Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ouija dla... dzieci!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

#16 Gość_Bayakus

Gość_Bayakus.
  • Tematów: 0

Napisano

Ci którzy się wzburzyli, to ci którzy myślą, że to działa.
  • 1

Adennetea.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ci którzy się wzburzyli, to ci którzy myślą, że to działa.

A dlaczego myślisz, że nie działa???

Co do Ouija, nie sądzę, żeby to była odpowiednia zabawka dla dzieci. Moja matka miała taką, gdy była mała - a więc na upartego i w Polsce to przejdzie. Właściwie już przeszło... Mniejsza o to. Mama była bardzo zaciekawiona tym, co Hitler i Stalin (takie sztandarowe postaci, których się bała tudzież interesowały ją bardzo... :P) myślą o ludziach, świecie i co ogólnie mają do powiedzenia. Nie wiem czy to tylko fantazje przewrażliwionej dziewczynki, ale nasłuchałam się opowieści z cyklu przed i po. Ściąganie kołdry i tym podobne to nie są zbyt sympatyczne wspomnienia. Matka doskonale pamięta jak nie dawały jej spać dziwne zjawiska, chociażby to "przeciąganie kołdry". Po pewnym czasie ustało, ale strach został.

Wy nie musicie oczywiście w to wierzyć - nie brzmi wiarygodnie, jak niemal wszystko na tym forum - ale ja nie widzę powodu, dla którego matka mogłaby ściemniać.

Moim skromnym zdaniem, Ouija działa. I ktoś, kto nie jest gotowy by z niej korzystać - np nieukształtowane emocjonalnie dziecko z nieograniczoną wyobraźnią - nie powinien mieć do niej dostępu...

Tak w ogóle to mój pierwszy post. Witam wszystkich ;)).
  • 0

slowik00.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak nie działa?! Przecież Hasbro nie dawałoby do użytku niedziałającego produktu i zrobiło testy na wywoływanie duchów!

A tak na serio to w życiu bym tego nie kupił tego dziecku, bo myślę, że znudziłoby się tabliczką z literami po dwóch dniach i przerzuciło się na swój stary, dobry karabin na kulki.

Użytkownik slowik00 edytował ten post 26.04.2010 - 15:07

• 0

dusieqq.
  • Tematów: 8
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Klocki Lego tez bym wywalił, wszak można z nich zbudować pentagram, krzyż Ankh, figurkę Porcelanowego Czajniczka lub Potwora Spagetti itd.

tak dodajmy go tego że takimi klockami dzieciak się może udławić, bo to kolorowe i błyszczy więc może to cukierek.

Wracając do tematu osobiście mam mieszane uczucia co do takich zabawek, jednakowoż wolałbym nie dawać czegoś takiego dziecku którego wyobraźnia często zastępuje rozum
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych