Napisano 11.07.2011 - 17:32
Napisano 11.07.2011 - 17:50
Jakich zmanipulowanych? Co Ty czlwoieku [...] w ogole?Niestety większość co on tutaj wypisał to nie jest szczera prawda. Tylko tak zwana prawda z d... krzyk zmanipulowanych ludzi, którzy nie mają własnego zdania tylko bazują na opowiastkach jakiegoś herusa wynajętego przez pedagoga z gimnazjum, co by poopowiadał jak zaczynał od maryhy i skończył na heroinie, zniszczył sobie mózg i stracił rodzinę : ] tylko prawda jest taka, że taki żałosny typ mógł by zacząć nawet od malowania płotu farbą i tak by skończył na herze.
1) Marihuana niszczy psychikę, wpływa destrukcyjnie na mózg, osłabia pamięć, prowadzi po dłuższym czasie do uzależnienia, wpływa na debilizm i w ogóle czyni całą moc negatywnych skutków
2) tzw. teoria eskalacji, czyli zwiększa szansę na przejście do cięższych narkotyków
3) tzw. teoria syndromu amotywacyjnego — odejście od 'normalnego' życia w społeczeństwie. Zanik zainteresowań, aktywności, oderwanie od życia, etc.
4) demoralizuje, zwiększa przestępczość
5) Wszystko jest nafaszerowane 'chemią' (biznes), syntetyzowane i w jakimś stopniu szkodliwe.
6) Wraz z dłuższym i częstym zażywaniem może wystąpić uzależnienie subiektywne (psychiczne) — czyli przyzwyczajenie i pożądanie przyjemnych doznań, jakie wywołuje palenie.
Ale powiedz, że wszystko jest dla ludzi, lepiej spróbować i żałować niż żałować, że sie nie spróbowało.
Nie ma mocnych argumentów za tym i za tym.
I filmik "za":
http://www.youtube.com/watch?v=Fxo2sR0IXpY
Nie wiedzialem ze na paranormalnych tyle cpunow siedzi, ze Cie tak zminusowali, choc wiekszosc z tego co wymieniles szczera prawda.
Porazajace jest to jak dzieci sie rwa do palenia, imo to powinno byc dla ludzi dojrzalych psychicznie i w jakims stopniu ogarnietych, a nie dla 15 letnich chlopakow pokolenia jp co to mamusia im jeszcze dupsko podciera.
dzieci rwą się do palenia ? tak samo jak do alkoholu, papierosów, amfetaminy, czy kawy. Durnej tv, durnej pop kultury, jak i do zabierania głosu nie mając o czymś pojęcia, lub bazując na jakiś śmiesznych stereotypach (patrz posty w ty temacie)
Napisano 11.07.2011 - 18:10
To nie jest kwestia tego, ze masz mi uwierzyc na slowo. Chodzi o to, ze odpowiednie badania sa dostepne i cie o tym informuje. Nie wymagam od ciebie przyjecia pewnych faktow na slowo honoru, ale zaznaczam, ze to co pisze ma potwierdzenie - wiec gdybys chcial poglebic swoja wiedze masz ku temu mozliwosci.Yyy, kolejny raz ktoś mówi czego nie powiedziałem. Nie mowie, że on nie ma racji, to co napisał kolega po studiach jak to ująłeś, wziąłem to do siebie i nie twierdze, że nie ma racji. Jestem skłonny mu przytaknąć.
Yhy, na słowo to nawet zapałek w sklepie nie kupisznie mam ani ochoty ani czasu na szukanie dla ciebie tych badan.
Wiec dlatego obrazilem cie (zrobilem to? juz nie pamietam ), poniewaz tylko glupiec w obliczu faktow nadal zdania nie zmienia.Btw, mógłbyś mnie nie obrażać? Krytykę lubię ale nie taką.
Po pierwsze - gdyby to piwo bylo nielegalne to zamiast ziola ci ludzie jaraliby sie co impreze browarem. Tak to juz dziala. Po drugie wszystko w nadmiarze jest szkodliwe. A to, ze ktos jest niedoinformowany i plecie bzdury nie swiadczy w zaden sposob o szkodliwosci danego specyfiku.Jakich zmanipulowanych? Co Ty czlwoieku pierdzielisz w ogole?
daaawno temu otaczajac sie wsrod palaczy tego syfu bytlem swiadkiem ich metamorfozy, widzialem jak po czasie nie wyobrazali sobie wrecz zadnej imprezki bez tego a mozgi mieli sprane jak cholera, czesto lubili opowiadac debilne historyjki o zielsku cytuje "a wiecie ze ziolo nie posiada zadnych negatywnych skutkow, wrecz przeciwnie nawet wyplukuje ten szkodliwy dym z fajek" ten cytat wlasnie pokazuje do jakich bzdur potrafia posunac sie ludzie zeby tak dzielnie bronic uzywki ktora media poprzez filmy rodem z USA wykreowaly na cos co jest wrecz niezbedne dzisiaj do dobrej zabawy.
W takim razie oboje twierdzimy, ze marihuana szkodzi - dobrze, bo to fakt. Oboje twierdzimy, ze nie jest jakos specjalnie szkodliwa - dobrze, bo to fakt. Oboje chcemy legalizacji, rowniez dobrze. Naskoczylem, poniewaz wypisywales glupoty na temat marihuany do tego agresywnie twierdzac, ze ty wiesz swoje, masz racje i kazdy kto twierdzi inaczej moze ci naskoczyc. (i w tym miejscu nie ma znaczenia co sadze o marihuanie, po prostu nie lubie jak ktos glupoty pisze, jakbym byl przeciwnikiem ziola podobnie bym zareagowal, skoro juz wszedlem w temat).Potwierdzasz to co pisze w całym tym temacie. JEST. Nie ważne czy mocno czy lekko, jest szkodliwa. I o to mi się rozchodzi. Wiem, że przez marihuane nikt nie umiera ale to nie oznacza, że nie szkodzi organizmowi.Nikt nie twierdzi, ze marihuana nie jest szkodliwa. Jest, ale nie mocno.
Ty twierdzisz, że szkodzi, ja twierdze, że szkodzi, ty (zapewne) chcesz legalizacji i ja chce legalizacji. Więc po co na mnie naskakujesz skoro mamy (prawie) takie same poglądy?
Napisano 11.07.2011 - 18:47
Człowieku co ty wygadujesz! Przestań mówić o czymś czego nie napisałem... czy ty nie potrafisz czytać ze zrozumieniem? Przestańcie sobie wymyślać bo to juz sie robi nudne.Naskoczylem, poniewaz wypisywales glupoty na temat marihuany do tego agresywnie twierdzac, ze ty wiesz swoje, masz racje i kazdy kto twierdzi inaczej moze ci naskoczyc.
Dzięki, że nazywasz moje doświadczenia głupotami, uwierz, dla mnie to nie sa głupoty. Umysł zamknięty w słoiku. Pogrubione- naucz sie czytaćwypisywales glupoty na temat marihuany do tego agresywnie twierdzac, ze ty wiesz swoje, masz racje i kazdy kto twierdzi inaczej moze ci naskoczyc.
Użytkownik Musk edytował ten post 11.07.2011 - 18:55
Napisano 11.07.2011 - 18:53
Napisano 11.07.2011 - 19:54
Napisano 11.07.2011 - 20:07
@ domino
Odbije piłeczkę - wymień mi JEDNA osobę która zginęła od papierosów , nie na raka bo dym konopny zawiera podobna ilość substancji smolistych i rakotwórczych co dym tytoniowy, ale od samego przedawkowania nikotyny.
Użytkownik sharpMarv edytował ten post 11.07.2011 - 20:12
Napisano 11.07.2011 - 21:14
Napisano 11.07.2011 - 21:21
Napisano 11.07.2011 - 22:05
serio ? kurde... no ja tam nie wyobrażam sobie imprezki bez alkoholu a nie bez trawy, no ale ok widocznie u Was macie inaczej to co Ty przytoczyłeś tutaj z wypłukiwaniem dymu, to jest mit stary jak świat. Więc nie wiem czym Tu się podniecać ? wielu ludzi, którzy są abstynentami gada jeszcze większe bzdury i co ? poza tym ja nie wiem co Wy znacie za dziwnych ludzi, skoro aż tak bardzo im "piorą się mózgi" - a może to z Tobą jest coś nie tak co ? stoisz z boku i obserwujesz, nie masz dystansu do naćpanych kolegów, którzy być może jarają za dużo i proszę... poza tym wiesz ja np. znam lekko porytych palaczy, ale też ludzi którzy nie palą i są poryci, ludzi którzy piją i są, ludzi którzy nie pija i są, ludzi którzy pół dnia siedzą w bibliotece i również są lekko trzaśnięci, ludzi którzy nie czytają w ogóle - i o dziwo też jak by lekko coś nie teges z nimi... może kiedyś, gdzieś nawdychali się biernie dymu z dżointa ? któż wie..Jakich zmanipulowanych? Co Ty czlwoieku [...] w ogole?
Niestety większość co on tutaj wypisał to nie jest szczera prawda. Tylko tak zwana prawda z d... krzyk zmanipulowanych ludzi, którzy nie mają własnego zdania tylko bazują na opowiastkach jakiegoś herusa wynajętego przez pedagoga z gimnazjum, co by poopowiadał jak zaczynał od maryhy i skończył na heroinie, zniszczył sobie mózg i stracił rodzinę : ] tylko prawda jest taka, że taki żałosny typ mógł by zacząć nawet od malowania płotu farbą i tak by skończył na herze.
1) Marihuana niszczy psychikę, wpływa destrukcyjnie na mózg, osłabia pamięć, prowadzi po dłuższym czasie do uzależnienia, wpływa na debilizm i w ogóle czyni całą moc negatywnych skutków
2) tzw. teoria eskalacji, czyli zwiększa szansę na przejście do cięższych narkotyków
3) tzw. teoria syndromu amotywacyjnego — odejście od 'normalnego' życia w społeczeństwie. Zanik zainteresowań, aktywności, oderwanie od życia, etc.
5) Wszystko jest nafaszerowane 'chemią' (biznes), syntetyzowane i w jakimś stopniu szkodliwe.
6) Wraz z dłuższym i częstym zażywaniem może wystąpić uzależnienie subiektywne (psychiczne) — czyli przyzwyczajenie i pożądanie przyjemnych doznań, jakie wywołuje palenie.
Ale powiedz, że wszystko jest dla ludzi, lepiej spróbować i żałować niż żałować, że sie nie spróbowało.
Nie ma mocnych argumentów za tym i za tym.
I filmik "za":
http://www.youtube.com/watch?v=Fxo2sR0IXpY
Nie wiedzialem ze na paranormalnych tyle cpunow siedzi, ze Cie tak zminusowali, choc wiekszosc z tego co wymieniles szczera prawda.
Porazajace jest to jak dzieci sie rwa do palenia, imo to powinno byc dla ludzi dojrzalych psychicznie i w jakims stopniu ogarnietych, a nie dla 15 letnich chlopakow pokolenia jp co to mamusia im jeszcze dupsko podciera.
dzieci rwą się do palenia ? tak samo jak do alkoholu, papierosów, amfetaminy, czy kawy. Durnej tv, durnej pop kultury, jak i do zabierania głosu nie mając o czymś pojęcia, lub bazując na jakiś śmiesznych stereotypach (patrz posty w ty temacie)
daaawno temu otaczajac sie wsrod palaczy tego syfu bytlem swiadkiem ich metamorfozy, widzialem jak po czasie nie wyobrazali sobie wrecz zadnej imprezki bez tego a mozgi mieli sprane jak cholera, czesto lubili opowiadac debilne historyjki o zielsku cytuje "a wiecie ze ziolo nie posiada zadnych negatywnych skutkow, wrecz przeciwnie nawet wyplukuje ten szkodliwy dym z fajek" ten cytat wlasnie pokazuje do jakich bzdur potrafia posunac sie ludzie zeby tak dzielnie bronic uzywki ktora media poprzez filmy rodem z USA wykreowaly na cos co jest wrecz niezbedne dzisiaj do dobrej zabawy.
Edycja: Kurczak
Napisano 11.07.2011 - 22:34
Napisano 11.07.2011 - 22:37
Napisano 11.07.2011 - 23:05
Napisano 11.07.2011 - 23:10
Napisano 11.07.2011 - 23:13
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych