Skocz do zawarto軼i

Zdj璚ie

Niezwyk造 d德i瘯 w Kijowie i w innych miejscach 鈍iata

• Zaloguj si�, aby doda� odpowied�
619 odpowiedzi w tym temacie

#496 Go嗆_ayalen

Go嗆_ayalen.
  • Tematów: 0

Napisano

dzwieki.na granicy infra, z tego.tez powodu nie przez wszystkich slyszane, odbierane. Zwazywszy ze wszystko co widzimy, slyszymy- jest fala o okreslonej aplitudzie drgan, a mowiac o cialach niebieskich- nie mozna zapominac o swoim ciele- swoistym odbiorniku, przy dostrojeniu odbiornika z nadajnikiem pewnie mozna odbierac te fale na granicy slyszalnosci. Leno, ciekawie to napisalas, nie odbieram tych wibracji Ziemi przelozonych na dzwieki, ale czasami w nocy mozna ,, uslyszec '' te muzyke Wszechswiata, niezwykla symfonia, ktora nie tyle dociera z zewnatrz co rozbrzmiewa w nas. Czy nie masz podobnego wrazenia w odniesieniu do tego o czym opowiadasz- im bardziej wsluchujesz sie tym lepiej to slyszysz, i ze te dzwieki przeplywaja przez Ciebie?
  • 0

Lena_M.
  • Post闚: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Rzeczywi軼ie AYALEN, gdyby po鈍i璚i� temu wi璚ej czasu i bardziej ws逝cha� si� w Ziemi� i w siebie to niew徠pliwie napewno do鈍iadczymy tego "przep造wania" tych d德i瘯闚 przez nas... :-). A co do symfoni cia� niebieskich - dok豉dnie tak w豉郾ie by豉 opisywana ta teoria o ktorej m闚i豉m, ka盥e cia這 niebieskie posiada taki d德i瘯 瞠 w towarzystwie otaczaj帷ych go innych cia� "gra" konsonansowo czyli zgodnie, pi瘯nie. Co� w tym jest, niezaprzeczalnie :-)

U篡tkownik Lena_M edytowa� ten post 19.04.2013 - 18:42

• 0

#498 Go嗆_ayalen

Go嗆_ayalen.

Napisano

to mozna uslyszec Leno . Czasami w rozgwiezdzone noce mozna uslyszec te symfonie, ktorej jestesmy przeciez czescia
  • 1

Lena_M.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Bardzo ch皻nie po鈍i璚e temu wi璚ej uwagi AYALEN i b璠� pr鏏owa豉 us造sze� t� symfoni� na w豉sne uszy. Cho� akurat w tym przypadku to nie wiadomo czy to zjawisko bardziej odbieraj� nasze uszy czy ca貫 nasze cia這. :-)
  • 0

#500 Go嗆_ayalen

Go嗆_ayalen.

Napisano

coz, mysle ze cialo odbiera wibracje, przelozone na dzwiek. Ale ja nazwalabym to raczej jednym multitonem, stad skojarzenie z symfonia- to brzmi jak jeden ton symfoniczny, wiele dzwiekow splecionych w jeden ton. Na pewno jest to niepowtarzalne przezycie, nazywam je muzyka Wszechswiata
  • 0

Ania:).
  • Post闚: 72
  • Tematów: 5
  • P貫�:Kobieta
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dzi� znowu us造sza豉m taki d德i瘯 tylko nie bucz帷y, bardziej... Hmm, nie wiem jak go opisa�, najpierw przypomina� muzyk� a potem jakby d德i瘯 zestrzelonego spadaj帷ego samolotu (jak to w filmach przedstawiaj� ;) ). Nie幢e si� wystraszy豉m bo ten d德i瘯 jakby si� do mnie "zbli瘸�" ale za chwil� ucich�... Dziwne to jest i straszne jak dla mnie :|
  • 0

Lena_M.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dziwne to jest... Sk康 si� bior� takie zjawiska...?
  • 0

Jakubina17.
  • Post闚: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mi te� si� kojarzy z "Wojn� 安iat闚" :rotfl:
Wydaj� mi si�, 瞠 to jest te d德i瘯i pochodz� z podziemi. Chocia� r闚nie dobrze to mog� by� jakie� sprawy zwi您ane z polami magnetycznymi itp.
  • 0

Makbet.

The truth is out there

• Post闚: 983
  • Tematów: 93
  • P貫�:M篹czyzna
  • Artykułów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czy wiemy cokolwiek o jakim� d德i瘯owym odpowiedniku zorzy polarnej? Nie chcia豚ym wyrokowa�, ale mo磧iwe, 瞠 pole elektromagnetyczne Ziemi w czasie burz s這necznych nagina si� do pewnego stopnia w efekcie czego przenikaj帷e si� warstwy magnetyczne zaczynaj� o siebie "trze�", a my s造szymy tego typu d德i瘯i.
  • 1

ufo1987.
  • Post闚: 357
  • Tematów: 79
  • Artykułów: 14
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Temat porz康nie ucich� po 21 grudnia. Na pewno by豉 to wielka nagonka by wywo豉� wi瘯sz� panik� przez domniemanym ko鎍em 鈍iata. Cze嗆 jednak z tych film� to na pewno orygina�, ja czekam przekona� si� na w豉sne uszy, mo瞠 b璠zie mi to dane. Og鏊nie ostaj� przy terii j康ra ziemi, przebiegunowaniem, ewentualnie sygna堯w z kosmosu czy zjawiskach w wastwach atmosfery. Odrzucam ca趾owicie teori� 瞠 s� to d德i瘯i generwany przez cz這wieka, maszyny czy kosmit闚 ;p S� to naturalne d德i瘯i, kt鏎e dla nas s� "nowo軼i�". A czy nioso� ze sob� jakie� zagro瞠nie, zmiany, skutki? Przekonamy si�.
  • 0

gliwicki.
  • Post闚: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Te d德i瘯i s� niepokoj帷e, ale czy prawdziwe?
  • 0

endl3ss.
  • Post闚: 30
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wczoraj po ponad roku znowu je us造sza貫m, d德i瘯 ju� inny ni� w Kijowie za to identyczny z tym z Wojny 安iat闚. Bardzo dziwna sprawa. Kilka godzin to w sumie trwa這, od nocy a� do 鈍itu. Mam bardzo kiepskiej jako軼i filmik, na kt鏎ym zapewne us造szymy tylko te najg這郾iejsze z d德i瘯闚 pojawiaj帷e si� co kilka minut a szkoda. Mimo to wrzuc� nied逝go z dok豉dniejszym opisem bo sprawa jest bardzo ciekawa.
  • 0

GhostMan.
  • Post闚: 35
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie wierzcie w te bzdury dopóki sami tego nie uświadczycie. Prawie każdy filmik na YouTube to zwykła mistyfikacja. Schemat prawie zawsze ten sam - autor siedzi sobie w domu, podchodzi do okna, otwiera je i słyszymy świetnie znany nam dźwięk. Kamera skierowana jest w niebo, przez co nie widzimy reakcji innych ludzi. Wszystkie nagrania tych dźwięków rejestrowane są tak jak mówiłem w domach, albo na jakimś kompletnych odludziach. Autor zawsze jest sam, ewentualnie ma kilku kolegów którzy jak w filmie katastroficznym błądzą wzrokiem po niebie. Aha, no i często mamy też nagrania z bloków i wieżowców, oczywiście z najwyższych pięter :) Jeżeli te dźwięki naprawdę są tak głośne i przerażające, w dodatku tak często występują one w USA (mamy multum nagrań z Nowego Jorku, Waszyngtonu czy Dallas) to dlaczego wszystkie filmiki mają ten sam schemat? Dlaczego nie mamy nagrań z Times Square, Central Parku, Broadwayu, gdzie zawsze jest cała masa ludzi? Chyba każdy człowiek słysząc taki dźwięk przystanąłby i spojrzałby się w górę, w miejscach tłocznych mogłaby nawet wybuchnąć panika. Powiedzmy sobie szczerze - te dźwięki są przerażające i na żywo NIKT nie przeszedłby obok nich obojętnie. Gdybym ja szedł ulicą i usłyszał takie cholernie głośne dźwięki to na myśl od razu przyszłyby mi trzy rzeczy - atak kosmitów, biblijna apokalipsa bądź jakaś wielka kometa bądź planeta zbliżająca się do Ziemi. Mówię całkowicie poważnie.

Aha, kiedy najwięcej tych filmików z dźwiękami pojawiło się w sieci? Czyżby nie w 2012 roku, gdzie każdy obawiał się 21 grudnia?

A, powiem Wam jeszcze że ja takie dźwięki słyszę dość często - mieszkam obok ruchliwej drogi, przed moim domem jest jeszcze kilka zabudowań i prawie każdy szybki przejazd tira wydaje bardzo podobny dźwięk :)

No tak, kilku z Was mogło słyszeć podobne dźwięki, ale nie znaczy to że to są 'TE' dźwięki. Tak jak napisałem wyżej, może to być przejazd czegoś ciężkiego bądź zwyczajne pracujące ciężkie maszyny na budowie :) No chyba że te dźwięki słychać w promieniu 20 km, wtedy możecie się martwić :)

Mała rada ode mnie - chcecie się wybić na YouTube? Chcecie patrzeć jak licznik z wyświetleniami filmu rośnie? Wyjdźcie do okna, nagrywajcie niebo, koniecznie róbcie to nerwowymi ruchami, żeby było że się boicie, potem do tego filmu dograjcie świetnie znany dźwięk 'apokalipsy' i gotowe! W tytule wpiszcie jeszcze 'Stange sounds in ... (tutaj miasto bądź kraj, jak wolicie)'. Patrzcie na rosnący licznik wyświetleń i komentarze typu 'HAARP!'.

U篡tkownik GhostMan edytowa� ten post 11.07.2013 - 13:22

• 0

wredna.
  • Post闚: 19
  • P貫�:Kobieta
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No w豉郾ie, 郵edzi豉m ten temat od jakiego� czasu i pierwsze, co mnie uderzy這 to, dlaczego na tych nagraniach zazwyczaj jest jedna osoba, na odludziu? 畝dnych s御iad闚, 瘸dnej paniki, wi瘯szego poruszenia. Czy te d德i瘯i s造sz� tylko wybra鎍y? Bo serio, ja bym chyba obdzwoni豉 wszystkich znajomych, 瞠by zapyta�, czy to nie 瘸dne urojenia.
  • 0

olensztajn.
  • Post闚: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W polsce też słyszano takie odgłosy

W wydarzeniach też o tym było nawet :lol

Dziwna sprawa x| Zawału można dostać xD

U篡tkownik olensztajn edytowa� ten post 13.07.2013 - 18:44

• 0