Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pochwalcie się co dostaliście

• Zamknięty Temat jest zamknięty
77 odpowiedzi w tym temacie

#61 Gość_mroova

Gość_mroova.
  • Tematów: 0

Napisano

Tak się właśnie kończy jazda bez zapiętych pasów bezpieczeństwa na tylnym siedzeniu. A mówi się "Nie zapinajcie, z tyłu nie trzeba".

Anno, w ogóle się z Tobą nie zgodzę, miałam zapięte pasy i oberwałam zdrowo po krzyżu i plecach po całości, siedziałam na tylnim siedzeniu i auto zamortyzowało całe uderzenie, ziomki z przodu poczuli to słabiej, ale głowy poleciały im do przodu mimo zapietych pasów ...przynajmniej w naszym wypadku tak było, może mamy słabe auto pod względem bezpieczeństwa nie wiem, ale pasy cóż nie przydały się wcale ...wiem jedno śmierć w wypadku samoachodowym będzie bolała ...

Smok.
  • Tematów: 11
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

koszula z pagonami (pewnie z racji moich studiów)

WAT?

Jestem na Akademii Morskiej i w mundurach chodzimy, jak ściągnę marynarkę to chodzę w koszuli z założonymi pagonami

O, mam koleżankę w Szczecinie :P ponoć za dużo dziewczyn to Wy tam nie macie.

Noxili, super dom.
Odnośnie tematu... pieniążki i czekoladę. Fakt, nie godzi się to z "magią świąt" i prezentów, no ale lepszy taki prezent niż jakiś totalnie nietrafiony.

Mika’el.
  • Tematów: 34
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

a ja dostałam skurczy o 22 ;/
a tak poza tym szlafrok
i żelazko od męża :lol

To za te skurcze powinnaś facetowi tym żelazkiem po klejnotach posmerać :rotfl:
...żart, aż miło poczytać taką nowinę oznajmianą tu.

Szczęśliwego... , no wiesz!

Ja raczej daję prezenty, już tak mam, że brać nie bardzo lubię, choć dostałem dobrą nowinę i to mnie b.cieszy.
Lubię za to przełokropnie widzieć uśmiech u innych.

Ill.

Nawigator

• Tematów: 40
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pochwalcie się co dostaliście

Nic nie dostałem.

Czemu wolimy się chwalić tym co dostaliśmy, niż tym co daliśmy?

Użytkownik Ill edytował ten post 26.12.2012 - 22:54

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A ja "dostałem" (bo "prezent" dla siebie od dawna kupuję własnoręcznie, tylko wtedy mam pewność, że będę miał to, co mi się przyda) piękną i funkcjonalną koszulę turystyczną mojej ulubionej marki, za którą zjeździłem pół Warszawy zanim w końcu zamówiłem przez internet.

Dołączona grafika

Ten brzydal to rzecz jasna model ze strony sklepu :P

Czemu wolimy się chwalić tym co dostaliśmy, niż tym co daliśmy?

Trafna uwaga. W tym roku uzgodniliśmy, że nie kupujemy prezentów dorosłym (tak jak w poprzednie święta, czyli w tym roku odpadli moi bracia i ich żony bo nigdy nie wiadomo co im kupić), tylko dzieciom. Oczywiście wyjątkami były prezenty mąż-żonie itp. Ale nie mogłem się oprzeć i musiałem tacie coś kupić, więc niespodziewanie znalazł pod choinką książkę "Bieszczady w PRL-u". Bo kocha te góry i ich historię a tej książki jeszcze nie czytał. A do tego każdy bratanek (czterech chłopaków w wieku 1-6 lat) dostał ode mnie zabawkę.

No i te święta będą pamiętne z innego powodu - po raz pierwszy w życiu robiłem za świętego Mikołaja :D W tym całym stroju "objawiłem się" na ogrodzie podczas gdy dzieci szalały i stukały w okno na piętrze (a bracia nosili potajemnie w innym pokoju prezenty pod choinkę) ;)

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aquila Gwiazdorem- hohoho xD

equilibrium.
  • Tematów: 17
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Dostałem coś, na co czekałem od dawna. Wnuka/wnuczkę!
W wigilię syn oznajmił, że będę dziadkiem. Lepszego prezentu nie mogło być.

Z materialnych rzeczy, to sam sobie sprawiłem prezenty kupując słuchawki bezprzewodowe (za ten rok) i Nikona D7000 z Nikkorem 18-200 (za trzy poprzednie ubogie lata).
Od przyjaciół dostałem: szlafrok niebieski (rozmiar XXXL made in China - czyli akurat na mnie), zegarek na rękę Sekonda (fajny, tylko za bardzo błyszczący. Miło wiedzieć, że jest więcej osób, których "kręcą" zegarki), kosmetyki na pół roku oprysków, "Prometeusza" w 3D - który będzie czekał na projekcję do następnej gwiazdki, obudowę do Raspbery Pi oraz suszone mięsko z Południowej Afryki (mam podejrzenia, że może to być część jakiegoś tubylca znalezionego na pustyni - w smaku całkiem niezłe, długo się żuje).

Użytkownik equilibrium edytował ten post 27.12.2012 - 08:18

Doriska.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

prezenty?
rozdalam caly wör,mam nadzieje ze wszyscy zadowoleni :)

co dostalam?
mnöstwo wspanialych zyczen,cudowne odwiedziny przed swietami,wycieszke na weekend nad Adriatyk,ale to po Nowym Roku:)

Mika’el.
  • Tematów: 34
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

prezenty?
...wycieszke na weekend nad Adriatyk,ale to po Nowym Roku:)

Oczekuję relacji foto, tutaj!
...szczerze się cieszę Dori :mrgreen:

Aquila Gwiozdorem- ho ho ho, też kiedyś miałem ten zaszczyt.
Zaiste kolo mus być OKI

Użytkownik Tomorrow edytował ten post 27.12.2012 - 11:55

#70 Gość_mroova

Gość_mroova.

Napisano

@Smok

ponoć za dużo dziewczyn to Wy tam nie macie.

Facetów też zaciekawych nie było :D

Akinci.
  • Tematów: 32
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Buty :)

Dołączona grafika

Kilroj.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ja nic nikomu nie daje i od nikogo nic nie dostaje. odkad jestem pelnoletni, prawie 40 lat bedzie zawsze na swieta wyjezdzam i rodzina sobie spedza swieta beze mnie. zaoszczedzam przez caly rok i w polowie grudnia pakuje walizke i wyjezdzam, w tym roku jestem w tunezji. siedze sobie w hotelu, pusto jak w czarnobylu, pogoda przyjemna, 15-20 stopni, sloneczko ale nie upal, full relaks. wracam po nowym roku. omija mnie dzieki temu caly ten swiateczny cyrk. nie dzwonie z zyczeniami, nie odbieram telefonow, wracam jak juz wszystko sie skonczy.

nienawidze swiat, to okres w ktorym hipokryzja i kicz bija wszelkie rekordy. rodzinnne radosne cieple nastrojowe religijne refleksyjne swieta? one polegaja na tym zeby sie tylko nazrec, schlac, obgadac tych kogo nie ma i nakupic na odwal jakis smieci niby na prezent. to nie dla mnie.

Użytkownik kilroj edytował ten post 27.12.2012 - 13:37

#73 Gość_mroova

Gość_mroova.

Napisano

@kilroj

ja nic nikomu nie daje i od nikogo nic nie dostaje. odkad jestem pelnoletni, prawie 40 lat bedzie zawsze na swieta wyjezdzam i rodzina sobie spedza swieta beze mnie. zaoszczedzam przez caly rok i w polowie grudnia pakuje walizke i wyjezdzam, w tym roku jestem w tunezji. siedze sobie w hotelu, pusto jak w czarnobylu, pogoda przyjemna, 15-20 stopni, sloneczko ale nie upal, full relaks. wracam po nowym roku. omija mnie dzieki temu caly ten swiateczny cyrk. nie dzwonie z zyczeniami, nie odbieram telefonow, wracam jak juz wszystko sie skonczy.

nienawidze swiat, to okres w ktorym hipokryzja i kicz bija wszelkie rekordy. rodzinnne radosne cieple nastrojowe religijne refleksyjne swieta? one polegaja na tym zeby sie tylko nazrec, schlac, obgadac tych kogo nie ma i nakupic na odwal jakis smieci niby na prezent. to nie dla mnie.

to po jaką cholerę w ogóle piszesz w temacie, co ? :-)

Czarli02.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

No... cóż... Każdy robi, jak uważa - nie jestem jednak pewien, czy rodzinka z tego powodu jest szczęśliwa...

Doriska.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tomorrow,ja jak wiesz zapewne cienka jestem w kompie i na pewno nie bede umiala dac Ci tu zdjec,ale obiecuje ze spröbuje 6.01.13 w pierwsze urodzinki wnuczki :)

Kilroj moze daje prezenty rodzinie bez okazji swiat,i w duzej czesci zgadzam sie z jego wypowiedzia,aczkolwiek dla mnie kazda okazja jest dobra by obdarowac bliskich mi ludzi i nigdy nie sa to prezenty na odwal ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych