Skocz do zawartości

Zdjęcie

przerażająca noc

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
38 odpowiedzi w tym temacie

Ana Mert.
  • Tematów: 19
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Patrzyła na mnie i wymusiła na mnie pocałunek. Gdy ją całowałem było to niezwykle przyjemne, jednak coś mi się nie podobało. Chciałem przestać, ale nie mogłem. Jakbym dostał bezwładu. Pamiętam, że to jeszcze nie był koniec snu, ale przebudziłem się z przerażającym odczuciem. Złapałem się za serce. Ból był nieopisany. Serce zabiło mi bardzo mocno dwa razy i przestało chwilowo bić, nie mogłem się wtedy ruszyć (to nie paraliż senny, na pewno nie spałem). Miałem problem z oddychaniem. Wreszcie udało mi się złapać oddech, serce zaczęło normalnie bić. Podniosłem głowę do góry i ujrzałem jakiś metr przed sobą (nie spałem) jakąś postać. Nie można powiedzieć, że była to postać ludzka.

Od razu nasuwa mi się opcja ,że mógł być to sukkub. O ile oczywiście odrzucamy tłumaczenia tak realne jak paraliż przysenny i szukamy odpowiedzi w świecie magii ;)
  • 0

Lukas A.k.a SunRise.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Forumowicze chciałbym zauważyć jego kilka pierwszych zdań on sam oświadczył że to konto było zrobione specjalnie do robienia nas w balona a więc ja bym nie podchodził do tego aż tak poważnie :mrgreen:
  • 0

orzech_włoski.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Forumowicze chciałbym zauważyć jego kilka pierwszych zdań on sam oświadczył że to konto było zrobione specjalnie do robienia nas w balona a więc ja bym nie podchodził do tego aż tak poważnie :mrgreen:

Tekst, który napisałem zapewniam, że nie jest prowokacją. Zresztą dużo dziwniejsze rzeczy można usłyszeć, a niekiedy okazują się prawdą. Moim zdaniem większość tajemniczych zdarzeń da się normalnie wytłumaczyć nie wciągając w to żadnych sił nadprzyrodzonych.
Temat założyłem pod tzw. "nagłym impulsem" będąc ciekawy waszych opinii.
Dziękuję wam za wasze zdanie. Jako, iż jestem dosyć sceptyczną osobą, to raczej nie sądzę, bym miał "zetknięcie z duchem". Bardzo ciekawie ktoś napisał, że po przebudzeniu się widział kontury postaci ze snu. Możliwe, że nie zapamiętałem końca snu i po przebudzeniu faktycznie zobaczyłem jego fragment.
  • 0

Adventus.
  • Tematów: 10
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Gdyby to miała być prowokacja to:
-nie napisałby o tym koncie do prowokowania
-wymyśliłby prostszą i bardziej nieprawdopodobną historię.

To mi właściwie wygląda na egzotyczną mieszankę paraliżu sennego, snu na jawie itepe. W ogóle nie mogłeś się ruszać przez całą akcję?
  • 0

PabloGS.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Gdyby to miała być prowokacja to:
-nie napisałby o tym koncie do prowokowania
-wymyśliłby prostszą i bardziej nieprawdopodobną historię.

są 2 opcje albo autor mówi szczerą prawdę ,albo ta gadka na początku jest dobrze przemyślaną prowokacją.

Na koniec dodam że ja osobiście ci wierzę bo po zdarzeniach jakie miałem w wakacje teraz łatwiej mi uwierzyć w tego typu historie
  • 0

Chojny.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A może byłeś w tym momencie chory ? Nie mówię tu o lekkim przeziębieniu, ale o wysokiej temperaturze 38-41o, ja jak bylem malutki i do dziś tego nie zapomnę bardzo wystraszyłem się kobiety ze snu, nie była to piękność ale nie była też potworem, widziałem ją po tym jak się obudziłem, co się okazało - byłem chory na ANGINĘ ! Także to może być całkiem zwykły nawet "napad" temperatury :)

PS:(Edytowane)Pierwszy post :)

Użytkownik Chojny edytował ten post 04.10.2009 - 20:29

• 0

orzech_włoski.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie chory nie byłem.

Wydaje mi się, że chwilami mogłem się ruszać, jednak możliwe, że sen faktycznie mocno wymieszał mi się z jawą i wszystko razem wyszło bardzo dziwnie.

Co do choroby, to chyba wiem o co chodzi. Dodam także, że kiedyś po imprezie musiałem jechać dość długą drogę samochodem i byłem niewyspany, alkohol jeszcze utrzymywał się we krwi. Przed podróżą wziąłem tabletkę na chorobę lokomocyjną (niestety, mam ją od małego i nie chce zniknąć). Kiedy zaczęła działać, strasznie chciało mi się spać. Rzadko zdarza się, aby nie móc utrzymać oczu otwartych. Kiedy miałem je otwarte widziałem innych pasażerów i wszystko wokoło normalnie, gdy zamykałem od razu miałem omamy, też widziałem wszystko wokoło, ale wydawało mi się, że robią całkiem inne rzeczy, np. ktoś pali papierosa lub wyskakuje z auta, mimo że siedzi normalnie. To było bardzo dziwne uczucie.
  • 0

livin.
  • Tematów: 11
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

To BYŁ paraliż senny. Twoje ciało znajduje się w takim stanie, kiedy budzi się twój umysł, a reszta śpi. CZYLI DE FACTO PODCZAS PARALIŻU NIE ŚPISZ. Wszystko się zgadza łącznie ze zjawą nad Tobą, nie wiem czy nie znasz definicji porażenia przysennego (chyba nie) więc przeczytaj ją dokładnie i nie zakładaj 189659 tematu na ten temat zaklinając się, że to napewno nie paraliż.

edit dajcie sobie spokój ludzie, jak wół opisany jest paraliż, demonów i innych istot się tu nie doszukacie, a napędzacie tylko bezsensowny temat

Użytkownik livin edytował ten post 06.10.2009 - 16:17

• 0

orzech_włoski.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Na pewno nie był to sam paraliż senny. Wiem co to takiego. Miewam je dość często. Świadome sny miewam jeszcze częściej. Wiem jak wybudzić się z tzw. "lekkiej" fazy snu.
  • 0

Crux.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jedno z racjonalniejszych wyjaśnień brzmi: to mogą być początki schizofrenii.Jeżeli coś takiego będzie ci się powtarzało , najlepiej skontaktuj się z psychologiem, albo z psychiatrą
  • 0

Settika.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co do choroby, to chyba wiem o co chodzi. Dodam także, że kiedyś po imprezie musiałem jechać dość długą drogę samochodem i byłem niewyspany, alkohol jeszcze utrzymywał się we krwi. Przed podróżą wziąłem tabletkę na chorobę lokomocyjną (niestety, mam ją od małego i nie chce zniknąć). Kiedy zaczęła działać, strasznie chciało mi się spać. Rzadko zdarza się, aby nie móc utrzymać oczu otwartych. Kiedy miałem je otwarte widziałem innych pasażerów i wszystko wokoło normalnie, gdy zamykałem od razu miałem omamy, też widziałem wszystko wokoło, ale wydawało mi się, że robią całkiem inne rzeczy, np. ktoś pali papierosa lub wyskakuje z auta, mimo że siedzi normalnie. To było bardzo dziwne uczucie.

Ufam, że to nie ty prowadziłeś...

A wracając do tematu:

Złapałem się za serce. Ból był nieopisany. Serce zabiło mi bardzo mocno dwa razy i przestało chwilowo bić, nie mogłem się wtedy ruszyć (to nie paraliż senny, na pewno nie spałem). Miałem problem z oddychaniem. Wreszcie udało mi się złapać oddech, serce zaczęło normalnie bić.

Muszę ciebie zmartwić. To, niestety, był paraliż senny. Dlaczego? Wniosek prosty, wszystko co czułeś działo się w twojej głowie, dokładnie tak jak to następuje podczas paraliżu sennego. Najprostszy powód: gdyby serce ci przestało bić, to by już nie zabiło bez pomocy zewnętrznej. :)
  • 0

Atomowy_jogurt_zagłady.
  • Tematów: 27
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

No... Człowiek patrzący zboku woli przyjąc naj realistyczniejszą wersję przypadku... Ale mi to też soę wydaje paraliżem sennym. Sam takie coś przeżyłem, a nawet bardzo często to mam, ale rzadziej. Może to z przemęczenia, albo o zmroku widziałeś jakiś cień przedmiotu? Tylko z czasem zacząłeś sobie dodawac jakies nowe cechy tego czegoś. Ludzka wyobraźnia to silne narzędzie. Ale nie mogę wykluczyc, że to duch. Może dziś w nocy przeżyjesz to samo... Uspokój się i zbadaj sytuację.
  • 0

goldi77.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Adamon, miałem coś podobnego, tylko bez dziewczynki. Coś mi się tam śniło, nagle się obudziłem i - o dziwo - WALNĘŁA WE MNIE PODUSZKA!!! Dodam, że siostra miała wtedy 16 lat, a ja 10, teraz mam 12, i NA PEWNO mi się to nie śniło, gdyż po uderzeniu poduszką nie mogłem mówić od ok. godz. 1 w nocy do świtu ok.6 rano! To było przerażające... i nie pisze tego, by kogoś przestraszyć. Miałem też kiedyś sen w wieku ok.8 lat, gdy śniłem o tym, że jestem w kościele (z mojej parafii, jestem ministrantem) i nagle obraz Jezusa znajdujący się nad ołtarzem zaczał się trząść, jakby wybuchły wulkany i się wszystko paliło, i we śnie nie mogłem się poruszyć ani nic powiedzieć, po obudzeniu wszystko było OK. Śniło mi się coś podobnego, gdy miałem 9-10 lat, śniło mi się, że przyjechali do nas dziadek i babcia, i nagle zagwizdał czajnik. Mama (we śnie) poprosiła, bym go zgasił. Chcąc otworzyć drzwi do kuchni, coś mi je zablokowało i znowu ten sam efekt - 0 ruchów i mowy. tak jak wtedy po przebudzeniu wszystko było wporządku. A jeszcze co do poduszki - spałem z siostrą, a w tym wieku, to chyba wiecie ile się śpi :) (13h - śniadanie...) Tata pojechał do pracy ok. godz. 3 a mama spała cały czas...

Dziękuję za przeczytanie i myślę, że ktoś cierpliwy mi odpowie :)
  • 0

orzech_włoski.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Może sprostuję swoje wypowiedzi.
Jestem pewny, że nie był to TYPOWY paraliż senny. Bynajmniej nie miałem jeszcze czegoś takiego. Odrzucam wersje mniej realne, czyli duchy, sukuby (choć to było pierwsze o czym pomyślałem, jednak raczej nie przemawiające do mnie) itd.

Niestety cierpię na narkolepsję. Co prawda nie od urodzenia, ale wystarczająco czasu, by nie być tym zadowolony.
Dlatego też często miewam paraliże senne i sny na jawie. Niekiedy przyjemne, innymi razy mniej ciekawe. Bardzo realne sny są u mnie na porządku dziennym. Dlatego mogę śmiało stwierdzić, że jeżeli opisane przeze mnie rzeczy były paraliżem sennym i snem na jawie, to były one szczególne, gdyż nigdy jeszcze nie spotkało mnie nic podobnego.

PS: Bardzo zaciekawiła mnie odpowiedź dotycząca schizofrenii. Jakiś czas temu nawet zagłębiłem się w poznanie bliżej tej choroby. Objawy raczej nie pasują do mojego stanu zdrowotnego, jednak kto wie... Przecież każdy z nas cierpi na choroby, o których nawet nie ma pojęcia. :)

W każdym bądź razie dziękuję za wszelkie odpowiedzi i sugestie.
Temat uważam za zamknięty (odnośnie do mojego zdarzenia).
  • 0

3*Z.
  • Tematów: 1
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

robiłeś se jaja więc teraz masz nauczkę :D
a tak na poważnie to też miałem kiedyś coś takiego tylko,że śniło mi się,że uprawiałem seX z pewną kobietą,a jak się obudziłem byłem cały spocony,serce waliło mi tak mocno,że aż to słyszałem,a do tego miałem taki wzwód,ze aż bolało.
inny przypadek to to,ze kiedyś kopaliśmy w kukurydzy myśląc,że jest tam coś zakopane i potem tak o tym myślałem,że normalnie w nocy widziałem jakby demona,ale niewyraźnie.siła ludzkiego umysłu.
jeśli coś brałeś to się nie dziw.a jeśli nie to siła umysłu i już.
nie wiem co przed tym robiłeś.jeśli nic to podświadomość się odzywa
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych