Patologie były od wieków, są i będą, niezależnie od orientacji. Stawianie ich za przykład jest niepoważne.
No popatrz, jak uzywam tego argumentu ja to jest niepoważne, ale jak uzywa go Aton jako argumentu żeby nie dawać dzieci gejom, to wtedy jest poważne! Cóż za hipokryzja...
Nie rozumiesz istoty problemu. Co zrobisz gdy dziecko przyjdzie i zapytata: "Kochani rodzice skąd się biorą dzieci?" "Jeżeli ze związku kobiety i mężczyzny to skąd wziąłem się ja?" "Dlaczego Wy zyjecie razem? Nie chcieliście mieć własnych dzieci?" . Przykładów jest mnóstwo. Zakładanie, że małe dziecko wszystko zrozumie, poukłada sobie w głowie i wyciągnie logiczne wnioski jest zbyt optymistyczne by nie powiedzieć nieprawdopodobne.
Dzieci mają to do siebie, ze są jak czysta kartka. Pewne rzeczy przyjmują a priori, jest to dla nich normalne jesli nikt nie robi z tego "halo". Małe dzieko moze i nie zrozumie, ale i nie zrozumie tez, dlaczego nie bylo u adoptowanej mamusi w brzuszku tylko u innej, itp itd. Dlatego też malym dzieciom nie trzeba wszystkiego tlumaczyc, mozna z pomocą psychologa uzyc takiej wiedzy i tak podanej, by malemu dziecku starczyło. A z wiekiem podawac wiecej informacji, wszystko się da, tylko trzeba chciec. Zaręczam Ci ze dzieci takich par, gdyby nie spotykały sie z ostracyzmem innych dzeieci ( któremu winni sa rodzice, gdyby dzieci nie słyszały negatywnych opini od dorosłych, nawet by na to nie zwróciły uwagi...), nie miałyby z tym najmniejszego problemu, tak jak nie mają problemu z akceptacją dzieci ułomnych- dopóki się w domu nie nasluchają jak to mamusia z tatusiem od "dałnów" wyzywają innych.
Zdarza się wśró hetero, zdarza się wśród homo. Niezależnie od orientacji jest to bardzo poważne przestępstwo. O co Ci chodzi może byś wyjaśniła?
Jak to o co? O glowny argument tego wątku, ze nie należy dawać dzieci gejom, bo to same patologie które wchłonie dziecko. No więc przyjmijcie do wiadomosci ze w rodzinach hetero owe patologie też dziecko moze "wchłonąc"
Naprawdę chcesz usankcjonować prawnie wynaturzenie?
Wynaturzenie...chyba je inaczej rozumiemy, bo to własnie natura uczyniła te jednostki takimi jakimi są, oni nie mieli na to żadnego wpływu. Homoseksualizm zdaża sie także wsrod zwierząt, i też za to jest winna natura. Moze to i jakas mutacja genu, ale nadal uczyniła to natura, nie np manipulacje genetyczne człowieka. Z homoseksualizmem ludzie sie rodza, więc któż za to odpowiada jesli nie natura?? Z tego punktu widzenia - tak, chcę to usankcjonować. A moze raczej chcę by by przestano to piętnować bo w sumie małżeństwa gejowskie nie sa mi do niczeog potrzebne, uwazam ze mozna być szczęsliwym bez papierka. Co do adopcji dzieci to juz inna sprawa, nie mozna nikomu odmawiać prawa do szczęscia, bo jest inny niż my. Zreszta jak geje i lsbiki beda chcieli mic dzieci to i tak nic nie zrobicie z tym - gejów jeszze mozecie powstrzymac, ale kto zabroni lesbijce miec dziecko?? Albo urodzic dziecko dla geja?? Chyba lepiej zeby to było to pod jakąś kontrolą, zeby było wiadomo któa rodzina, jakie dziecko i gdzie, niz mają to robić pokątnie, co wtedy rzeczywscie stanie się furtką dla wszelkiej maści zboczenców.
Jeżeli chcemy zmieniać prawo to może lepiej zajmijmy się problemami tradycyjnych rodzin. Dziś np znalezienie przedszkola dla dziecka jeżeli oboje rodziców pracują graniczy z cudem. Może tym się zajmijmy?
O widzisz, tu się z Tobą zgadzam.
Przeczytałem niedawno w Focusie artykuł o tym, że nieobecność ojca w rodzinie mocno wpływa na rozwój intelektualny dziecka (jak nietrudno się domyślić, ujemnie).
Przepraszam, ale teraz to sobie chyba jaja robisz

Znam masę osób wychowywanych tylko z jednym rodzicem i są to bardzo dobrze rozwinieci intelektualnie ludzie, moze nie wierz we wszystko, co czytasz... Ludzie z jednym rodzicem sa mniej rozwinieci intelektualnie...no lol, bo tylko smiac sie mozna, zeby się nie obrazic, będąc takim dzieckiem...
Bo tak już się stało, że lesbijki nas nie brzydzą, a geje tak.
Kolejna hipokryzja i to wręcz ochydna! Albo homo Was brzydzi, albo nie, zdecydujcie sie. Nie mozna "byc tylko trochę w ciazy" - wychodzi na to ze jesli cos Was podnieca to jest cacy, nawet jesli to homoseksualne. Czyli nie o zadne górnolotne hasła się rozbija, a o czysta podnietę. Strzeliłeś teraz własnie wszystkim moim adwersarzom, łącznie z sobą samym, w kolano...
Użytkownik Visenna edytował ten post 12.06.2011 - 13:10