Skocz do zawartości

Zdjęcie

Criss Angel

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
330 odpowiedzi w tym temacie

OliviaValentine.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

chciałabym zobaczyć go na żywo ... na przykład jak chodzi po wodzie ,albo jak lewituje,bo akurat te rzeczy trudno mi wytłumaczyć w jakikolwiek sposób :mrgreen:
ta reszta to iluzja :P

:censored: jak on to robi ? :huh2:
  • 0

Asef.
  • Tematów: 28
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

a jeszcze jest taka sztuczka ze znikaniem kobiety,sam niewiem jak on to zrobił.
Kazał jej siasc na krzesle,zakrył ja cała kocem,czy czyms tam i widac było ze ona tam jest cały czas i potem wział pociagnał koc do siebie i potem z powrotem a jej juz nie było.Prawie ta sama sztuczka jak z tym rowerem.Wprost szok totalny :surprised: :wow:

Edit:

znalazłem filmik jest tutaj
  • 0

OliviaValentine.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ekhm .. ten twój filmik jakoś nie działa .... ;(

http://www.youtube.c...c...ted&search=

:mrgreen: :mrgreen:
  • 0

Asef.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

działa,działa moze masz cos nie tak z netem.
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

chciałabym zobaczyć go na żywo ... na przykład jak chodzi po wodzie ,albo jak lewituje,bo akurat te rzeczy trudno mi wytłumaczyć w jakikolwiek sposób :mrgreen:
ta reszta to iluzja :P

Iluzja wlasnie na tym polega ze nie da sie czegos wytlumaczyc, a jak sie da, to juz nie iluzja.
  • 0

Apophis_.
  • Tematów: 36
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Hueh, może nawet to nie iluzjonista, tylko aktor + statyści i efekty specjalne w niektórych sztuczkach. :P
  • 0

Asef.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

I jak myslicie jak ta
iluzja w jaki sposob została zrozbiona?
Dla mnie to chyba naprawde zrobił.
  • 0

turrkus.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

I jak myslicie jak ta

Jedna z najprostszych sztuczek jakie wykonal :P
Jedyny warunek to taki, ze wszyscy widzowie sa podstawieni.

A wiec sztuczka wyglada mniej wiecej tak:
- proponuje skupic sie od momentu 02:45
- wtedy jeszcze dziewczyna siedzi pod przykryciem na krzesle
- okolo 02:48 widzimy ruch pod przescieradlem- wtedy to wlasnie dziewczyna zsuwa sie z krzesla kulac sie na ziemii (wlasnie w tym momencie Criss lapie od gory za przescieradlo, zeby wygladalo ze nadal tam siedzi
- 02:57 kamera robi najazd na gorna czesc przescieradla, zeby umozliwic wyczolganie sie dziewczynie ponizej obszaru, ktory obejmuje kamera
- 02:59 juz jej tam nie ma! Wystarczy zwrocic uwage na to, ze w miejscu gdzie powinny wystawac kolana sa juz widoczne kontury krzesla (konkretnie siedziska)- a dlaczego jej nie ma- patrz punkt wyzej :mrgreen:
- Criss odkrywa przescieradlo, koniec sztuczki...
  • 0

Asef.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

No to wiec jak ona juz z tego koca wyszła,to w jaki sposob wciaz był kształt ze ona tam jest a szczegolnie głowy,i a jakby wyszła to by musiała rowniutko za crissem wyjsc za krzaki tak zeby jej nie zauwazono,wiec by musiala to wyliczyc z kamera w czasie perfekcyjnie.
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

I jak myslicie jak ta
iluzja w jaki sposob została zrozbiona?
Dla mnie to chyba naprawde zrobił.

No naprawde, tosz chyba nie na niby :-D ale jak to zrobil to niewiadomo.

No to wiec jak ona juz z tego koca wyszła,to w jaki sposob wciaz był kształt ze ona tam jest a szczegolnie głowy,i a jakby wyszła to by musiała rowniutko za crissem wyjsc za krzaki tak zeby jej nie zauwazono,wiec by musiala to wyliczyc z kamera w czasie perfekcyjnie.

Gdyby jego sztuiczki mogl rozwiazac kazdy to Criss nie byl by slynny, ale to ze sie nie da wyjasnic na pierwszy rzut oka nie oznacza ze to zaraz jakies czary.
  • 0

OliviaValentine.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

turrkus, ..... k*** ja naprawdę Ci coś zaraz zrobie ! :mrgreen: :mrgreen:

;-)

a tak poważnie to ja wierzę tylko w lewitację i jego zdolności telekinetyczne .....
no może nie koniecznie jego , tak wogóle :P , ta cala reszta to świetne sztuczki , pozatym jak już wspominałam podczas wielu tricków pojawiają się te same osoby
( jego asystenci ... ? ) i pomyśleć ,że dopracowując swoje sztuczki do perfekcji zapomniał o takim istotnym ' szczególe ' :mrgreen: , potrafił ' latać ' między budynkami , sprawiać ,że znika jego kot ( śliczna kica :mrgreen: ) , a kurde nie mógł postarać się o skołowanie do każdej sztuczki innej publiki :mrgreen:

:roll:
  • 0

turrkus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

wyszła to by musiała rowniutko za crissem wyjsc za krzaki tak zeby jej nie zauwazono,wiec by musiala to wyliczyc z kamera w czasie perfekcyjnie.

Wyszla w kierunku kamerzysty, czyli "do nas" ;-)
A co do ksztaltu glowy pod przescieradlem, ktore trzyma Criss- to zaden problem, ale nie powiem dokladnie o co chodzi bo 90% sztuczek iluzjonistow by juz bylo nieciekawych (troche zaluje ze kiedys sie sposobem wykonywania trickow (tych prostszych) interesowalem, bo teraz nie robia na mnie wiekszego wrazenia. Chociaz kilka sztuczek Crissa wymiata :crazy: )

turrkus, ..... k*** ja naprawdę Ci coś zaraz zrobie ! :mrgreen: :mrgreen:

Co takiego? :-D

Gdyby jego sztuiczki mogl rozwiazac kazdy to Criss nie byl by slynny, ale to ze sie nie da wyjasnic na pierwszy rzut oka nie oznacza ze to zaraz jakies czary.

Widze ze stanowie zagrozenie dla kariery Crissa :-D
:rotfl:
  • 0

Asef.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Wyszla w kierunku kamerzysty, czyli "do nas" ;-)

Tak?,to dlaczego tego nie widac,a jak tak to w ktorym momencie?

A co do ksztaltu glowy pod przescieradlem, ktore trzyma Criss- to zaden problem, ale nie powiem dokladnie o co chodzi bo 90% sztuczek iluzjonistow by juz bylo nieciekawych

Tak jasne juz wiez,to czemu nie powiesz?,jak?.Specjalnie sie tak bronisz zeby uznac ze ta sztuczka jest bardzo łatwa.I nie ma tam nic paranormalnego.Niestety ale widze ze cos w tym jest.
  • 0

turrkus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak jasne juz wiez,to czemu nie powiesz?,jak?.Specjalnie sie tak bronisz zeby uznac ze ta sztuczka jest bardzo łatwa.I nie ma tam nic paranormalnego.Niestety ale widze ze cos w tym jest.

Dobra, sam tego chciales. W pazdzierniku zrobie podobny numer (tylko oczywiscie na mniejsza skale z mniejszym przedmiotem, bedzie to nagrane bez zadnych ciec, i tez bede trzzymal przedmiot pod przescieradlem i nagle on zniknie) :-D
  • 0

Luke.
  • Tematów: 9
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ech... Criss Angel jest iluzjonistą i nie posiada żadnych mocy paranormalnych. :)
Jeśli lewituje pomiędzy budynkami, to można łatwo znaleźć pewne nieprawidłowości, które wskazują na to, że wcale tam nie lewitował. A wyjaśnienie turrkusa na temat sztuczki ze znikającą kobietą jest jak najbardziej logiczne i do przyjęcia. :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych