Napisano 25.07.2009 - 16:41
Napisano 25.07.2009 - 17:18
Szufladkujesz, to iż znaczna część nastolatków to puści idioci nie potrafiący poprawnie "który" napisać, nie oznacza iż tak zachowuję się każdy. Wszystko zależy od człowieka i mimo tak znaczącej przewagi zaślepienie, znajdują się młodzi ludzie którzy potrafią rzetelnie i realnie patrzeć na otaczający ich świat. Którzy w swej wizji życia wybiegają poza, nachlaj się, wyrzygaj i znów się nachlaj. Jeżeli mielibyśmy tak degeneralizować, to w rzeczywistości wszyscy bylibyśmy bandą idiotów, którzy patrzą jak się uchlać i z kim się przespać.
Napisano 25.07.2009 - 17:24
Napisano 25.07.2009 - 17:28
To samo się tyczy wielu legend o Kościele Katolickim. Wiele faktów historycznych jest nadinterpretowanych i powstaje mit potwornego katolicyzmu. Jest w nim wiele błędów ale nie na tyle żeby go dyskwalifikować z rozgrywki.
Napisano 25.07.2009 - 21:47
To zadziwiające, że ludzie którzy nienawidzą KrK wyrzucając mu ciągle te same zarzuty, a raczej utarte slogany, milczą na temat tego co dzieje się dzisiaj.odrzucasz fakty historyczne? Inkwizycję? Sobory? Szczurzą linię?
Papież nosi tytuł Vicarius Christii, czyli "Zastępca Chrystusa". Podany przez Ciebie tytuł jest fikcją i został wymyślony przez odstępców, aby mogli dopasować do tego własne teorie. Robią tak przykładowo "Adwentyści Dnia Siódmego". W żadnym dokumencie papieskim nie znajdziesz takiego określenia, ani papieże nie używają takiej formuły. Ale jak schodzimy do poziomu sekciarskich oskarżen to tak samo można zrobić z adwentystami:Jednym z najbardziej absurdalnych faktów jest ten, iż najwyższym prominentem Watykanu, jest Antychryst.
Vicarius Filii Dei="ten, który stawia siebie, w miejscu Jezusa".
Napisano 25.07.2009 - 22:39
Napisano 25.07.2009 - 22:55
Zadzwiajace. A kto według Ciebie ma najwięcej wspólnego z Jezusem i kto dał Ci prawo do sądzenia? Znasz wszystkich katolików? Bo czytając Twoje posty domyślam się, że cierpisz na tzw:"klerofobie", czyli niczym nieuzasadnioną nienawiść do KrK i jego członków. Podaj mi konkretne agumenty bo poziom jaki reprezentujesz nie zachęca mnie do dalszej dyskusji.Oczywiście katolicy nie mają zbyt wiele wspólnego z chrześcijaństwem, właściwie to właśnie oni najbardziej nie szanują Jezusa, naturalna reakcja.
Hbr 10:23- 25: 23 Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę. 24 Troszczmy się o siebie wzajemnie, by się zachęcać do miłości i do dobrych uczynków. 25 Nie opuszczajmy naszych wspólnych zebrań, jak się to stało zwyczajem niektórych, ale zachęcajmy się nawzajem, i to tym bardziej, im wyraźniej widzicie, że zbliża się dzień.Chrześcijaństwo polega na braku kościołów oraz, na nie czczeniu martwych przedmiotów.Prawdziwy chrześcijanin kościół ma w sercu.Do tego budynku nie uczęszcza i nie poddaje się propagandzie.
Tu kilka cytatów z Księgi Wyjścia 20: 8,11 :Chrześcijanie to wierzący w Chrystusa, którzy nie czczą niedzieli i nie dają na tace
Napisano 25.07.2009 - 23:08
Napisano 25.07.2009 - 23:29
Wiem, że jest zbiorem. Przecież sam to napisałem. Pozatym mówiłem, że ten kodeks już nie obowiązuje. A nieomylność papieża to inna sprawa. Nie będe Ci jej teraz tłumaczył bo mi się zwyczajnie nie chce. Kompromitujesz się tylko brakiem wiedzy bo to było wałkowane setki razy.Corpus luris Canonici jest zbiorem, nie pojedynczym dokumentem.Chodzi o nieomylność papieża, ta zasada jest aktualna.Wiesz jaki mam na to dowód.Jakiś pan w białym garniturze, odwiedza Afrykę i mówi ...
Napisano 25.07.2009 - 23:38
Napisano 25.07.2009 - 23:53
Ja jestem droga i prawda, i żywot, nikt nie przechodzi do Ojca, tylko przeze mnie. (Jan 14:6)
A modląc się, nie bądźcie jak poganie, albowiem oni mniemają, że dla swej wielomówności będą wysłuchani. (Mat 6:7)
"Zaprawdę, zaprawdę powiadam wam, kto nie wchodzi przez drzwi do owczarni, lecz w inny sposób się tam dostaje, ten jest złodziejem i zbójcą... Ja jestem drzwiami dla owiec" (Jan 10:1.7).
Ten lud czci mnie wargami, lecz sercem swym jest daleko ode mnie.Ale czci mnie na próżno, ucząc zasad podanych przez ludzi.Uchyliliście przykazanie Boże, a trzymacie się ludzkiej tradycji (Marka 7:6-
"Wykonało się!" (Jan 19:30. Pismo Święte mówi o ofierze Jezusa: "Złożywszy raz na zawsze jedną ofiarę za grzechy, zasiadł po prawicy Boga, oczekując tylko, aż nieprzyjaciele Jego staną się podnóżkiem nóg Jego. Jedną bowiem ofiarą udoskonalił na wieki tych, którzy są uświęceni... gdzie zaś jest ich odpuszczenie, tam już więcej nie zachodzi potrzeba ofiary za grzechy." (Hebr.10:12-14. 18).
Napisano 26.07.2009 - 00:05
Napisano 26.07.2009 - 00:12
Napisano 26.07.2009 - 00:13
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych