Skocz do zawartości

Zdjęcie

reputacja - konkretny problem

• Zamknięty Temat jest zamknięty
153 replies to this topic

QQRIVER.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Fajnie, rozumiem, że na prośbę Aquili sprawdzono aż 11 użytkowników posądzonych o manipulowanie jego reputacją. Czy w przypadku radosława również sprawdzano jakieś inne konta oprócz konta Muhada i konta z którego podobno korzysta jego brat?

@Kozakiewicz

Nie dzielili, wiem z pierwszej ręki. To dwie, zupełnie, różne osoby - bracia. Dotrze ta informacja wreszcie do wszystkich, czy mam to naświetlić?

Wiesz, też mam brata, mam też telefon z dostępem do internetu... Zresztą pisałem co sądzę ogólnie o karaniu za rozdawanie plusów.

A to daje Tiamatowi usprawiedliwienie do tego, by pozostać bezkarnym? Oczywiście to, że się "nijako przyznał", również usprawiedliwia Twój adwokacki ton z Twojej strony? Ktoś tu się powinien wstydu najeść i tak przy okazji trochę więcej pokory nabrać.
Dowody są podane na tacy. Aquila miał sztucznie stymulowaną reputację. Wszyscy to widzieli. Tylko kilka osób próbowało coś z tym zrobić. Finał poznaliśmy. Było minęło. Mam nadzieję, że to będzie lekcja numer 1. dla wszystkich i zarówno ostatnia lekcja tego, że uczciwość jest podstawą, szczególnie ta cywilna oparta na sumieniu. Może od dziś zupełnie inaczej mili państwo będziecie patrzyli na stan rzeczy. Może od dziejszego dnia warto sobie uświadomić, że jeden "świrus" może mieć rację a jego motywacje pokrywały się z tym, co orzekł. Czasami warto się zastanowić nad tym, kto rzeczywiście rację mieć może.

Czy mnie oczy mylą? Kozakiewiczowi chyba się coś ostro pomyliło. Jedyną osobą wypisującą obronne posty jesteś Ty panie "dziennikarzu", damn a może adwokacie? Tak, tak Aquila miał sztucznie "symulowaną reputacją" przez jednego użytkownika, w przypadku radosława wiemy o dwóch spamerach... A i tak masz rację wszyscy widzieli jak szybko rośnie reputacja radosława i tylko jeden użytkownik Tiamat chcial się temu przeciwstawić... Do czego zresztą miał odwagę się przyznać. Muhad natomiast wolał palić niemca i wynająć adwokata Kozakiewicza, który robi z niego niewiniątko i próbuje wcisnąć wszystkim kit, że z konta o nazwie Legalize plusy radosławowi dawał rzekomo brat Muhada, który o ile dobrze zrozumiałem na forum kolokwialnie mówiąc wyłożył lachę już ponad rok temu...

Kozakiewicz i jego tłumaczenia i obłuda FTW!!!

Kozakiewicz.
  • Tematów: 10
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

.Dla mnie w całym tym zamieszaniu z reputacją kryje się dobra lekcja tego, jak należy zgłaszać swoje zastrzeżenia. Ciekaw jestem, czy Muhad wyciągnie z niej wnioski.

Wnioski wszyscy powinni wyciągać. Muhad zgłaszał problem pisemnie wpierw. To, że reakcja przyszła trochę później była właściwie skutkiem własnego działania Muhada, tak na własną rękę. Słowa nie pomagały, więc jak zachowałbyś się Ty, którego (dajmy na to że) traktuje się mało poważnie, z uwagi na pewne zaszufladkowanie?

Ja tak tylko skromnie dodam, że od bardzo dawna nie widziałem tutaj Legalize. Za to od czasu zbanowania Muhada na jakiś czas widzę go tutaj już drugi wieczór z rzędu. Oczywiście to tylko takie moje spostrzeżenie.

Zaraz może dodasz, że siedzisz 24/h i obserwowałeś specjalnie tę dwójkę. To jakaś obsesja? Może nabierz większego dystansu? Obaj się logowali. Jego brat po prostu sporadycznie w większości czasu. Chcesz, to wierz. Nie chcesz, to też nie wierz. To szczerze mało mnie wprawia o aktywność emocjonalną.

Nie wciskaj mi kitu, że tak samo głupio walę reputację jak wy.

Przepraszam. Jakie Wy? Mnie w to nie mieszaj. To Wasza zabawa i Wasze zabawki. Mógłbyś tak , z łaski swojej, nie irytować mojej osoby bezmyślnym szufladkowaniem?

a jak vkali coś napiszę i mam wolnego minusa to zawsze mu go wlepie za jego bełkotojęzyk bez polskiej gramatyki.

Spojrzysz w lusterko?
Vkali używa słowotwórstwa. Warto zapoznać się z tym pojęciem, bo jest dość uniwersalne w zastosowaniu w języku ojczystym. O jego gramatykę się nie martw, bo jest niezła.

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przemo, odpowiedź posłałem na priv.

Kozakiewicz, właśnie o pisemną formę zgłoszeń mi chodzi. Muhad musiał wywołać małą wojnę, bo najwyraźniej nie potrafił tak jak Yawgmoth ująć swoich zastrzeżeń w zrozumiały sposób. Zgadzam się, że z tej lekcji wnioski mogą wyciągnąć wszyscy.

Kozakiewicz.
Reputacja

Napisano

Kozakiewicz, bo tak pośredniczysz widzę, więc zapytam, czy Muhad nie przekazał Ci przypadkiem jakiś przeprosin dla kogoś ?

No bo patrząc na "listy podejrzanych userów", to pomówił 11 osób i nikogo z listy nie trafił (Tiamata na listach nie było). Więc jak Muhad ? Mówisz tyle o odwadze cywilnej, to się zapytam, czy wstydu nie masz ?

Nie odwracaj kotka ogonkiem obrośnięty w piórka prowokacyjny delatorze. Pomówienie to za mocne słowo z oczywistego powodu. Porównaj sobie ilość potencjalnych wspierających Radosława, a ilość potencjalnych wspierających Aquilę. Jest zdecydowanie wyższy procent ilości tego drugiego. Reputację stymulować mógł każdy, a listę nie sporządził sam Muhad, tylko więcej osób. Prawda jest taka, że z tej listy sporo osób wspomagało przychylniej Aquilę, ale nie byli na tyle bezmyślni i frywolni, jak Tiamat, który za bezpiecznie się poczuł. To wystarczający powód do tego, by mieć podejrzenia nie do jednej, a większej ilości osób. Jeśli już , to Ty powinieneś przeprosić Muhada, za delatorskie popisy i za upierdliwość prowokacyjną bez dowodów. Nikt go wcześniej nie słuchał. A trzeba było, to dzisiaj nie rozmawialibyśmy na ten temat.

A i tak masz rację wszyscy widzieli jak szybko rośnie reputacja radosława i tylko jeden użytkownik Tiamat chcial się temu przeciwstawić...

Nie pieprz, za przeproszeniem, bo inicjatywa Muhada wynikała właśnie z zabawy Tiamata. Dyskusja była nawet na ten temat w temacie o reputacji. Kto chce niech czyta, ale następnym razem przemyśl, zanim napiszesz coś iście gęsiego.

Sprawa jest prosta i krótka:

Tiamat nabijał reputację. Muhad to nagłaśniał w temacie o reputacji. Brak reakcji w wyniku czego Muhad zaczął robić dokładnie to samo. Finał widzieliśmy. Są ukarani.

FINITO.

Czas zapamiętać tę nauczkę i przejść do przyjemniejszych tematów.

Użytkownik Kozakiewicz edytował ten post 20.04.2010 - 17:44

QQRIVER.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ty to chyba Kozakiewicz lubisz sam siebie oszukiwać... Po pierwsze nawet po odjęciu tych plusów radosławowi miał on ich więcej niż Aquila, po drugie rejestracja radosława - 22.02.08 a Aquili - 26.07.06 i jakoś użytkownik z dłuższym stażem na forum mający rzekomo taką masę zwolenników ma mniej plusów niż radosław - damn, doprawdy dziwaczne... Skończ wciskać ten crap panie dziennikarzu, bo na pierwszy rzut oka widać kto ma więcej "zwolenników" na forum. Imo za chrzanienie takich pierdół powinni Ci z miejsca dać bana.

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie odwracaj kotka ogonkiem

Ja myślę, że wszyscy widzą, kto tutaj próbuje zrobić z obłudnika, idealistę walczącego ze złem wcielonym, czyli z urojoną armią Aquilli. Nie trzeba tutaj moich czy Twoich wyjaśnień - inni potrafią myśleć samodzielnie i z logów Eurego wyciągną własne wnioski. Nie martw się o to.

Porównaj sobie ilość potencjalnych wspierających Radosława, a ilość potencjalnych wspierających Aquilę.

Muhad + Muhad2 (Legalize) vs Tiamat.
2 - 1.

Skończ już oskarżać kolejne osoby. Miałeś swoje 5 minut, podałeś listę 11 userów i nie trafiłeś NIKOGO.

Jeśli już , to Ty powinieneś przeprosić Muhada

A to już potraktuję jako żart :)

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Porównaj sobie ilość potencjalnych wspierających Radosława, a ilość potencjalnych wspierających Aquilę. Jest zdecydowanie wyższy procent ilości tego drugiego.

Zaintrygowało mnie to stwierdzenie, postanowiłem więc sprawdzić. Przeanalizowałem po jednym najbardziej aktywnym temacie założonym przez obu użytkowników w ostatnich miesiącach:

Radek - Święta geometria
Aquila - Wybuchowe wideo

Podsumowałem liczbę punktów reputacji w 5 pierwszych wypowiedziach obu użytkowników:

Radek (w wątku o świętej geometrii): 44 (średnie poparcie 8,8 osób/post)
Aquila (w wątku o wybuchowym wideo): 15 (średnie poparcie 3 osób/post)

PS: proszę to traktować jedynie jako ciekawostkę, a nie jako dolewanie oliwy do ognia.

Użytkownik Lynx edytował ten post 20.04.2010 - 18:29

Kozakiewicz.
Reputacja

Napisano

Brak Wam pokory młodzi ludzie. W tej chwili sytuacja wygląda dokładnie tak, przed jaką mnie ostrzegał prywatną drogą jeden z użytkowników. Nie daj się prowokować, bo będą chcieli odwracać kota ogonem i zrobić z Ciebie idiotę...no tak jak było w przypadku samego Muhada.
Także przestańcie pieprzyć i wróćcie do własnych obowiązków zadymiarze.

Ja myślę, że wszyscy widzą, kto tutaj próbuje zrobić z obłudnika, idealistę walczącego ze złem wcielonym, czyli z urojoną armią Aquilli. Nie trzeba tutaj moich czy Twoich wyjaśnień - inni potrafią myśleć samodzielnie i z logów Eurego wyciągną własne wnioski. Nie martw się o to.

Tiamat przyznał się nijako zanim jeszcze Muhad obrał identyczną drogę. Kto tu jest obłudnikiem?

Muhad + Muhad2 (Legalize) vs Tiamat.
2 - 1.

Skończ już oskarżać kolejne osoby. Miałeś swoje 5 minut, podałeś listę 11 userów i nie trafiłeś NIKOGO.

Muhad sugerował Tiamata. Przejrzyj posty jego. Nie wpisał go na listę, bo "teoretycznie" mało był aktywny. Jak widać nie do końca ^^. Poza tym na drugiego Muhada (Legalize) nie masz dowodów. To są Twoje domysły i poszlaki.
I właśnie za to świństwo powinieneś przeprosić delatorze.

Radek (w wątku o świętej geometrii): 44 (średnie poparcie 8,8 osób/post)
Aquila (w wątku o wybuchowym wideo): 15 (średnie poparcie 3 osób/post)

PS: proszę to traktować jedynie jako ciekawostkę, a nie jako dolewanie oliwy do ognia.

Wymień osoby aktywnie wspierające Radosława w poglądach. Ilu takich ludzi znajdziesz prócz Muhada?
Ludzi wspierających poglądami Aquilę jest znacznie więcej. To jest podstawa podejrzeń. Więcej logiki panowie, więcej logiki.

A tak na poważnie. Przestańcie wybielać obłudników. Ludzie widzą finał. Jest oszust Tiamat, który stymulował reputację. Muhad to nagłaśniał w tematach różnych, sam je tworzył, wpisywał w komentarzach Aquilii o tych zabawach. Nie poskutkowało, więc użył broni dokładnie tej samej, co Tiamat. Takie mamy fakty, koniec tematu.
Nie zmarzecie tego manipulanci.

Użytkownik Kozakiewicz edytował ten post 21.04.2010 - 04:52

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jest oszust Tiamat, który stymulował reputację. [...] Nie poskutkowało, więc użył broni dokładnie tej samej, co Tiamat. Takie mamy fakty, koniec tematu.

Rozumiem, ze piszac ostre slowa: oszust, masz na mysli ciag logiczny Tiamat = Oszust = Muhad. Jesli tak to obrazujesz, to ok, choc jak dla mnie troche za mocne slowo: "oszust"

Edit: Korekta gramatyczna

Użytkownik Ironmacko edytował ten post 21.04.2010 - 11:10

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A ja dalej czekam na przeprosiny za pomówienie.

Pozdrawiam

Darek08.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie daj się prowokować, bo będą chcieli odwracać kota ogonem i zrobić z Ciebie idiotę

Trafna uwaga, ludzie, nie dajcie się prowokować Kozakiewiczowi, bo przez to robi się bałagan, a człowiek ten jest pokroju Muhada- nigdy, ale to nigdy nie przyzna racji oponentowi. Nie warto dyskutować z typem który wszędzie próbuje się wywyższać (jaki to ja dziennikarz niezmanipulowany; wy wszyscy jesteście za młodzi (sic!) na dyskusję- i tym podobne głupoty).

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przestańcie wybielać obłudników.

Nie zauważyłem, żeby w tym wątku ktokolwiek wybielał Tiamata, za to widzę gorliwego obrońcę drugiego reputacyjnego obłudnika. Przychylam się do twojego wniosku. Skończ go wybielać.

QQRIVER.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

@Kozakiewicz

Brak Wam pokory młodzi ludzie. W tej chwili sytuacja wygląda dokładnie tak, przed jaką mnie ostrzegał prywatną drogą jeden z użytkowników. Nie daj się prowokować, bo będą chcieli odwracać kota ogonem i zrobić z Ciebie idiotę...no tak jak było w przypadku samego Muhada.
Także przestańcie pieprzyć i wróćcie do własnych obowiązków zadymiarze.

I znowu dziennikarz Kozakiewicz podkreśla swoją dojrzałość zwracając się do użytkowników forum przez zwrot "młodzi ludzie" no i oczywiście musi po raz kolejny wszystkich pouczać... Nie panie dziennikarzu ten użytkownik źle Cię ostrzegał - nikt nie chce robić ani z Muhada z Ciebie idioty. Nie mogę już po prostu znieść twojego bełkotu i bredni, które wypisujesz w każdym poście, ale nie martw się wytrzymam (na 100% dłużej niż Ty)...

Wymień osoby aktywnie wspierające Radosława w poglądach. Ilu takich ludzi znajdziesz prócz Muhada?
Ludzi wspierających poglądami Aquilę jest znacznie więcej. To jest podstawa podejrzeń. Więcej logiki panowie, więcej logiki.

A tak na poważnie. Przestańcie wybielać obłudników. Ludzie widzą finał. Jest oszust Tiamat, który stymulował reputację. Muhad to nagłaśniał w tematach różnych, sam je tworzył, wpisywał w komentarzach Aquilii o tych zabawach. Nie poskutkowało, więc użył broni dokładnie tej samej, co Tiamat. Takie mamy fakty, koniec tematu.
Nie zmarzecie tego manipulanci.

Po liczbie plusów i czasie obecności na forum mogę wywnioskować, że zwolenników ma znacznie więcej niż Aquila, więc więcej logiki panie dziennikarzu, więcej logiki i mniej emocji. Tak i racja jest oszust, który manipulował reputacją z dwóch kont za co powinien zostać bardziej surowo ukarany... No i obowiązkowa kara za obłudę, wylewanie morza łez na forum, trollowanie itd..

Kozakiewicz.
Reputacja

Napisano

Dziękuję za to, że daliście się sprowokować ^^. Dzięki temu, że podniecacie się za bardzo popadliście jeden z drugim w ignotus fortuna. Daliście się złapać. Użytkownik czyta i widzi i dzięki Waszej pomocy, mamy dowód na obłudę i matactwo.

Pomówienia wyszły z Waszej strony jeśli już i to w kierunku mojego kolegi, a wybielacie Tiamata postawą - i co takiego strasznego się stało? (śmieszne).
Do tego można dorzucić porównywanie oszusta Tiamata, do kogoś, kto problem nagłaśniał, a robi się z niego nie wiem kogo. To jest wyłącznie Wasz problem i zostawiam Was z nim sam na sam. Sprawa się skończyła, mamy wyniki. Ja więcej pytań nie mam.

Pozdrawiam użytkowników.
Czas przejść do przyjemniejszych tematów z odważniejszymi dyskutantami.

Użytkownik Kozakiewicz edytował ten post 22.04.2010 - 17:04

Makbet.

The truth is out there

• Tematów: 93
  • Artykułów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie nudzi się to wam już ? Ciągle ten sam wątek i dramatis personae te same...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych