Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dziwne zjawisko na nocnym niebie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
20 odpowiedzi w tym temacie

Lordofdragonss.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Melduje z Łodzkiego. Okolice Belchatowa- Także wraz z grupą przyjaciół widzieliśmy te błyski. Były bardzo nieregularne, a niektóre z nich rozświetlały prawie całe niebo.
  • 0

maciek23456.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To ja wam mogę powiedzieć co to było, a więc to nic innego jak wyładowania elektro-magnetyczne, coś takiego jak burza lecz o wiele słabsze. Bodajże jonosfera oddaje ładunki (nie wiem czy dodatnie czy ujemne) ku ziemi, więc dlatego widzimy błyski, a takowe mogą mieć zasięg nawet na całą Europe. Tak jak wspomniałem wcześniej te wyładowania są na tyle słabe że ani nie widzimy błyskawic ani huku.
  • 0

BotaN.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak to była burza... też byłem pod swoim miastem ogl deszcz przez kilka dni. Dookoła wszędzie się błyskało mimo, że burza ominęła szerokim łukiem mnie ;] Widoki boskie. Po prostu światło ma duży zasięg ;]
  • 0

dzydza.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam. jestem z Inowrocławia w piątek byłam nad jeziorem Gopło i także zauważyłam owe zjawisko :) dodatkowo w oddali było dwa razy widać jakby piorun tylko rozbłyskał się czerwonym światłem.
  • 0

Atomowy_jogurt_zagłady.
  • Tematów: 27
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Burza...
To dziwne zjawisko było widziane w zupełnie różnych miejscach Polski. Z pewnością zdarzenie to miało miejsce w 1 miejscu.
Ale dochodzą dziwne obiekty przez was opisywane oraz obserwacja UFO nad moim miastem. Kilka samochodów (w tym samym miejscu w ten sam dzień) wysiadło. Ale warto nadmienić, że po przejechaniu (ledwie co sie auto toczyło) :) po przejechaniu tego pechowego odcinka jechało się już normalnie. Jechałem tą drogą setki razy... Tam droga idzie z górki. Coś w tym jest. Sprawy UFO nad miastem jeszcze nie zbadałem. Wolałem spędzać czas z przyjaciółmi. Ale jeśli czegoś tylko się dowiem to dam znać.
Może poprostu ludzie widząc błyski zaczęli zmyślać... Ludzie bywają głupi i najprostrze rzeczy przypisują UFO
Ja jestem z Mogilna, niedaleko Inowrocławia, więc pozdrawiam poprzedniczkę.
Ale co z tymi samochodami... Fakt, faktem samochód czuć było że się fajczy pod maską... Ale nie przypisuję tego puki co tym błyskom...

Użytkownik Atomowy_jogurt_zagłady edytował ten post 18.08.2010 - 11:17

• 0

dominikskate.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

mialem tak samo :)
U mnie to bylo naprawde dlugo
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych