Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kto naprawdę rządzi światem?

• Please log in to reply
29 replies to this topic

Ankieta: Kto naprawdę rządzi światem?Nasz punkt widzenia. (123 użytkowników oddało głos)

Kto naprawdę rządzi światem?

1. Głosowano Grupa Bilderberg (16 głosów [13.01%] - Zobacz)

Procent z głosów: 13.01%

2. Nie wiem (14 głosów [11.38%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.38%

3. Wolnomularze (4 głosów [3.25%] - Zobacz)

Procent z głosów: 3.25%

4. Głosowano Zakon iluminatów (11 głosów [8.94%] - Zobacz)

Procent z głosów: 8.94%

5. Głosowano Rząd światowy (NWO) (24 głosów [19.51%] - Zobacz)

Procent z głosów: 19.51%

6. Świat podzielony jest na strefy wpływów tajnych służb (4 głosów [3.25%] - Zobacz)

Procent z głosów: 3.25%

7. Nikt (15 głosów [12.20%] - Zobacz)

Procent z głosów: 12.20%

8. Media (2 głosów [1.63%] - Zobacz)

Procent z głosów: 1.63%

9. Mafia (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

10. Głosowano Wielkie korporacje i koncerny (33 głosów [26.83%] - Zobacz)

Procent z głosów: 26.83%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

slawek13.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja rozważę wszystkie możliwości:
1.Grupa Bilderberg - myślę że , to tylko bardzo ekskluzywny klub najbogatszych ludzi świata w którym rywalizują kto ma większy jacht,
lub droższego Rolexa. GOrzej jeśli by to była sekta;
2.NWO - Przecież ci ludzie pewnie mają wszystko, po co więc spiskować;
3.Mafia - rządzi Włochami, ale nie całym światem;
4.media- one przecież nie kontrolują wszystkiego, tylko kształtują opinie publiczną;
5 koncerny -kasa może dużo ale wszystkiego nie załatwi;
6.Wolnomularze - mogą do czegoś dochodzić, ale nie do panowania nad całym światem;
7. Iluminaci -Ich celem jest tylko zniszczenie KK;
8.Świat podzielony jest na strefy wpływów tajnych służb - to jest akurat bardziej możliwe, ale też niczego za bardzo nie kontrolują, a od czego jest kontrwywiad;

Wniosek: NIKT nie rządzi światem, albo wszyscy naraz.
  • 0

żaba.
  • Tematów: 32
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

handlarze bronią
  • 0

nexus6.
  • Tematów: 14
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Światem rządzi głupota.
  • 2

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 810
  • Artykułów: 56
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Rządzenie,to bardzo dziwne pojęcie.Dla jednych to możliwość wydawania rozkazów,nakazów itp.Dla drugich wpływy i środki nacisku,dla innych jeszcze know-how o wszystkim co może się przydać teraz,albo później.

undertaker66666.
  • Tematów: 0
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Większość z wyżej wymienionych z pewnością chciała by rządzić światem, a narzędziami są media tv, ale także internet bo wiele osób myśli że internet jest niezależny, ale przecież jeżeli każdy może tu pisać to też jest ogromne zagrożenie. A najlepszym przykładem jest blokowanie stron internetowych, wydarzenia związane z wikileaks otworzyły chyba oczy ostatnim którzy wierzyli że internet nie jest kontrolowany. Grupa bildera sama w sobie to raczej nie kontroluje, a przynajmniej nie każdy kto w niej jest bo przecież polacy też tam się znajdują, a raczej nie wpływają na losy świata.
  • 0

mefistofeles.
  • Tematów: 13
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wg mnie:

70 % - Media,
20 % - Koncerny,
10 % - Pozostałe odpowiedzi.

Media, bo mają w rękach jedną z najpotężniejszych "broni" na świecie, a mianowicie monopol na informacje. Mogą ją kształtować w dowolny sposób, manipulując przy tym opinią publiczną. Bez najmniejszego problemu potrafią w ciągu godziny skupić uwagę całego świata dokładnie na tym co sobie zaplanują.

W krajach demokratycznych wpływają na wybory obywateli, zaczynając od wyborów najważniejszych osób w państwie, a kończąc na wyborach produktów, które wkładamy codziennie do koszyka. Wpływają na styl życia i modę, co jemy, w czym chodzimy, a w skrajnych przypadkach u niektórych osób, na to co postrzegają za dobre, a co postrzegają za złe.

W krajach dyktatorskich są narzędziem w rękach władzy, gwarantem rządzenia, w rezultacie potężniejszym niż sam dyktator, bo w każdej chwili mając monopol na informację mogą wzbudzić w Narodzie chęć wywołania rewolucji. Wyobraźcie sobie taką abstrakcyjną sytuację, że Łukaszenka traci kontrolę nad telewizją publiczną, a na jej czele staje ktoś z opozycji. Ile czasu porządzi wtedy Łukaszenka?

Tunezja, Libia, Egipt, nie jesteśmy na miejscu, obraz tych rewolucji znamy tylko z mediów i w zależności od podawanych w nich informacji kształtujemy własny pogląd na te sprawy.

Ja rządzenie utożsamiam z wpływaniem. Dla mnie nie rządzi X, który podejmuje decyzje, tylko Y, który wpływa na podejmowane przez X decyzje.

Popularne stwierdzenie "media są narzędziem w rękach władzy", ale tak naprawdę władza jest od nich zależna a nie one od władzy. Władza się zmienia a media monopol na informację będą miały, zawsze i na wieki wieków

Amen

Użytkownik mefistofeles edytował ten post 27.02.2011 - 22:24

• 1

Cmb.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Hahahaha czasem się pośmieję na tym forum :D
Jak można myśleć, że światem rządzi jakaś jedna grupa ludzi, nawet, jeśli są to ludzie zamożni? Światem rządzi rynek i tyle.
  • 0

Maczu Pikczu.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Brakuje mi jeszcze jednej opcji: mianowicie Żydów. Chociaż w sumie i tak pokrywa się to z pozostałymi :lol
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 810
  • Artykułów: 56
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W ankiecie nie chciałem mieszać mediów z koncernami i mafią w jednej odpowiedzi,gdyż tym samym rozpoczął bym bardzo długą listę możliwych kombinacji.Wiem,ze zwiększyłoby to dokładność,ale nie o laboratoryjną dokładność tu chodzi,tylko o bardzo ogólny pogląd na sprawę.

Jarzyna475.
  • Tematów: 1
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Sory że odkopuje ale, brakuje mi w ankiecie Kościoła Katolickiego. Myślicie że to śmieszne? Otóż NIE! Instytucja przetrwała już 2000 lat jest to najmocniejsza instytucja religijna na świecie. Co było podczas okupacjii Rosyjskiej w Polsce, komuniści chcieli za wszelką cene zniszczyć, wyprzeć tą religie (być może za tym stał Zakon iluminatów) ale ta ma zbyt wielu zwolenników, szczególnie w Polsce. A dlaczego? Bo Katolicyzm daje nam wolność słowa duszy nie narzuca nam władzy. Komuniści chcieli nam to odebrać więc Polacy się zbuntowali. Katolicyzm też naucza o Bogu, miłości dobrze , ludzie na to lecą. Tej instytucji nie da się wyprzeć ona będzie panować jeszcze setki lat i nikt nam nie zagrozi. Nawet jeśli Zakon iluminatów chciał by unicestwić Katolicyzm to ludzie się zbuntują i ich zniszczą moc 100 mln ludzi jest mocniejsza niż pieniądze.

Drugą taką nacją są Żydzi. Najlepsi na świecie bankierzy. Dlaczego Hitler ich tępił? Bo się ich bał. Gdyby nie II wojna światowa to żydzi mieli by największe wpływy na ziemii.

Osobiście myślę że i tak ktoś stoi wyżej nad tymi wszytskimi insytucjami. Według mnie jest ktoś kto steruje tym wszytskim i to idzie z pokolenia na pokolenie myślę również że nie długo może się to wszytsko wydać bo ludzie w tych czasach zmądrzeli i są strasznie ciekawscy. Nawet jeżeli media to ktoś musi ich cenzurować i na kręcać :D. Ale to moje zdanie i uszanujcie to

Użytkownik Jarzyna475 edytował ten post 12.07.2011 - 22:26

• 0

Dager.
  • Tematów: 64
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Osobiście myślę że i tak ktoś stoi wyżej nad tymi wszytskimi insytucjami. Według mnie jest ktoś kto steruje tym wszytskim

Ten ktoś ma wpływ na motywacje i decyzje elit światowej władzy. Pawlitto w poście nr. 7 trafnie to określił.
  • 0

Anaheim.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Po ankiecie widać kto za bardzo wierzy w informacje, którymi sie go poi. Bo tak naprawde to nie wiemy kto i jak naprawdę nami rzadzi a jest taka opcja :mrgreen:

Użytkownik Anaheim edytował ten post 13.07.2011 - 10:26

• 0

Canaris.

God Emperor of Mankind

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nikt nie rzadzi ewentualnie pieniądz .
  • -1

km1972.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moim zdaniem rządzą Chiny. Wszystko na świecie układa się teraz po ich myśli, nawet obecny kryzys ekonomiczny jest im na rękę. Wszystko mogą zawetować, wszystko mogą przeforsować, wpływy na świecie praktycznie nieograniczone.
  • -1

rainman.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Amerykańskie żydostwo to rząd globalny
Brat Nathanael Kapner – 17.01.2012, tłumaczenie Ola Gordon

Całe chrześcijaństwo i zachodni świat są w rękach ponadnarodowego amerykańskiego żydostwa.

Po zakończeniu II wojny światowej amerykańskiemu żydostwu nie tylko udało się zniewolić Niemcy, ale również W Brytanię i cały kontynent europejski.

Teraz, kiedy amerykańskie NATO (w gruncie rzeczy żydowska machina wojenna) przejęło Libię, a reszta Afryki wkrótce znajdzie się pod żydowskim przywództwem kontrolującym cały światowy handel, zasoby naturalne, rynki wschodzące i ceny złota, można śmiało powiedzieć, że amerykańskie żydostwo jest rzeczywiście „rządem globalnym”.

Gdy Napoleon otworzył drzwi żydowskim wpływom, przyznając prawa obywatelskie Żydom na początku XIX wieku, a reszta Europy poszła jego śladem, oznaczało to dla nich umożliwienie wytłoczenia swego stempla na całej infrastrukturze zachodniego świata.

Rozszerzono przechwałkę Mayera Rotszylda: „Dajcie mi kontrolę pieniądza państwa, i nie obchodzi mnie kto ustanawia prawa” na cały świat. Ta ”kontrola” ma siedzibę w Waszyngtonie i Nowym Jorku, a dokonuje się poprzez należący do Żydów Bank Rezerw Federalnych i jego służalcze żydowskie banki inwestycyjne.

Jej sieć łączy Londyn, Paryż, Frankfurt i Szanghaj, poprzez dynastię Rotszyldów. Amerykańskie żydostwo, dzięki duszącemu uściskowi na amerykańskim życiu politycznym i finansowym, stanowi rzeczywiście rząd globalny.

Sieć amerykańskiego żydostwa

Siła amerykańskiego żydostwa leży w jego solidarności rasowej. Jej skoligacenie wychodzi poza granice Ameryki. A zatem lojalność wobec własnej grupy rasowej wypiera wierność „krajowi Jankesów”, gdzie amerykańskie żydostwo mieszka i działa.

Tę wszechobejmującą solidarność, która spaja żydostwo, pokazuje obserwacja „międzynarodowych” koneksji jednoczących żydowskie organizacje amerykańskie z tymi za granicą:
1. Amerykański Kongres Żydowski
1a. Światowy Kongres Żydowski
2. Amerykański Ruch Syjonistyczny
2a. Światowy Ruch Syjonistyczny
3. Amerykańsko-Izraelski Komitet Spraw Publicznych (AIPAC)
3a. Żydowska Agencja Izraela (prezesem jest James Tisch z NJ Fed)
4. Amerykańskie Stowarzyszenie Żydowskich Prawników i Jurystów
4a. Międzynarodowe Stowarzyszenie Żydowskich Prawników i Jurystów
5. Amerykańska Liga Przeciwko Zniesławieni (ADL)
5a. B’nai Brith International (rodzic ADL)
6. Amerykański Memoriał Holokaustu
6a. Berliński Memoriał Holokaustu
7. Amerykański Bank Rezerw Federalnych (BRF)
7a. Rothschild Group International (główny udziałowiec BRF)

Jeden rząd światowy

Twierdzi się, że historia udowodniła, że wszystkie „niepożądane rządy” w końcu „obalono”, a zatem amerykańskie żydostwo upadnie jak wszyscy inni.
Ale obalenie niepożądanych rządów zaszło tylko w tych krajach, które miały określone i wyznaczone granice, wewnątrz których panowały te podmioty rządzące. To z pewnością nie odnosi się do niewidzialnego rządu amerykańskiego żydostwa (nie tak bardzo „niewidzialnego” dla wnikliwych obserwatorów), którego władza rozciąga się na wszystkie ponadnarodowe elementy globalizacji i międzynarodowe organy rządzące, takie jak kierowane przez Żydów Międzynarodowy Fundusz Walutowy i Bank Światowy.

Rzeczywiście, amerykańskie żydostwo to rząd światowy, i wszelkie próby „obalenia” tej imperialistycznej dynastii byłyby niemożliwe … czy przez głosowanie, czy powstania, czy rewolucje (historia to potwierdziła, kiedy Żydzi zwerbowali cały świat, by uniemożliwić Niemcom posiadanie własnego państwa).

Może jedynie wojsko mogłoby przynieść to oczekiwane zdarzenie. Ale nawet przewrót wojskowy w celu powstrzymania globalnego żydostwa jest mało prawdopodobny, gdyż armia USA zależy od żydowskiego kapitału finansowego (kontrakty i wpływ przemysłu zbrojeniowego, a także posiadanie Rezerwy Federalnej) w jej finansowaniu, wynagrodzeniach i bonusach. A poza tym, wszyscy prawdziwi patrioci w armii USA albo zostali zabici, albo zastąpieni, albo zmuszeni do rezygnacji.

Czy można powstrzymać amerykańskie żydostwo wraz z jego siecią globalną?
Jak można je powstrzymać, skoro jeden światowy rząd (wraz z planowaną nową walutą rezerw światowych) w którym amerykańskie żydostwo łączy się z nadzorem żydowskich bankierów, już funkcjonuje?

Tylko działanie Boga, lub prezydencja Rona Paula, lub kombinacja tych dwóch, może powstrzymać tyranię sprawowaną przez globalny system amerykańskiego żydostwa.

Źródło polskie: http://marucha.wordpress.com

http://www.realzionistnews.com/?p=691

Edycja: Dziki Kurak

Dołączona grafika

Tylko z uwagi na czyste konto dostajesz tylko ostrzeżenie, bez urlopu. Unikaj jednak na przyszłość treści rasistowskich w swoich wypowiedziach.

Dołączona grafika

Podawanie obrazków w formie bezpośredniego odnośnika do witryny źródłowej jest niezgodne z regulaminem tego forum. Popraw proszę swój post, możesz posłużyć się radami opisanymi w poniższym wątku:
Wklejanie zdjęć na forum

Użytkownik rainman edytował ten post 22.01.2012 - 15:20

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych