, wszędzie, a co się dzieje pod remizami jakie mordobicia huh

Zmień dilera ... Byłem w naprawdę wielu remizach , i nigdy nie widziałem ani nie słyszałem o bójce pod remizą. Remiza i jej okolica jest bezpieczniejsza niż pod komenda policji. Straż powszechnie jest uzywana jako darmowa firma ochroniarska. Jednostka, która pozwala sobie na taki bałagan(pijaczki pod remizą czy jakies bójki w okolicy) jest natychmiast "do odstrzału".Widziałem to kilkukrotnie. W najlepszym przypadku dotychczasowy prezes inne grube ryby sa wykopywane na strych (sa przenoszeni na stanowiska bez jakiejkolwiek władzy) ,A jednostka jest tworzona od podstaw.Nowi ludzie -nowy nabór, wg nowych, dużo bardziej morderczych kryteriów. W Polsce niema innej służby tak ostro dbającej o swój PR .Są imprezy strażackie , alkohol leje się całkiem ostro ale poprostu ci co nie potrafia pić nie biora w nich udziłu . Mamy swoje sposoby na "kolesi" i żuli ale ale nie będę o tym wspominał bo ...

Na wsiach jezeli juz gdzies dochodzi do bójek to pod barami czy pubami.Tak samo jak w mieście.

Ilamtris1.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nie bój się nie biorę narkotyków. Ja widziałem zupełnie co innego na festynach które są pod remizą np. jak ok.15 osób naćpanych wpadli z innej wsi i wszystkich bili, bo byli w takim amoku.Nawet jak ja robiłem 18ste urodziny w remizie to zebrali się nie zaproszeni miejscowi i powstała bitka.
Mówię to co widziałem na własne oczy,ale nie rozmywajmy tematu już, bo nie do tego wczzesniej zmierzałem.

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Casco a jak mieli dla Ciebie zareagować? "Ej chłopaki zostawcie nas w spokoju". Jak to JKM mówi każdy mężczyzna powinien być agresywny

Chyba żartujesz. Stawiasz ich jako wzór męskości? :mrgreen: To są pospolici napinacze i poszukiwacze zwady. Gdyby tak miała wyglądać męskość to na ulicach mielibyśmy dobry sajgon. :D

Mistrz Relonikiv.
  • Tematów: 7
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Słuchajcie,
Uważam że winni są polscy pseudo-kibice aka "kibole", ponieważ to oni się rzucili jak bydło na tych żeglarzy, po prostu szukali dodatkowych wrażeń przed meczem. Sam nie raz widziałem takich kibiców i o jakich "pierdołach" gadają to się w głowie nie mieści. Poza tym jak można kibicować tak słabej drużynie jak "Ruch coś tam"?? To są kopacze, a nie piłkarze :lol .
Ciekawie by wyglądały wasze komentarze jak np. wasza córka by dostała rozbitą butelką w głowę, podczas tej bójki. Wtedy wszyscy by mówili że to wina kiboli ( oczywiście to jest ich wina ). I nie brońcie sie tym że kibole pomogli dziewczynie.
Polascy kibole znowu zrobili obciach na arenie międzynarodowej. Takie jest moje zdanie.

Dorośli mężczyźni pokazują dzieciom swoją dorosłość.

Użytkownik Mistrz Relonikiv edytował ten post 20.08.2013 - 13:05

Cascco.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Casco a jak mieli dla Ciebie zareagować? "Ej chłopaki zostawcie nas w spokoju". Jak to JKM mówi każdy mężczyzna powinien być agresywny , a Ty chyba jesteś troche bojaźliwy, gdybyś jechał w pociągu na wyjazd to byś się zdziwił jak to miejscami patologicznie wygląda.Ale jakoś mi nigdy nic się nie stało rodziny ze swoimi dziećmi jechały nikt nie zginął pomimo atmosfery dla której pewnie dla ciebie była by przerażająca.
Dlatego dla mnie postąpili jak każdy mężczyzna. Przecież ile codziennie takich bójek jest mniejszego kalibru, wszędzie, a co się dzieje pod remizami jakie mordobicia huh.Inna kwestia, że kibice trzymają sie w grupie i nie są zwykłymi chłopcami, jest to grupa podwyższonego ryzyka i zawsze będe potępiał takie akcje jak Legia zrobiła na dniach w Łomiankach, tak samo potępiam walki na noże.

Śmieszne jest stwierdzenie że bycie agresywnym to dowód męskości, oni szukali zwady po drodze na każdym kroku a ty mi tu wyjeżdzasz że to było wporządku? Myślałem że z barbarzyństwa jako cywilizacja dawno wyszliśmy. To już bardziej męscy byli rycerze w średniowieczu niż kibole którzy za byle co rzucą się do mordobicia. Oni nawet nie wiedzą co to jest Honor, jeżeli są tacy mocni to mogli obezwładnić tych meksykańców i sami wezwać Policję, wtedy by było że pomogli Policji obezwładnić agresywnych meksykańców i jedyną strona poszkodowaną byliby właśnie Kibole, a tak rzucili się jak bydło na tych meksykanów stłukli ich i konsekwencją tego jest ogólny "hejt". Czyli zachowali się nie inaczej jak po prostu bydło i tego inaczej nazwać nie można . Patriotyzm? Obrona kobiety? Bzdura to są wymówki , tyle w nich Patriotyzmu co u kota. Gadają o Patriotyźmie a potem wybijają szyby , niszczą budynki .

Użytkownik Cascco edytował ten post 20.08.2013 - 13:10

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych