Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ujemna reputacja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
123 odpowiedzi w tym temacie

Kocica.
  • Tematów: 8
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Optymista ty mylisz pojęcia i wypowiadasz się w kwestiach, których jesteś niedouczony a poza tym potrafisz zmienić zdanie i tasować swoje wypowiedzi ze strony na stronę tego samego wątku.

Co do ujemnych punktów to niestety, ale na tym forum przyznaje się je za opinie i światopogląd, wystarczy, że jest on różny od ogólnie przyjętego standardu na forum tutaj. Większość minusów, jakie dostałam ja to minusy nie za wadliwą merytorykę, czy dziwne argumenty a za poglądy, które były inne niż większości ludzi w dyskusji. To jest złe. Ale mimo wszystko jednak nie jest dominującym nurtem na tym forum :)

Co zaś do prawdy czy kłamstwa, to wybaczcie, ale kurde, wiele tematów tutaj to tak na prawdę opinie światopoglądowe, albo jakieś fakty będące sferą domysłów bo nie mamy jak mieć na nie dowodów (UFO, duchy itp). Ostatnio widziałam chamski post, który dotykał twórcę tematu a dostał ocenę "wartościowy post" więc to tutaj wszystko jest bardzo subiektywne.

optymista.
  • Tematów: 16
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Dodam jeszcze, że wrzawa wokół tych plusików to IMHO fragment większej sprawy - napięć ideologicznych, które pojawiają się w tematach politycznych*. Mimo, że istnieje osobny dział z polityką** , to te tematy polityczne i tak są zakładane w innych działach po to, by przyciągnąć do nich wszystkich czytelników, a potem ich agitować. To powoduje lawiny plusów i minusów, wrzawy i bicie piany.

IMHO niedawny pomysł ze zmianami w dziale z polityką był potrzebny i słuszny, ale to za mało. IMHO wszystkie polityczno-ideologiczne wątki (lub takie które od razu schodzą na politykę) powinny trafiać do tego działu, a takie dyskusje polityczno-ideologiczne w normalnych wątkach powinny być kasowane albo przenoszone do nowego tematu w dziale z polityką.

* przez politykę rozumiem te wszystkie tematy/dyskusje z ukrytym przekazem w stylu "co politycy powinni zrobić, żeby..."
** który dziwnym trafem ma wyłączone plusy i minusy :roll:

Użytkownik optymista edytował ten post 14.05.2013 - 09:42

Mo.nika.
  • Tematów: 5
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Mysle ze takie minusowanie za poglady wlasnie, przykrocilaby troche koniecznosc uzasadnienia przed kliknieciem.

ultimate.

Animam debeo !

• Tematów: 46
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Moniko, już kiedyś tak było. Raczej nie wrócimy do takiej opcji.

Mo.nika.
Reputacja

Napisano

@ultimate
i dlaczego nie zdalo egzaminu ?

ultimate.

Animam debeo !

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Generalnie była to decyzja Eurego związana z możliwościami nowego silnika forum.
Z tego, co pamiętam to wyglądało tak, że punkty posiadało tylko kilka osób… bardzo ciężko było zarobić plusa a progi reputacji były o wiele niższe.

Padael.

Tauri

• Tematów: 73
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jestem ciekaw kto proponował Optymiście obdarowywanie się plusami, to jawna żenada.

optymista.
  • Tematów: 16
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Wymienianie się plusami jest zawsze żenadą - nie ważne kto, z kim.

Makbet.

The truth is out there

• Tematów: 93
  • Artykułów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A jaka radość była, kiedy dostawało się jakiś wpis w dzienniku reputacji.

#85 Gość_mroova

Gość_mroova.
  • Tematów: 0

Napisano

Żenada to jest, wklejanie linka na sb i : "plusujcię mi" :mrgreen: hhe zawsze mnie to powalało na kolana, jak można tak żebrać...

Mo.nika.
Reputacja

Napisano

@Ultimate
Na silnikach niestety sie nie znam :) Moze jednak warto jeszcze przemyslec te uzasadnienia ,po jakichs tam modyfikacjach.
Sama nie wiem :)

Padael.

Tauri

• Tematów: 73
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aczkolwiek zaobserwowałem plusy za jedno zdanie nie mające specjalnego sensu, taki program lojalnościowy :mrgreen:

Dawanie plusów wzajemne by uzyskać wyższy poziom reputacji jest tragicznie żałosne.

Jak to miło, że zdarza nam się zgadzać Optymisto :)

Użytkownik Padael edytował ten post 14.05.2013 - 10:17

ultimate.

Animam debeo !

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A jaka radość była, kiedy dostawało się jakiś wpis w dzienniku reputacji.

Faktycznie był dzienniczek reputacji :) Masz rację w dawnych czasach otrzymanie plusa było czymś wyjątkowym.

@Ultimate
Na silnikach niestety sie nie znam Moze jednak warto jeszcze przemyslec te uzasadnienia ,po jakichs tam modyfikacjach.
Sama nie wiem

Temat był już wałkowany wielokrotnie i raczej nie spodziewaj się zmian w obecnym systemie.

Shi.

關帝

• Tematów: 39
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pamiętam dzienniczki! Bosz jak to dawno było, tyle się w moim życiu pozmieniało a VRP jak było tak jest w nim obecne... Whatever, bo to nie temat do wspominek.

Osobiście bardzo ciężko jest mi przyznać minusa, nawet jeżeli z kimś się mocno nie zgadzam - jak już coś takiego ma miejsce to osoba ta dostaje go za styl/formę/ton wypowiedzi od której bolą zęby. Plusa zdecydowanie łatwiej dać ponieważ zamiast pisać "tak zgadzam się" wystarczy kliknąć na zielony przycisk.

Pisałem już do miłościwie nam panującej Pani Admin odnośnie "komentarzy" do +/- i faktycznie problem jest czysto techniczny. Więc pozostaje poczekać na ruch w tą stronę; bądź jego brak :D.

Makbet.

The truth is out there

• Tematów: 93
  • Artykułów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Żadne wielkie zmiany w reputacji nie zajdą, bardziej kosmetyczne... bo kto teraz zrezygnuje z trzech tysięcy nieistniejących plusów? A mi się marzy, powrót do dzienniczków :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych