Skocz do zawartości


Zdjęcie

Przemysł Mięsny - Szokujący Sekret Mięsnego Kleju


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
31 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Mięso (33 użytkowników oddało głos)

Jak często zdarza wam się kupić mięso/wędlinę nie świeżą?

  1. Raz na tydzień (0 głosów [0.00%])

    Procent z głosów: 0.00%

  2. Więcej niż raz w tygodniu (0 głosów [0.00%])

    Procent z głosów: 0.00%

  3. Raz na miesiąc (6 głosów [18.18%] - Zobacz)

    Procent z głosów: 18.18%

  4. Więcej niż raz w miesiącu (2 głosów [6.06%] - Zobacz)

    Procent z głosów: 6.06%

  5. Raz na pół roku (8 głosów [24.24%] - Zobacz)

    Procent z głosów: 24.24%

  6. Głosowano Zawsze gdy kupuję, to mam świeże (17 głosów [51.52%] - Zobacz)

    Procent z głosów: 51.52%

Jeśli kupiliście mięso i okazuje się, że jest stare jakie cechy ma to nieświeże mięso?

  1. Głosowano Śmierdzi (21 głosów [33.33%] - Zobacz)

    Procent z głosów: 33.33%

  2. Mięso toczą mady (1 głosów [1.59%] - Zobacz)

    Procent z głosów: 1.59%

  3. Głosowano Klei się (19 głosów [30.16%] - Zobacz)

    Procent z głosów: 30.16%

  4. Obrzydliwie wygląda(Po przekrojeniu) (2 głosów [3.17%] - Zobacz)

    Procent z głosów: 3.17%

  5. Mięso, nie jest mięsem (1 głosów [1.59%] - Zobacz)

    Procent z głosów: 1.59%

  6. Dziwne plamki na powierzchni mięsa (1 głosów [1.59%] - Zobacz)

    Procent z głosów: 1.59%

  7. Dziwny zapach(Podczas gotowania, często zabijany przez przyprawy) (6 głosów [9.52%] - Zobacz)

    Procent z głosów: 9.52%

  8. Okropne w smaku(Po ugotowaniu) (7 głosów [11.11%] - Zobacz)

    Procent z głosów: 11.11%

  9. Inne nie typowe cechy (5 głosów [7.94%] - Zobacz)

    Procent z głosów: 7.94%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#31

bidon.
  • Postów: 53
  • Tematów: 1
  • Płeć:Mężczyzna
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Panowie, co do podatków, to tak naprawdę na każdym kroku z naszych wypłat państwo coś bierze dla siebie. Możemy mieć na rękę powiedzmy 2000 zł, ale robiąc zwykłe zakupy w sklepie, tankując na stacji płacimy podatki więc tak naprawdę mamy dużo mniej niż nam się wydaje

A co do mięsa, to nigdy nie słyszałem o tym mięsnym kleju. Jakość produktów spożywczych np mięsa kupowanego w hipermarkecie jest dużo gorsza od mięsa kupowanego na wsi. Zawsze na święta wielkanocne rodzice kupują połówkę świniaka i często pewien znajomy robi nam kiełbasy, są przepyszne.
  • 0

#32

Robakatorianin.
  • Postów: 1732
  • Tematów: 41
  • Płeć:Mężczyzna
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Z podłych wędlin kupuje jedynie mortadele-wiem, wiem... Więcej tam MOM-u niż mięsa ale mam do niej sentyment z komuny. Jednak kupuje ją jedynie dla siebie i rzadko. We wszelkich wędlinach należy uważać na MOM i % zawartość mięsa, soi itp.

Od dłuższego czasu noszę się z zamiarem na wybudowanie własnej grilo-wędzarki. Szperałem i jakoś ciężko o dobre projekty. Tu jest kilka ciekawych projektów. Często kupuje sobie z 2kg karkóweczki, łopatki czy szynki i do piekarnika. Koszt całkowity-max 15zł/kg a jakość porównywalna do gotowych za 30zł/kg.

P.S.
Ekonomiści się rozbrykali więc może potwierdzą lub zaprzeczą:
Czy państwo zabiera nam 83% pensji???

https://www.youtube.com/watch?v=NWzdgHYPiIw

https://www.youtube.com/watch?v=mnUhfSkdVCM
  • 0


 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych