Skocz do zawartości

Zdjęcie

List otwarty do społecznosci forum

• Zamknięty Temat jest zamknięty
37 odpowiedzi w tym temacie

#16 Gość_Aton

Gość_Aton.
  • Tematów: 0

Napisano

Wujek większe zło musi dodać coś od siebie, a raczej musi się powtórzyć. Oczywiśnie Quidam jako przykładny pępek świata po raz 492 zadręcza nas swoim postem, który jak zawsze ma wątek przewodni "cudowny JA". Człowieku! Chcesz to odejdź! Nikogo to nie obchodzi, że się boczysz na to, że wcinasz się w każdą dyskusję, walisz kilka bzdur przy okazji podkreślając jaki to jesteś wspaniały i dostajesz minusy. Nikogo nie obchodzą te bajki o 2 000 mil podmorskiej żeglugi jaką odbyłeś lub czy cie starszy karmią z procy. Wiem, że myślisz, że jesteś najcudowniejszy i do tego centrum świata ale to forum jest zwykłą społecznością i tak jak w każdej normalnej społeczności nikt nie lubi narcyzów i egocentryków.
  • 2

whitepatriot.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Aton, ale chyba troszkę przesadziłeś, nawet jak by go karmili z procy to nic ci do tego. Zapominacie że każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie, może nawet się wam to nie podobać.
  • 0

#18 Gość_Aton

Gość_Aton.

Napisano

He he :) To była przenośnia nawiązująca do niestworzonych rzeczy jakie opowiada Quidam :) Niech wyraża swoje zdanie, a nie ciągle pisze o sobie. ;)
  • 0

whitepatriot.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

no też racja, on też jak już napisałem przesadza nie wiem z jakiego powodu ale to nie moja sprawa, może myślisz że go bronie albo że chcę się z tobą kłucić jak tak to źle to odbierasz tylko prubuję podejść do jego przypadku bezstroniczo
  • 2

#20 Gość_Aton

Gość_Aton.

Napisano

Jest mi to obojętne czy będziesz go bronił czy nie. Tak jak są mi obojętne co postanowi po tym temacie. ;)
  • 0

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Cóż za patos. Wręcz bym powiedział wołanie: zobaczcie mnie! Tutaj jestem!

Najpierw trzeba zrobić porządek z samym sobą by móc potem dyskutować z innymi.
  • 0

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Najpierw "wojny" na shoucie z pewną Userką , które fakt faktem, były chyba czymś co najciekawiej się tam czytało ( haha ) teraz listy...Nie wszyscy będą zgadzać się z Twoimi poglądami, a Ty próbujesz je wpoić na siłę. Może wyluzuj lekko, w nowym roku będzie lepiej... ;]
  • 0

D.B. Cooper.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

up@ a ja nawet dałem plusa...na nowy rok, by żyło się lepiej!
  • 1

Artus.
  • Tematów: 14
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Taka to już nasza jest ciekawa i przedziwna rzeczywistość drogi Quidamie, że kształtuje się perfekcyjnie na nasze odbicie lustrzane. Jeżeli rzeczywiście ktoś obrzucił Cię inwektywami/epitetami poprzez komunikator to możesz mu jedynie współczuć oraz słać bezinteresowną miłość, złość zupełnie nie ma sensu, tylko Ciebie zatruje, zszarga nerwy. Generalnie, życzę więcej dystansu i wyluzowania, życie to tylko gra.. film... w którym co chwile zmieniają się obrazki na jeszcze bardziej kolorowe jak i powikłane... specjalnie dla Ciebie wklejam film

Pozdrawiam i więcej uśmiechu życzę!
  • 0

Sante.

Veritas odit moras

• Tematów: 84
  • Artykułów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dodam i ja swoje trzy grosze.
Drogi Quidam forum to miejsce gdzie każdy ma prawo do wypowiedzi. Każdy. Bez względu na jaki temat. Mówisz iż teraz rozmawia się tylko o polityce? Może tego ludzie chcą. A że to forum paranormalne? I co z tego?
Druga sprawa, nie określaj siebie męczennikiem, nie ty jeden nie miałeś oka u userów. Nikt Ci otwarcie tego nie powiedział, sam na początku zacząłeś naskakiwać na innych, a teraz co? Jak ludzie wsiedli na Ciebie odwracasz kota ogonem? <zonk na forum miało nie być nic o kotach :) >
Nie powiem płakać nikt nie będzie chyba że Przemo bo nie będzie mógł Cie do pionu ustawiać. :)
Tak że powodzenia na forum precyla. Ahoj.

O matko nie zauważyłem. To już dwa lata jak jestem na forum. i nie mam zamiaru stąd uciekać szybko. :D
  • 0

D.B. Cooper.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@up no i nadzieja prysła :D

zartuje wszystkiego najlepszego z okazji drugiej rocznicy, obyś za rok opijał trzecią ;]
edit: sry za OT - wybaczcie...

Użytkownik D.B.C. edytował ten post 31.12.2009 - 19:43

• 0

#27 Gość_Nestor

Gość_Nestor.

Napisano

A ja jak zwykle będę nieco odmienny :) Nie chcę oceniać samego forum bo zbyt mało się na nim udzielam by być w stanie dawać takie osądy, ale chciałbym przyznać Quidamowi nieco racji. Osobiście myślę, że to o czym pisze (powstawanie coraz większej ilości głupich tematów, głupie dyskusje, niejednokrotny brak kultury, wyczucia, walka na poglądy) to znacznie szerszy problem dotyczący według mnie całego Internetu.. Jeszcze parę lat temu znałem wiele wartościowych for na których panowała miła atmosfera i można było poczytać ciekawe rzeczy. Dzisiaj większość z nich już nie istnieje, pozostałe kuleją w swojej agonii. Inne zaś fora na które czasem trafiam są jakieś takie nie bardzo i naprawdę rzadko spotykam coś wartościowego. Ale czemu się dziwić skoro teraz Internet trafił niemal pod wszystkie strzechy i każdy próbuje w nim jakoś zaistnieć, bez względu na to czy ma coś wartościowego do przekazania, czy nie.

Wiele też razy myślałem jak w takiej sytuacji pogodzić wolność wypowiedzi z wysokim poziomem i merytorycznoscią dyskusji. Niestety wciąż nie udało mi się znaleźć żadnego rozsądnego rozwiązania.

Użytkownik Nestor edytował ten post 31.12.2009 - 19:58

• 1

CzstSrkzm.
  • Tematów: 20
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Otóż drogi Quidamie, jako, że poświęciłeś trochę czasu na napisanie postu tytułowego, przekażę ci prastarą wiedzę,jak też to się przedstawia w oczach postronnych:

Dołączona grafika

A na poważnie: boshemój, Eury wyłącz repe+zliczanie w tym dziale, bo niczym on się nie różni on od Hydeparku. Zgodnie z tytułem, i opisem:
Dołączona grafika

Czym to się różni od HP, skoro każdy może wyrazić swoją opinię (czyli cokolwiek), i poczekać na posty z opinią innych (czyli cokolwiek). Różni się tylko tym, że tu jest repa i licznik, a w HP nie. Bollocks :)

Zakładam, że tak właśnie to wygląda, patrząc po "zrepowanych postach" i braku reakcji moderki/super-ubah moderki.

P.S z editem: A to Quidam, że tu od jakiegoś czasu większą popularnością cieszą się tematy Tusk/Żydzi/Europa/Wszędzie spisek ajajajaj niż naprawdę wartościowe para-tematy, to raczej trwa od jakiegoś czasu. Ba, nawet...a już cicho będę :P

Użytkownik Skan edytował ten post 31.12.2009 - 23:20

• 3

Don Corleone.

Dispositif

• Tematów: 68
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wiesz Quidam, po prostu jesteś tu za krótko. Gdybyś siedział na forum od samego początku, to miałbyś okazję podyskutować na każdy temat. Z biegiem lat przejadły się one. Ile razy można sprzeczać się o 9/11 i chupacabrę? To posty o polityce, religii, sytuacji w kraju pozwalają nam poznać się nawzajem; to dzięki nim okrywamy swoje poglądy i to jest dobre. Sucha dyskusja się nudzi - zwyczajnie.

Reputacja. Mistyczna i legendarna funkcja. Nie powiem, byłem początkowo przeciwny, ale nie mogę narzekać - punkciki lecą teraz czasem hurtowo :).

Użytkownik Don Corleone edytował ten post 01.01.2010 - 00:16

• 1

Makbet.

The truth is out there

• Tematów: 93
  • Artykułów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A gdy ja o tym wspominałem to wszyscy stwierdziliście, że dopuszczam się niepotrzebnej eskalacji. Po raz kolejny wyrażę tylko swoją dezaprobatę, że system reputacji jest... hym, niepraktyczny. Niepraktyczny w takim sensie, że nie uosabia uznania dla autora postu bądź też upomnieniu go w czym się myli a jest wyścigiem szczurów, gdzie plusy i minusy lecą wedle uznania, to mi się podoba to nie. Albo zgrozo jak na demotywarach " nie rozumiem (-)". Co do żali Quidama, czy jak tam się piszę jego nick(nadal jestem w obolałym staniem nie chcę mi się po raz kolejny przewijać myszką do góry strony), ja też zauważyłem, że forum się wykrusza. Zostało kilku weteranów, którzy za samą chęć rozmowy otrzymują po głowie... no są też tacy jak Mariush i Aquila(no i kilku innych), którzy plusy otrzymują słusznie, ale wytłumaczcie mi wszyscy po co nam to ? Jaki jest sens zamieszczania panelu reputacji na forum tematycznym ? Że tego poglądy są bardziej bliższe mojszym, niż tamtego? Albo temu większość daję (+) to i ja dam? Czyż celem istnienia forum nie jest czasami wspólna wymiana poglądów, zamiast infantylnego wyścigu szczurów ?
  • 3

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych