Nastąpi aktualizacja regulaminu (później naniosę zmiany):
- o kwestie wspomniane przeze mnie tutaj -
http://www.paranorma...671#entry533671
- nie można głosować na samego siebie

- zwycięzca kategorii "Najlepszy debiut" wyjątkowo nie otrzyma, tak jak to jest w innych kategoriach 150 punktów (a drugie miejsce 75 i trzecie 50), z uwagi na to, że to jedyna kategoria dotycząca samego 2012 roku. Oczywiście żeby nie deprecjonować pozostałych wyróżnień za 6 lat aktywności na forum, nagroda musi być odpowiednio mniejsza. I będzie - 30 punktów (i rzecz jasna odpowiednie odznaczenie do profilu - to bez zmian) reputacji dla zwycięzcy oraz 15 i 10 punktów dla kolejnych dwóch miejsc.
- znowu odnośnie kategorii "Najlepszy debiut" - zostanie dodany zapis uwzględniający sytuacje, gdy ktoś, kto usunął konto, założył je w tym roku ponownie - oczywiście takie osoby nie będą brane pod uwagę, jako że debiut mają dawno za sobą
Na razie tyle. Później również zostanie zamieszczona lista wszystkich moderatorów, jacy się tu przewinęli przez te lata.
-----
@Shay
Co do Twoich wątpliwości - oczywiście są różni sceptycy i różni zwolennicy. Ale tylko od Ciebie zależy, co zrobisz ze swoim głosem (a właściwie głosami, bo każdy ma ich łącznie 27). Jeśli uważasz, że oddawanie głosu w tych kategoriach nie ma sensu, to nie musisz tego robić. Jednak nie każdy musi podzielać Twoją opinię.
Odnośnie paradoksu, o którym wspominasz, to oczywiście mogą istnieć takie przypadki. Sam kojarzę użytkownika z TOP10 (reputacja), który jest zdecydowanym sceptykiem odnośnie różnych teorii nt Księżyca, ale jednocześnie nieraz dawał do zrozumienia, że jest zwolennikiem teorii o tym, że UFO nie jest "dziełem" ludzi. W takich przypadkach możliwa będzie podwójna nominacja w tych kategoriach.
A łączyć ich nie ma sensu, bo na ogół są to jednak dwie odrębne grupy, które tworzą specyfikę tego forum. Na wielu forach jedna lub druga grupa userów jest po prostu banowana.
Z kolei pomysł, by kategorie przypisywać do tematów jest niemal niemożliwy (a przynajmniej ponad moje siły) - pierwotna wersja konkursu, zawierała nagrody za działalność w poszczególnych działach, ale stwierdziliśmy, że to by było już za wiele. Pewne uogólnienia jednak muszą być.
-----
Zaktualizowałem regulamin. Punkty: 6, 7 i 10.