Skocz do zawartości

Zdjęcie

Świat na krawędzi?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
38 odpowiedzi w tym temacie

leviatan.
  • Tematów: 1
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

tere fere, zobacz ilu chrzesijan było i jest przesladowanych z powodów wiary, i ilu zgineło za to ze wierzyli to nie pisz mi takich bzdur.
jakos wojny narazie byly z innych powodów niz religijne wiec i tu sie myslisz, mówie oczywiscie o wojach swiatowych.
  • -2

Torek.
  • Tematów: 15
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@leviatan
Znowu zaczynasz o religii? Pierdzielisz od rzeczy, bo wmówiłeś sobie wymyślone przez siebie, bzdurne teorie i teraz piszesz pierdoły. Chrześcijanie prześladowani? Chyba przez samych chrześcijan, a to już problem wewnętrzny. Popatrz, ile było ludzi prześladowanych przez to, że byli innej wiary, innego zdania, że byli "czarownicami i czarodziejami". To, co dzisiaj się dzieje to zaledwie parodia, żart w porównaniu do tego, co było.

jakos wojny narazie byly z innych powodów niz religijne wiec i tu sie myslisz, mówie oczywiscie o wojach swiatowych.

Tak, brakuje jeszcze powrotu do średniowiecza.

Co do tematu. Czy już taka broń nie istnieje i nie jest to czasami HAARP? Z tego co czytałem, to też potrafi "unicestwić" państwa. Zresztą niewiarygodne nie należy uznawać za wiarygodne źródło.
  • 0

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

tere fere, zobacz ilu chrzesijan było i jest przesladowanych z powodów wiary, i ilu zgineło za to ze wierzyli to nie pisz mi takich bzdur.

No to przecież napisałem:

Więcej ludzi zabija w imię swojego Boga niż z innych powodów.

Widać nie czytasz dokładnie.

A ja o Krucjatach.
  • 0

leviatan.
  • Tematów: 1
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

bo jestes ograniczony tylko do tych wojen gdzie atakował kosciół zreszta niczego wiecej sie po tobie nie spodizewałem jako po osobie krytykujacej to co jest w bibli.
  • -4

trele12.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

której Hitler miał w 90% gotową bombę atomową jednak bez powodu przerwał nad nią pracę.

Teoretycznie przerwał bo skończyły się dostawy Ciężkiej wody. A to czy toeretycznie to zależy czy wierzysz w bazę na Nowej Szwabii i wogóle w śmierć Hitlera :P

Ingerencja komitów ciekawa :D Ale po co? Czemu obca cywilizacja miała by nie dopuszczać do konfliktu? Musi miec w tym interes.

Po 2. Nie wiesz co się znajduje w kompleksie Riese. Nikt nie wie. Dużo tuneli zostało zawalonych. Nie wiemy co jest ponizej. Może nic. A może spodek :P

Człowieku, co ty piszesz. Amerykanie to jedni z najbardziej patriotycznych narodów. Każdy ma chyba w domu flagę swojego kraju, uroczyście obchodzą święta narodowe i gdy spytani po co jeżdżą do Afganistanu odpowiadają, żeby walczyć za ojczyznę.
Który Polak ci powie, że jechał walczyć do Afganistanu za ojczyznę? Żaden. Ale to tylko dowód na to jak sprane mózgi mają Amerykanie. Z Polakami nie jest tak źle ale nic nie mamy do gadania.

Czyli to że obchodzę święta narodowe i mam flagę czyni mnie patriotą? Polskie wojsko to inna sprawa :P

Jak to nie, podczas wojny o niepodległość dostawali ostre baty od Anglików i partyzantka była chlebem powszednim

Nie chciałbym cię martwić... ... ale wojna o niepodległość wybuchła w 1775
A wojna w iraku po 2001. Ludzie którzy walczyli już dawno pomarli :P
Poza tym czy konflikty odbyte w przeszłości uczą całego społeczeństwa? Jeżeli tak to każdy polak powinien bez problemu jeździć konno i być najlepszym partyzantem
  • 1

MrOsamaful.
  • Tematów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ingerencja komitów ciekawa :D Ale po co? Czemu obca cywilizacja miała by nie dopuszczać do konfliktu? Musi miec w tym interes.

Ziemia to dobra planeta. Gdyby została cała zbombardowana atomówkami to chyba nikomu już by się nie przydała, ani ludziom ani kosmitom.

Po 2. Nie wiesz co się znajduje w kompleksie Riese. Nikt nie wie. Dużo tuneli zostało zawalonych. Nie wiemy co jest ponizej. Może nic. A może spodek :P

Na pewno coś ważnego skoro Hitler wyznaczył swoich najlepszych żołnierzy do zasypywania szybów podczas gdy Armia Czerwona deptała im po piętach.

Czyli to że obchodzę święta narodowe i mam flagę czyni mnie patriotą?

Między innymi.

Nie chciałbym cię martwić... ... ale wojna o niepodległość wybuchła w 1775
A wojna w iraku po 2001. Ludzie którzy walczyli już dawno pomarli :P
Poza tym czy konflikty odbyte w przeszłości uczą całego społeczeństwa? Jeżeli tak to każdy polak powinien bez problemu jeździć konno i być najlepszym partyzantem

I tak by było gdyby uczono tego Polaków...
  • 0

manitoris.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

To jak bedzie sie pisac HARP po rosyjsku? :mrgreen:

Użytkownik manitoris edytował ten post 12.04.2012 - 10:37

• 0

Mehitabel.
  • Tematów: 45
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dla wszystkich ktorzy uznają podane w pierwszym poście źródło za-ehem-niewiarygodne...

...czy Forbes jest dość wiarygodny?

Are We Ready for the Russian Zombie Gun?

Nie?

To może Yahoo? ;)

Russia developing a gun that turns people into zombies (seriously)

Oczywiście "zombie" to spora przenośnia,nie mowimy o zywych truposzach ale o ludziach uczynionych absolutnie posłusznymi.
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 810
  • Artykułów: 58
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

up@
Taaa... ciągły problem z wiarygodnością źródła.
Ale cóż, w świetle ostatnich wydarzeń w Rosji ciekawe będą następne ruchy nowej wierchuszki.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych