Skocz do zawartości

Zdjęcie

Świat na krawędzi?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
38 odpowiedzi w tym temacie

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 810
  • Artykułów: 58
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Brzmi to jak historia z niskobudżetowego horroru, ale to nie mrzonka. Rosjanie prowadzą prace nad bronią służącą do unicestwiania całych miast i wsi. Co się stanie, gdy dojdzie do jej aktywacji? Eksperci nie mają wątpliwości. Pod jej wpływem ludzie zamienią się w bezrozumne, powolne istoty, które przypominać będą zombie. Medialne doniesienia potwierdził już minister obrony Rosji, Anatolij Sierdiukow. Wystarczy iskra zapalna i urządzenie do kontroli umysłu będzie mogło zamienić nasz krajobraz w piekło.

Projekt prac nad bronią, za pomocą której można by kontrolować umysły i zgładzać całe narody, został już przedstawiony Władimirowi Putinowi. Śmiałe plany, podczas specjalnego spotkania, przedstawił prezydentowi szef resortu obrony. Prezydent miał być podobno zachwycony wizją nieodległej przyszłości i możliwościami nowoczesnej broni, nazywając ją technologią doskonalszą niż broń nuklearna.

Urządzenie służące do zamieniania ludzi w bezwolne marionetki miałoby wykorzystywać mikrofale. W przypadku zastosowania narzędzia, osoby znajdujące się w obszarze jego oddziaływania, miałyby odczuwać potworny ból, który np. żołnierzom uniemożliwiłby wykonywanie jakichkolwiek planowych działań, prowadząc ostatecznie do ich śmierci.

"Rozwój broni opartej na odkryciach w dziedzinie fizyki, takiej jak: broń wiązkowa, broń geofizyczna, broń genetyczna czy broń psychofizyczna i podobne, to część państwowego programu zamówień zbrojeniowych, przeznaczonego do realizacji na lata 2011-2020" - powiedział minister Anatolij Sierdiukow cytowany przez serwis "The Inquisitr".

Zachwycony pomysłem wzbogacenia rosyjskiego arsenału o broń psychofizyczną jest wiceprzewodniczący Dumy Władimir Żyrinowski, który stwierdził, że pozwoli ona Rosji przejąć kontrolę nad światem. "Dzięki niej zniszczymy każdą część planety w ciągu 15 minut. Bez wybuchów, bez laserów, ale po cichu i spokojnie. Całe kontynenty zostaną uśpione na zawsze. I tyle" - powiedział znany rosyjski polityk, który już wcześniej groził światu zagładą.

Podobne eksperymenty to jednak nic nowego. W czasach zimnej wojny i już po jej zakończeniu, doświadczenia tego typu były w postsowieckiej rzeczywistości na porządku dziennym. Autorem jednego z najbardziej kontrowersyjnych był Jurij Kriwonogow, z wykształcenia doktor nauk technicznych i cybernetyk, który zapragnął zawładnąć ludzkością. W latach 80-tych prowadził on specjalne badania w tajnej placówce KGB oraz w Instytucie Cybernetyki w Kijowie. Zakres jego naukowych analiz, jak zresztą wszystko w epoce zimnej wojny, owiany był mgłą tajemnicy. Nieoficjalnie mówiło się o tym, że Kriwonogow, wykorzystując różnorodne metody, w tym zbiorową hipnozę, starał się wypracować model człowieka, który będzie w pełni podatny na kontrolę inspirowaną przez czynniki zewnętrzne. Prowadził także zakrojone na wielką skalę eksperymenty psychotoniczne. Stan umysłu osób, które brały w nich udział, już nigdy nie powrócił do pierwotnej kondycji. W prowadzonych przez niego testach dokonywana była tzw. korekta osobowości, która radykalnie zmieniała sferę mentalną i psychologiczną pacjenta.

Według ekspertów, podczas tych tajemniczych badań, Kriwonogow zaangażował się w sprawę tak bardzo, że zapragnął wykorzystać zdobyte doświadczenie do swoich własnych, mrocznych celów. Po wypowiedziach ważnych rosyjskich polityków można wnioskować, że podobnie może być i teraz.

Źródło: niewiarygodne.pl

bolekilolek.
  • Tematów: 27
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jeżeli to mialaby być prawda to jestem wstrząsnięty. Od razu skojarzylo mi się to z NWO; tym, że każdy opór przed przyjęciem doktryn NWO, New Age i tak dalej, poniesie za sobą natychmiastowo olbrzymie straty w ludziach. Tak mogliby unicestwić dany naród, czy obszar, nie wyrządzając szkód Ziemi. Mroczne czasy przed nami, a czlowiek byl przekonany, że im cywilizacja bardziej rozwinięta to i życie piękniejsze na Ziemi będzie.
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 810
  • Artykułów: 58
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

up@
A teraz wyobraź sobie Nowy porządek "po rosyjsku"...

slawek13.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jestem trochę sceptyczny.
A jaki zasięg miało by mieć ?
Jak wielkie to może być? (Problemy z logistyką).
Jak długo i skutecznie działałoby.?
Na pewno zżerało by mnóstwo prądu.
  • 2

Axote.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Podane źródło, jak sama jego nazwa wskazuje, jest niewiarygodne. Jest tak niewiarygodne, jak wmawianie komuś, że Bóg istnieje "bo tak". Czym tu sobie zaprzątać głowę? Te wynalazki, nad którymi pracują naukowcy w przodujących uniwersytetach, wyprzedzają nasza cywilizacje o 40 - 60 lat. Jednakże powstanie takiej "broni" - jest niesamowicie nierealne.

Użytkownik Axote edytował ten post 11.04.2012 - 19:44

• 0

barakudo.
  • Tematów: 6
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika
Znalazłem na to kontrę :D
Proszę was...
Ruscy tylko szczekają, wydatki rosji na armie to ok 500 mld usd do 2020 roku.
Usa wydaje 700 mld ale rocznie rocznie na jawne projekty ile na tajne niewiadomo.
ba...
cały świat wydaje jakieś 1.6 bln rocznie.
Jeśli ktoś uważa że usa nie jest najsilniejszym krajem na ziemi to pozdro i niech żyje dalej w fikcjii o potędze ruskich.
Hammeryka zmiotła by cały glob w 24h, albo i krócej.
  • 1

Serail.
  • Tematów: 52
  • Artykułów: 26
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zmiotłaby cały świat w krócej niż 24 godziny? To dlaczego pieprzą się już od dekady na Bliskim Wschodzie?
  • 2

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bo nie chcą zniszczyć Bliskiego Wschodu tylko kontrolować. Za każdym razem pokazali że potrafią wpaść, zniszczyć 95% sił wroga w kilka tygodni. Kontrola państwa po zniszczeniu wroga to inna bajka.
  • 0

barakudo.
  • Tematów: 6
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Bo nie ma wojny ?
nie mogą puścić atomówki bo by sobie narobili problemów tylko, ale na wojnie światowej to już inna bajka.
pozatym po co mają ich niszczyć ?
kontrolują cały kraj, mają ropę i powód dla którego tam są, po zniszczeniu bojówek musieliby się wycofać bo nie mieliby przykrywki -_-
  • 0

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

"Dzięki niej zniszczymy każdą część planety w ciągu 15 minut. Bez wybuchów, bez laserów, ale po cichu i spokojnie. Całe kontynenty zostaną uśpione na zawsze. I tyle"

Urocze, mogę już rzygać?
Wiadomo- Rosja to Rosja. Nigdy nie lubiłem i nigdy lubić nie będę. Wypowiedź Żyrinowskiego (cytowana wyżej) świadczy o braku humanitarności i jakichkolwiek zasad moralnych. Takie działania militarne powinny być zabronione stosownym pismem i paktem.
Z drugiej strony, zawsze chciałem przeżyć apokalipsę zombie, więc hm...

No cóż, nie pozostaje mi nic innego jak napisać: Dajcie karabin i wskażcie mi wroga mej Ojczyzny.

Użytkownik Ratohnhaké:ton edytował ten post 11.04.2012 - 20:08

• 2

MrOsamaful.
  • Tematów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ruscy zawsze mieli ambitne plany ale jak było z ich realizacją to chyba każdy wie ;)
  • 2

Aequitas.
  • Tematów: 13
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jeśli ktoś uważa że usa nie jest najsilniejszym krajem na ziemi to pozdro i niech żyje dalej w fikcjii o potędze ruskich.
Hammeryka zmiotła by cały glob w 24h, albo i krócej.

Przepraszam ale ośmielę się zakwestionować Twoje jakże proamerykańskie stwierdzenie. Nie wiem czy wiesz, ale Amerykańska waluta czyli dolar, bez obecnych konfliktów zbrojnych nie ma racji bytu? Utrzymują się oni tylko z dostaw ropy ze wschodu, są oni potężnie zadłużeni i cały ten amerykański sen budowany jest na konfliktach. Uważasz stany za jakiś wspaniały naród bo nie rozumiem? Chiny trzymają z Rosją, jeśli wybuchł by teraz konflikt między nimi i Stanami, to byłbym zmuszony przybić piątkę amerykanom na pożegnanie. Co do broni mikrofalowej, omincie zabezpieczenia mikrofalówki, włóżcie do niej łeb i miłej wegetacji życzę tym co nie wierzą w taką broń.
  • 1

Norbiss.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hehe gdy czytałem ten artykuł to.przypomniał mi.się stary dowcip o sowieckich uczonych którzy odkryli powiązanie nerwowe między okiem a odbytem :-)

Użytkownik Norbiss edytował ten post 11.04.2012 - 20:40

• 0

Serail.
  • Tematów: 52
  • Artykułów: 26
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Od miesięcy czekałem na jakąś rozsądną dyskusję, w której mógłbym się wypowiedzieć. Cieszę się, że w końcu mój czas nadszedł.

Bo nie chcą zniszczyć Bliskiego Wschodu tylko kontrolować. Za każdym razem pokazali że potrafią wpaść, zniszczyć 95% sił wroga w kilka tygodni. Kontrola państwa po zniszczeniu wroga to inna bajka.

Wietnam w latach 60., chwilę przedtem wojna w Korei, która trwała aż 3 lata. O ile pierwszy przytoczony konflikt pokazuje klęskę Wuja Sama, to już w przypadku Korei siły dobra wygrały... ponosząc ofiarę pół miliona żywotów. Było wiele starć międzynarodowych, w których Amerykanie pokazali swoją potęgę. To nie ulega wątpliwości. Przyznajcie jednak, że kilka tygodni na zniszczenie większości wrogich sił to zbyt dużo, nawet jak na rozwiniętą technologię Amerykanów.

Wojna to gra strategiczna, a dobrzy stratedzy znajdują się po obu stronach, niezależnie od tego, jakie nakłady poświęca się na armię.

Bo nie ma wojny ?
nie mogą puścić atomówki bo by sobie narobili problemów tylko, ale na wojnie światowej to już inna bajka.
pozatym po co mają ich niszczyć ?

W 45' puścili atomówkę, narobili sobie problemów, a i tak się zdecydowali na ten krok. Nie tylko po to, żeby zniszczyć wroga. Kapitulacja Japonii była już wówczas kwestią czasu. Zrobili to, aby pokazać światu, jacy są potężni. O ile mi wiadomo, to na chwilę obecną nie są w stanie poszczycić się podobnym asem w rękawie. Świadczy to tylko o tym, że Ameryka (pośrednio dzięki swej kiepskiej sytuacji ekonomicznej) jest w o wiele gorszej sytuacji niż chociaż kilkanaście lat temu.

Wypowiedź Żyrinowskiego (cytowana wyżej) świadczy o braku humanitarności i jakichkolwiek zasad moralnych. Takie działania militarne powinny być zabronione stosownym pismem i paktem.

Wojna to wojna. Amerykanie robią o wiele gorsze rzeczy na terytoriach okupowanych, mordują, grabią, a wszystko to w imię demokracji. Rosjanie przynajmniej nie udają, że jeśli zabijają, to zabijają w imię szczytnych idei i haseł.
  • 0

#15 Gość_?!.

Gość_?!..
  • Tematów: 0

Napisano

Mam dziwne wrażenie że Ruscy chcą po prostu postraszyć jaka to z nich potęga... Jak się buduję broń to się nie robi rozgłosu na cały świat bo to absurd ;) Największa skuteczność broni polega na zaskoczeniu.
  • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych