Skocz do zawartości

Zdjęcie

Protest przeciwko ACTA! Manifestacja w Twoim mieście!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
162 odpowiedzi w tym temacie

Milosz.
  • Tematów: 47
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dla zainteresowanych, protest w sprawie ACTA w Krakowie.

http://niebezpieczni...dworcu-glownym/

Dodam, że wybieram się tam z liczną ekipą znajomych i namawiam wszystkich by się do nas przyłączyli, niech politycy zobaczą, że nie jesteśmy jakimiś botami, tylko ludźmi z krwi i kości, którzy nie chcą komunistycznego internetu!

@Down: Grzesiek85, protest jest jutro, dlatego nikogo nie spotkałeś na rynku, nic mi nie wiadomo o proteście zapowiadanym na dzisiaj, przy okazji, pytałem się też moich znajomych i oni też nie spotkali się z taką informacją, że dziś niby miałby być jakiś protest, więc albo wprowadzasz ludzi w błąd, albo pomyliłeś dni.

Użytkownik Miłosz edytował ten post 24.01.2012 - 23:27

• 0

Grzesiek85.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Byłem na rynku i trochę się zawiodłem, liczyłem na
większe zainteresowanie, a nie było prawie nikogo.
Jutro ostatnia szansa i pewnie wielu nie pójdzie bo
pomyśli, że już i tak za późno. Myśle, że forma
protestu polegająca na samym pisaniu pokaźnych postów
i swoich przemyśleń to trochę za mało.
Większość woli zostać w domowym zaciszu, szkoda trochę
Pozdr
  • 0

Kajman.
  • Tematów: 60
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Grzesiek85

W podobnym tonie wypowiadali się organizatorzy protestu w Warszawie i sami jego uczestnicy. Na fb zapisało się ponad 40 tysięcy osób, a przyszło podobno max kilka tys. Było kilka ciekawych komentarzy na facebooku, ale teraz chyba już usunęli to wydarzenie. Generalnie ludzie trochę się wkurzyli, że tyle osób nie przyszło, mimo że zadeklarowało uczestnictwo.
I niestety pewnie tak samo wygląda to w innych miastach.
W internecie wszyscy są gotowi do działania, a jak przyjdzie czas na działanie to siedzą w domach.
Ja tam wiedziałem, że nie będę mógł być na proteście, toteż się nie zapisywałem na fb.
  • 0

Ciechan.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

11 Listopada na MN był użyty ten sprzęt i zawsze znajdzie się pretekst by tego użyć o ile nie będziecie mieli zgody na protest to na pewno będzie użyte.
Sorki za offtop ale i ja tez jestem przeciw ACTA a w KRK będę na 90 %

Nie wiem czemu podajesz nie prawdziwe informacje o użyciu LRAD podczas Marszu Niepodległości. Nic takiego nie miało miejsca. Ten system jest na wyposażeniu polskiej policji ale nigdy nie nie został jeszcze w naszym kraju użyty. Odnośnie tego wszystkiego co się ostatnio dzieje w naszym kraju za sprawą ACTA to powiem jedno, Polskie media tak manipulują że aż szkoda gadać. Podam Wam jeden prosty przykład. Czytam tutaj, że według Was to nasze polskie społeczeństwo wyszło na ulice a w mediach nic takiego nie usłyszysz. Oni określają te osoby internautami, słowo społeczeństwo jest dla nich zbyt trudne i niebezpieczne. To samo było podczas ostatniej kampanii wyborczej. Osoby robiące manifestacje na trasie tuskobusa były uważane za kiboli mimo, że nie tylko oni tam się znajdowali. To samo z Marszem Niepodległości, według nich to nie było społeczeństwo tylko faszyści razem z kibolami. Dodatkowo przyjęto podobną zasadę porównawczą kibole - chuligani, faszyści to chyba nie trzeba tłumaczyć, internauci - hakerzy, piraci. Nigdy ludzie którzy wyjdą na ulicę protestować, nie zostaną przez nich nazwani jako społeczeństwo zawsze znajdą inne określenie do których dorobi się negatywne skojarzenie.
  • 0

Lordofdragonss.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A kto z Łodzi wychodzi? Ja będę na 100%. Jeszcze Internet nie zginął póki my żyjemy!

Użytkownik Lordofdragonss edytował ten post 25.01.2012 - 08:59

• 1

Jeż Jerzy.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A kto z Łodzi wychodzi? Ja będę na 100%. Jeszcze Internet nie zginął póki my żyjemy!

Nie zapędziłeś się trochę? Hymn to nie jest byle sobie pioseneczka, którą można ot tak parafrazować.
  • 1

DaMiAn85osg.
  • Tematów: 13
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Protest w Bydgoszczy ul. Gdańska
Dołączona grafika

Użytkownik DaMiAn85osg edytował ten post 25.01.2012 - 17:10

• 1

Po_prostu.
  • Tematów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Dlaczego minusujecie Jeża Jerzego, który zwrócił bardzo słuszną uwagę?!

Ja nie poszłabym na taką manifę, bo co? Czy wierzycie, że to może wywrzeć realny wpływ? Ja nie.
  • -3

Serenity.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dlaczego minusujecie Jeża Jerzego, który zwrócił bardzo słuszną uwagę?!

Ja nie poszłabym na taką manifę, bo co? Czy wierzycie, że to może wywrzeć realny wpływ? Ja nie.

to lepiej siedzieć i płakać ze nic nie mogę zrobić? Widać korzenie komuny są jeszcze głębokie...
  • 3

Kardamon.
  • Tematów: 7
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Z jednej strony to dobrze, że ludzie potrafią się zmobilizować i wyjść na ulice.

Ale boli mnie to, że stało się to w tak relatywnie błahej sprawie jak internet, a jeśli chodzi o emerytury czy podwyżki podatków to milczą - jedynie nieliczne grupki są w stanie zaprotestować, ale pozostają niezauważone...
  • 2

asp.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

W Dąbrowie Górniczej manifestacji nie pozwolono zrobić

My manifestujemy tak:

• 0

Nate.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"Gratulacje" dla Kielczan. Byłem na manifestacji tylko godzinę i już podejrzewałem, co się może wydarzyć. Wulgaryzmy tylko pogorszyły sytuację i utwierdziły władze w przekonaniu, że mają do czynienia ze zwierzyną. Wstyd mi jest za osoby, które są odpowiedzialne za zamieszki:
1. http://kielce.gazeta...__ZDJECIA_.html
2. http://www.echodnia....T0104/895890761

Użytkownik Yanuariush edytował ten post 25.01.2012 - 18:01

• 0

BadBoy.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

KOTY PRZECIWKO ACTA !

http://www.youtube.com/watch?v=Ep9ijl6Z934

• 1

bolekilolek.
  • Tematów: 27
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ktoś na fejsie kilka minut temu, że w Siedlcach z deklarowanych prawie 1700 osób, było maksymalnie 150...

Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 25.01.2012 - 19:00

• 0

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W Krakowie było ponad 15 000 ludzi. W końcu miasto studentów, akademiki blisko :P

film z krakowa
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych