@mariuszm
dokładnie tak się dzieje. co z tego kolego, ze oddasz te 2% skoro on na 0,1% więcej złotych odda.
z takim rozumowaniem to nikt nigdy nie chciałby dla nikogo dobrze. z drugiej strony już wiem czemu świat wygląda jak wygląda właśnie.
znalazłem kolejne info o jeszcze większych jego długach.
Poseł żyje na kreskę. Ma linię kredytową w wysokości 50 tys. zł oraz łącznie 3,072 mln zł i 7,565 mln euro różnych zobowiązań (23 kredyty i pożyczki). To więcej niż miał za 2008 r.
nic tylko czekać na kolejne oświadczenia majątkowe posłów nowej kadencji.
EDIT>
znalazłem raport CBAWedług Centralnego Biura Antykorupcyjnego Palikot mógł zataić istnienie swoich samochodów, samolotu i 18 milionów złotych. Jego długi sięgają dziesiątek milionów.
W 2005 roku kupił akcje po wielokrotnie zaniżonej cenie. Na umowie figuruje jako sprzedawca i kupujący. Prokuratura nie widzi problemu.
Pismo, do którego dotarła „Gazeta Polska Codziennie”, podzielone jest na trzy części. W pierwszej CBA stwierdza nieprawidłowości, które wykryło analizując oświadczenia majątkowe Palikota z lat 2005-09. To ta część, o której pisaliśmy wczoraj. CBA wskazuje, że jeśli zatajanie prawdy i kłamstwa okazałyby się prawdą, to jest to zagrożone karą do 3 lat więzienia.
Oświadczenia majątkowe Palikota zostały porównane z informacjami z urzędów skarbowych. Wynika z nich, że Palikot nie wykazywał swoich wszystkich długów. Przykładem może być analiza oświadczenia majątkowego z 5 listopada 2007 r. Wg CBA Palikot nie wykazał np. 16 milionów złotych zobowiązania wobec firmy Carey Agri International oraz prawie 3 mln zł wobec prywatnej osoby. CBA wskazuje również, że nie znalazło dokumentów potwierdzających zwrot tych kwot.
Według danych z urzędów skarbowych, Palikot nie wykazał też m.in.: Wierzytelności wobec Żołądkowa SA (310 tys. złotych), Wydawnictwa Słowo/Obraz/Terytoria (360 tys.), Kresy sp. z.o.o, (810 tys.) oraz osób prywatnych (ok. 600 tys.). Kolejną z niewyjaśnionych spraw są wierzytelności i zobowiązania wobec firmy Jabłonna SA. Chodzi o pożyczki, przejęcia długów oraz pieniądze, które jest winny swojej żonie (ok. 23 miliony złotych).
Użytkownik dżekson edytował ten post 08.11.2011 - 14:50