Ten obecny system reputacji jest nieco dziwny. O ile w tym prastarym systemie było wiadomo kto, komu i za co, to tu już nie bardzo i moim zdaniem reputację to on niekoniecznie odzwierciedla.
Przykładowo ja mam tych punktów 170 i patrząc na ta moją, pożal się boże, aktywność nie jestem do końca pewien, czy to nie aby jakiś bug w skrypcie

Nie żebym narzekał, ale sam bym sobie dał może 40-50. Także reputacja reputacji nie równa.
Ewentualnie, satysfakcjonowała by mnie taka rzecz - do każdego minusa, należy napisać uzasadnienie.
Eury (o ile dobrze pamiętam) uważał, że uzasadnieniem może być dowolny ciąg znaków bez żadnej treści, bo jak ktoś nie wie co napisać, to tak zrobi.
Opinie mogłyby iść przed moderację, ale "zieloni" wtedy zakwitną przed komputerami

Wydaje mi się, że takie upublicznienie w postaci nicka osoby dającej minus/plus, pozwoli zachować większą klarowność i wiarygodność dla systemu reputacji.
Żądza zemsty Tobą kieruje, bo ktoś Ci minusa w innym temacie postawił, ot co. Jak byś wiedział, kto go postawił to byś się odegrał, a tak jak nie wiadomo kto to zrobił, to się nie odegrasz. Ma to swoje plusy, bo eliminuje "wojny na minusy".
System reputacji jest na tym forum nie do ruszenia (w sensie, ze i tak będzie), ale jak dla mnie sama liczba punktów jest mało wiarygodna. Bardziej wiarygodne byłoby wyliczanie reputacji bazując na liczbie punktów, liczbie postów, liczbie założonych tematów i daty rejestracji na forum. Już sam stosunek liczby punktów reputacji do liczby postów jest bardziej wiarygodny, moim zdaniem. Miałbym nawet pomysł na mały wzorek
![:]](https://www.paranormalne.pl/public/style_emoticons/default/pleased1.gif)
ale to i tak nie przejdzie
Użytkownik Ill edytował ten post 27.11.2010 - 18:32