Skocz do zawartości

Zdjęcie

Criss Angel

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
330 odpowiedzi w tym temacie

Apophis_.
  • Tematów: 36
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

:lol :   :lol :  

fajnie wygląda ,ale mógłby bardziej się postarać ewidentna ściema !

Huh, właśnie to jest bardziej prawdopodobne jesli ma umiejętności lewitacji od tego, że ożywił motylka z kartki albo włożył telefon do butelki. :P
  • 0

ciemność.
  • Tematów: 21
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ja tego racjonalnie nie umiem wytłumaczyć :mrgreen:
  • 0

Apophis_.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ja tego racjonalnie nie umiem wytłumaczyć   :mrgreen:

Jedynym wyjaśnieniem tego jego "lotu" byłyby efekty specjalne. W dzisiejszych czasach każdy może zrobić co chce, przy dzisiejszym poziomie technicznym można zrobić WSZYSTKO.
  • 0

OliviaValentine.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

wystarczy dobrze się przyjżeć temu filmikowi , jasno widać ,że to oszustwo , kiedy kamera pokazuje go z dołu , w momencie gdy jest już w połowie drogi na drugi budynek wygląda to tak , jakby w powietrzu była zawieszona kukła , potem kamera nie pokazuje wogóle chwili , w której Criss ' podchodzi do lądowania ' , pokazuą go dopiero na sekundy przed tym lądowaniem , a ja chciałabym zobaczyć go na kilka metrów przed tym drugim budynkiem , jak do niego dolatuje , ale nie mogliby tego pokazać , bo wtedy każdy zorientowałby się ,że to nie Criss tylko kukła :mrgreen:
pozatym ,kiedy już wylądował miałam wrażenie jakby całe tło , krajobraz za nim był makietą , albo został nałożony komputerowo ,a on tylko tam ' wklejony ' , nie znam się na tych wszystkich trickach z montażem etc. ,ale takie mam wrażenia :mrgreen:
  • 0

ciemność.
  • Tematów: 21
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Można zrobić wszystko, ale jak wsadzić telefon do butelki?? :mrgreen: Musiała miec jakiś otwór, albo się jakoś rozkładać.
  • 0

OliviaValentine.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

a ten film z teleportacją ? chowa się w kuble wokół tłum , łatwo mógł z tego kubła wyjść ( pewnie były tam jakieś drzwiczki ) potem przeczołgał się między ludźmi, a tak długo siedział w tym kuble , bo musiał mieć czas na dobiegnięcie do budynku i wejście na dach :mrgreen:
wierzę natomiast ( bądź jestem skłonna uwierzyć :mrgreen: ) w jego zdolności telekinetyczne i lewitację , ten film ,kiedy sprawia ,że lewitują inni ludzie , unosząć się nad ziemnią na jakiejś polanie .... rewelacja ! , spójrzcie na przykład na hipnotyzerów , oni po zahipnotyzowaniu potrafią położyć człowieka opierając ich stopy i głowę na oparciach dwóch krzeseł , a ci ludzie leżą tak nieruchomo sztywni jak deski , Criss robi to samo , tylko ,że nie ma nic pod spodem :mrgreen:
pewnie potrafi lewitować ,ale nie latać ! bo to przelatywanie z jednego budynku na drugi było lekką przesadą :P
  • 0

Apophis_.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

On się (mówię o tym filmie gdzie lewituje między budynkami) rusza tam w powietrzu, więc to raczej nie kukła. A moment kiedy dolatuje też jest :P A tło mi nie wygląda na sztuczne ;) Jedyne wyjaśnienia: on to potrafi albo efekty specjalne i aktorzy.

A jaka jest różnica między lataniem a lewitacją? ;-) Myślę, że jak się opanuje lewitację do perfekcji, taki przelot nie sprawiłby problemu.
  • 0

Tony Montana.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No dobrze efekty efektami ale publicznosc tez musi byc sztuczna...
  • 0

Apophis_.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

No dobrze efekty efektami ale publicznosc tez musi byc sztuczna...

To raczej pewne, zawsze ta publika musiałaby być podstawiona do wszystkich sztuczek, bo inaczej wykonanie ich byłoby niemożliwe :) Do tego dochodzi ten zwariowany montaż i już można działać cuda.
  • 0

OliviaValentine.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A jaka jest różnica między lataniem a lewitacją?

ehm ... ogromna , ptaki na przykład latają nie lewitują :mrgreen:
  • 0

Apophis_.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

E, nie o to mi chodziło :P
  • 0

OliviaValentine.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

E, nie o to mi chodziło

przecież żartowałam :P

a tak poważnie mówiąc to Criss też nie lata tylko lewituje , latałby , gdyby machał skrzydłami ..... ehm rękami i leciał jak ptak :mrgreen:

:fairy:
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Criss Angel, iluzjonista, do czego sam sie przyznaje, w przeciwienstwie do szarlatana jakim jest Sai Baba.
  • 0

OliviaValentine.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Criss Angel, iluzjonista, do czego sam sie przyznaje

no rzecz w tym ,że nie .... no , ... nie dokładnie , bo często podkreśla , że jest w tym wiele czarnej magii ( voo-doo ) i takie tam pierdoły , może być tak ,a właściwie na pewno tak jest ,że większa część to iluzja ,a reszta nie koniecznie ... :mrgreen:
  • 0

cinix.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hmm Criss Angel no cóż xD ciekawa sprawa.
Chyba rzucę to liceum,zacznę uczyć się sztuczek i już niedługo będę prowadziła jednoosobową grupę iluzjonistyczną^^nie ma to jak tournee po przedszkolach etc.
Mój kumpel ostatnio zaczął siętym interesować,teraz potrafi wykonać kilka sztuczek mi.in sprawić,by zgnieciona pusta puszka powróciła do swojego pierwotnego stanu :)

Dołączona grafika

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych