Skocz do zawarto軼i

Zdj璚ie

Niezwyk造 d德i瘯 w Kijowie i w innych miejscach 鈍iata

• Zaloguj si�, aby doda� odpowied�
619 odpowiedzi w tym temacie

#16 Go嗆_Alucard

Go嗆_Alucard.
  • Tematów: 0

Napisano

U mnie od 2 lat prawie zawsze podczas przechodzenia burzy nad miastem albo w okolicach, słychać basowe uderzenia w regularnych odstępach czasu. Niestety nie mogę przedstawić żadnych dowodów gdyż próbowałem to nagrać wszelakiej maści sprzętem, telefonem, dyktafonem, lustrzanką ale miały zbyt małą czułość. Muszę pożyczyć od kogoś dobry mikrofon studyjny z podłączeniem do komputera.

U篡tkownik Alucard edytowa� ten post 14.08.2011 - 11:53

• 0

Atomowy_jogurt_zag豉dy.
  • Post闚: 505
  • Tematów: 27
  • P貫�:M篹czyzna
Reputacja zadowalaj帷a
Reputacja

Napisano

@up
Je郵i potrafisz przewidzie kiedy zn闚 to co� zabrzmi, mo瞠 spr鏏owa� by� to zlokalizowac.
Sprawd� sk康 to dochodzi. Mo瞠 nie musisz tego nagrywa bo to zobaczysz. A zdj璚ie b璠zie 豉two zrobi.
  • 0

#18 Go嗆_Alucard

Go嗆_Alucard.
  • Tematów: 0

Napisano

Mieszkam na obrze瘸ch miasta d德i瘯 dochodzi z p馧nocy a tam jest tylko ma造 stadion a dalej 陰ki i stawy hodowlane.
  • 0

ciemno嗆.
  • Post闚: 1937
  • Tematów: 21
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

W Kijowie buduj� metro. Mo瞠 to st康?
http://englishrussia...tation-in-kiev/
  • 3

Mischakel.

Ataman

• Post闚: 762
  • Tematów: 17
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Mnie to si� na samym pocz徠ku skojarzy這 z anielskimi tr帳ami z Apokalipsy. Ale tam po ka盥ej tr帳ie mia這 nast瘼owa� jakie� nieszcz窷cie i mia這 by� ich 7, a tu jest wi璚ej. Wi璚 spokojnie, to nie to :) A w drugiej kolejno軼i oczywi軼ie Wojna 安iat闚.
Ciekawi mnie tylko brak obrazu na pierwszym filmie, przez co staje si� on bezwarto軼iowy. Za to drugi film z Kijowa robi wra瞠nie. Ten d德i瘯 jest jednocze郾ie tak niezwykle niepokoj帷y i pi瘯ny... Tylko zn闚 ciekawe, 瞠 kiedy gdzie� w 鈔odku filmiku dzieciak zaczyna co� gada�, to akurat na czas jego wypowiedzi ten d德i瘯 ustaje, a powraca od razu po zako鎍zeniu wywodu ma貫go Ukrai鎍a...
  • 0

kalszym.
  • Post闚: 8
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Bardzo podobne d德i瘯i do tych z gry S.T.A.L.K.E.R.
  • 1

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Post闚: 6852
  • Tematów: 810
  • Artykułów: 58
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

up@
Właśnie. S.T.A.L.K.E.R. to jest to co mi przyszło do głowy. Jestem szczęśliwym posiadaczem specjalnej edycji z sound trackiem do gry (część "Zew Prypeci" [ "Call of Pripyat"]). Przypomina jedną ze ścieżek dźwiękowych, ale trochę zniekształconą.

Edit:Upewniłem się. Track 2, 3, 4, pocięte na fragmenty.

hubiii p.
  • Post闚: 500
  • Tematów: 7
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

W Kijowie buduj� metro. Mo瞠 to st康?
http://englishrussia...tation-in-kiev/

do tego dodac jakis glosny klakson ze statku albo pociagu i efekt moze byc wlasnie taki .

Dzwieki z kijowa bardziej przypominaja mi syrene ze statku / te dzwieki sa intrygujace ale 90% z nich generowane sa przez pojazdy budowlane , badz jakies syreny do sygnalizacji ( dla dzwigow albo kogos tam ) a jak to metro buduja moze w srdoku ktos sie bawi ;)
  • 0

PiotrekFresh.
  • Post闚: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A ja sobie pomy郵a貫m ze to mog� by� odg這sy zwi您anie z kolej� ... np: wymiana tor闚 lub i renowacja. R闚nie dobrze mog� to by� d德i瘯i hamowania lokomotyw - kt鏎e si� na siebie na這篡造.

PS:Mo瞠 moja teoria jest ma這 prawdopodobna ale na pewno o wiele bardziej ni� tr鎩 n鏬 z filmu :D
  • 0

Pomaranczka.
  • Post闚: 370
  • Tematów: 4
  • P貫�:Kobieta
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Z ca陰 pewno軼i� te d德i瘯i nie powoduje kolej. Mieszkam przy samych torach kolejowych, gdzie jest zajezdnia, codziennie dziesi徠ki poci庵闚 s造sz� i przestawianie tor闚 i brzmi� zupe軟ie inaczej.
Z ca陰 pewno軼i� te d德i瘯i powoduj� jakie� maszyny budowlane, do tego jeszcze doda� echo i mamy takie w豉郾ie efekt :)
Nie wiem czemu, ale te co s� na drugim filmie bardzo mi si� podobaj�, mog豉bym ich s逝cha� godzinami ;] maj� w sobie takie co�...
  • 0

Muhomorniczy.Cylon.
  • Post闚: 412
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

to jakiś black ambient ,drone, nałożony na dźwięki otoczenia, zupełnie się odcina,brzmi jak z filmu anie ,
dlaczego te zwyczajne odgłosy otoczenia słychać w słabej jakości a ten ma świetną

fake

U篡tkownik Muhomorniczy.Cylon edytowa� ten post 17.08.2011 - 10:30

• 0

Rozgwiazda.
  • Post闚: 251
  • Tematów: 34
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

to jaki� black ambient ,drone, na這穎ny na d德i瘯i otoczenia, zupe軟ie si� odcina,brzmi jak z filmu anie ,
dlaczego te zwyczajne odg這sy otoczenia s造cha� w s豉bej jako軼i a ten ma 鈍ietn�

fake

Normalne... ten jest poprostu g這郾y i bardziej dono郾y i lepiej go s造cha�.
  • 0

Headlesskid.
  • Post闚: 27
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

to jaki� black ambient ,drone, na這穎ny na d德i瘯i otoczenia, zupe軟ie si� odcina,brzmi jak z filmu anie ,
dlaczego te zwyczajne odg這sy otoczenia s造cha� w s豉bej jako軼i a ten ma 鈍ietn�

fake

Wed逝g mnie, na這穎ny drone na film brzmi inaczej. Troch� drone闚, death industriali i innej muzyki tego typu si� nas逝cha貫m i mog� stanowczo stwierdzi�, 瞠 inaczej konstruowane s� takie utwory/d德i瘯i ni� na filmie z Kijowa.
  • 0

bullik.
  • Post闚: 377
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Sasiad kupil kino domowe i oglada Wojne Swiatow.. przykro mi ale dla mnie on sam zmajstrowal ten dzwiek.. slychac ze to repeat tego samego i w cale nie pochodzi z "tla" bo tam bardzo cicho na osiedlu i slychac wyraznie jak mu ptaszek przyspiewuje, a ten dzwiek mam wrazenie jest u niego w pokoju.. z kompa np.. potem jak wystawia aparat za okno to dziwnym trafem dzwiek cichnie i milknie.. fake i nawet sie nie postaral za dobrze..

U篡tkownik bullik edytowa� ten post 17.08.2011 - 17:49

• -4

medytacja.
  • Post闚: 27
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wed逝g mnie to jest po prost odg這s typowo elektroniczny :rotfl: i to chyba nawet nie dodany a puszczony w g這郾ikach na ale c騜 x]
  • 0

U篡tkownicy przegl康aj帷y ten temat: 4

0 u篡tkownik闚, 4 go軼i oraz 0 u篡tkownik闚 anonimowych