Napisano 23.07.2009 - 15:20
Napisano 23.07.2009 - 15:45
Napisano 23.07.2009 - 19:41
Znam dokładnie tematyke o której mówisz, tym bardziej po czytaniu Twoich wypocin, uważam Cię za osobę niekompetentną do tego by kogokolwiek uzdrawiać, budzić, nawracać, czy zmieniać.
Twoje posty są bełkotem, z których nie sposób się nie uśmiać po pachy.
To, że biblia czerpie z dawnych ksiąg, nie oznacza jeszcze, że jest wiarygodnym źródłem czegokolwiek.
Napisano 23.07.2009 - 22:23
Napisano 24.07.2009 - 10:36
ależ masz absolutną racje że cię nie szanuję.
Napisano 24.07.2009 - 11:07
Napisano 24.07.2009 - 12:59
Napisano 24.07.2009 - 13:25
Proszę wrócić do tematu! Teat jest poświęcony projektowi Seroslava, a nie próbie dokonania ludobójstwa przez WHO.
I nie że cenzura czy cośtam w tym guście, po prostu na forum obowiązują regulamin oraz netykieta i należy ich bezwzględnie przestrzegać.
Napisano 24.07.2009 - 22:49
Konsumpcjonizm. Płytkość pobudek. Brak wartości. Seks. Przemoc. Kasa. Ułuda. Brak duchowości. Głupota.
Napisano 24.07.2009 - 22:56
Konsumpcjonizm. Płytkość pobudek. Brak wartości. Seks. Przemoc. Kasa. Ułuda. Brak duchowości. Głupota.
Napisano 25.07.2009 - 10:59
Wy utopiści macie jedną wadę, poza waszą wizją nic się dla was nie liczy.
Napisano 25.07.2009 - 11:46
No tak, nie ma to jak wrzucić wszystkie osoby, które się z tobą nie zgadzają do worka "źli sceptycy, obrażają mnie!". Pragnąłbym zwrócić uwagę, że tylko ty zarzucasz "sceptykom" obrażanie ciebie, zaś inni użytkownicy twierdzą, że ja, Quindam etc. nikogo nie obrażamy. Nikt tu nikogo nie opluwa - to jedynie ty widzisz obrazę, aby móc uniknąć krytyki.(...)
Kolejny sceptyk, który nie potrafi nic napisać nie obrażając. Bardzo to dla Was charakterystyczne. Wciskanie komuś, że nie dość, że ludziom wciska jakąś ciemnotę - utopię, to jeszcze nic innego się dla niego nie liczy. Brakuje Wam podstawowego szacunku dla drugiego człowieka, może dlatego nikt Was nie słucha i musicie unosić się gniewiem, złością i obelgami by zwrócić na siebie uwagę.
No ale po kolei.
Utopia wg Słownika Języka Polskiego to "nierealny ideał społeczeństwa szczęśliwego". To samo mówi Wikipedia, że jest to projekt/ustrój idealny.
Porównując więc ten projekt Obudzenia Polski, do utopii, nie rozumiecie podstawowych założeń.
Czyli nie masz zamiaru obalić owego "Imperium ZUA", jakim jest USA? Dobrze wiedzieć. xPPo pierwsze nie mam na celu zmieniania ustroju, ani nic podobnego.
Nie? Przecież pisałeś w pierwszym poście, ze masz zamiar zwalczać "niemoralność", "przedmiotowy seks", chcesz nauczać "Prawdy" (czyli chcesz wygłaszać swoje poglądy, a nie obiektywną prawdę) etc.Po drugie utopia sobie najczęściej uzurpuje miano rozwiązującej wszystkie problemy i zapobiegającej wszystkiemu co złe, ja absolutnie nic takiego nie pisałem i tak nie twierdzę.
Skoro twierdzisz, że nie jest idealny, to dlaczego swoje subiektywne poglądy nazywasz obiektywną "Prawdą" i skąd u ciebie taka arogancja?Po trzecie z powodu powyższego, utopia zazwyczaj jest w zamyśle dobra dla wszystkich, co też nie jest celem projektu.
Po czwarte nie twierdzę, że ten projekt jest idealny. Idealne może być bowiem tylko to co dobre dla wszystkich, a patrz punkt wyżej.
Tak jak pisałem poprzednio. Owa "alternatywa" była już tyle razy przedstawiana, że jeśli kogoś to interesuje - to się tym zainteresował, a jeśli nie - to to olał. Są strony w Internecie, filmy w telewizji, artykuły w gazetach (chociaż twierdzisz, że media to ułuda... Czyli jeśli w telewizji pokażą film o reinkarnacji, to też jest to kłamstwo? ^.,,.^) i tak dalej, i tym podobne.Projekt ma na celu pokazać alternatywę ludziom, alternatywę chociażby do tej ułudy, którą promują media masowe. Dotrzeć do nich z alternatywnymi ideami do tych, które były im przekazywane w szkole i które promowane są w pracy zawodowej - walcz o awans to najważniejsze w Twoim życiu, bo musisz zarabiać więcej by mieć lepszy samochód i tym podobne.
Nie do końca jego sprawa. Kilka stron temu obraziłeś na przykład osoby, które należą do lóż masońskich, nazywając je "chorymi na głowę", "zwyrodniałymi" o ile mnie pamięć nie myli etc.Jeśli ktoś jest zatwardziałym satanistą i myśli jedynie egoistycznie o zaspokajaniu własnych pobudek i nikt poza nim nie jest ważny, ma innych gdzieś, oddaje się używkom i jest mu z tym dobrze, wieść takie życie z jedynym celem hedonistycznym. Luz. Nic na siłę. Satanizm opiera się na całkowitym egoizmie i taki człowiek może się nie zainteresować ideami miłości czy pomagania innym. Jego sprawa.
"Kartele farmaceutyczne" - wiadomo, każdy chce zarobić, taki już ustrój - demokracja + wolny rynek = zło. xPTak jak pisałem, nie da się kogoś przekonać. Każdy może się przekonać jedynie sam.
Warto ludziom pokazać alternatywy, Prawdę na temat:
- karteli farmaceutycznych
- mediów masowych
Oczywiście dowodów na to nie ma.- istnienia światów równoległych, np. świata duchów
Według mnie kombo brak dowodów + błędy logicznie całkowicie obala reinkarnację. Jak chcesz to sobie w to wierz, ale nie nazywaj tego "obiektywną prawdą".- reinkarnacji
- karmy
- Imperium Zła - USA
- Unii Europejskiej
- Illuminatów/masonów/NWO
- sensu istnienia
- oraz wielu innych skażonych zakłamaniem
Słusznie to ująłeś - wydaje się być realnymi. Na przykład dla ciebie. Albo nie dla mnie.Niektóre z nich można nazwać alternatywami, gdy kilka idei wydaje się być realnymi i nie ma pewności co do nich. Może znają tylko jedną, bo się wychowali w takimś środowisku i tak naprawdę nie znają tych bardziej prawdopodobnych. W innych przypadkach gdy nie ma wątpliwości co do tego co jest Prawdą, to mówić o tej jednej alternatywie.
Dobra, pierwsze pytanie: dlaczego każdego, kto cię skrytykuje, nazywasz ignorantem (bo nie wierzy w to co ty?), twierdzisz, że chce ci zaszkodzić etc.? Nikt tutaj nie opluwa ani ciebie, ani twoich idei - a jeśli tak twierdzisz, to skorzystaj z przycisku "raportuj".Nie ma tu zatem nic z utopii. Nie ma jedynego i właściwego ideału. Nie ma ustroju politycznego. Nie ma uszczęśliwiania wszystkich.
Wasze porównywanie tego projektu do Auschwitz jest totalną ignorancją. Po prostu widać po Was, że mało rozumiecie, a chcecie po prostu nienawistnie i złośliwie zaszkodzić. Tak jak pisałem, złość jest skutkiem bezsilności, więc jedyne co Wam pozostaje to powyzywać innych. Żałosne to jest, bo moglibyście sobie np. obejrzeć trzygodzinny prawie wywiad np. z Leo Zagami w ramach Projektu Camelot i byście po tych trzech godzinach rozumieli, że istnieje ktoś taki jak Źli Illuminaci. Mam wrażenie, że Wam się nie chce, bo wolicie w swojej ignorancji opluwać idee, których nie poznaliście. A Prawda tam jest, każdy może do niej dotrzeć, tylko niewielu wie, że to co serwują media to Ułuda, stąd jej nie szukają. Wy już wiecie.
To coś na zielono - znowu zaczynają się puste hasełka... "Wśród osób świadomych", to znaczy takich, które mają takie same poglądy jak ty? Poza tym, skąd masz pewność, że ktoś nie zacznie rozdawać innym adresu na to "twoje" forum i na przykład niedługo zaroi się tam od agentów NWO?Myślę, że większość użytkowników robi i robiła to co ten projekt ma na celu: pokazywać alternatywy. Wystarczy, że po przeczytaniu/obejrzeniu czegoś, podzielili się nowym punktem widzenia ze swoim znajomym czy drugą połówką i o to właśnie chodzi. Tylko, że chodzi o większą skalę i wyjście poza najbliższy krok znajomych. Każdy z nas to robi, dzieli sie wiedzą z innymi, stara się ich uświadomić. Róbmy to razem, w sposób przemyślany i uporządkowany, to będziemy w tym efektywniejsi!
Tu na forum wg Regulaminu jest zakaz promowania innych forów, dlatego kto chce wspólnie uświadamiać innych, proszę o info na PW, tam podam namiary na forum projektu. Tam w spokoju, wśród osób świadomych będzie dużo łatwiej dopracowywać idee działania projektu. Więc kto chce... proszę o PW, od razu z krótkim info: imię, wiek i miejscowość. Ja jestem Marcin, mam 25 lat i jestem z Wrocławia.
Pozdrawiam!
Napisano 25.07.2009 - 12:34
Każda z tych rzeczy to objawy Twojej własnej choroby. Widzisz te rzeczy i chcesz z nimi walczyć, co oznacza, że jesteś świadomy tego, że jest to złe.Konsumpcjonizm. Płytkość pobudek. Brak wartości. Seks. Przemoc. Kasa. Ułuda. Brak duchowości. Głupota.
Widzisz? Ja widzę ignorancję u Ciebie.Wasze porównywanie tego projektu do Auschwitz jest totalną ignorancją. Po prostu widać po Was, że mało rozumiecie, a chcecie po prostu nienawistnie i złośliwie zaszkodzić. Tak jak pisałem, złość jest skutkiem bezsilności, więc jedyne co Wam pozostaje to powyzywać innych. Żałosne to jest, bo moglibyście sobie np. obejrzeć trzygodzinny prawie wywiad np. z Leo Zagami w ramach Projektu Camelot i byście po tych trzech godzinach rozumieli, że istnieje ktoś taki jak Źli Illuminaci. Mam wrażenie, że Wam się nie chce, bo wolicie w swojej ignorancji opluwać idee, których nie poznaliście. A Prawda tam jest, każdy może do niej dotrzeć, tylko niewielu wie, że to co serwują media to Ułuda, stąd jej nie szukają. Wy już wiecie.
spowoduje, że to skumulujesz.Konsumpcjonizm. Płytkość pobudek. Brak wartości. Seks. Przemoc. Kasa. Ułuda. Brak duchowości. Głupota.
Druga rzecz, czym jest prawda?Warto ludziom pokazać alternatywy, Prawdę na temat:
- karteli farmaceutycznych
- mediów masowych
- istnienia światów równoległych, np. świata duchów
- reinkarnacji
- karmy
- Imperium Zła - USA
- Unii Europejskiej
- Illuminatów/masonów/NWO
- sensu istnienia
- oraz wielu innych skażonych zakłamaniem
Jesteś pewien, że znasz prawdę na temat każdego z tych punktów? Pamiętaj, że prawda się zmienia w zależności od punktu widzenia.Prawda ? cecha wypowiadanych zdań określająca ich zgodność z rzeczywistością. W mowie potocznej oraz w logice tradycyjnej prawda to stwierdzenie czegoś, co miało faktycznie miejsce lub stwierdzenie nie występowania czegoś, co faktycznie nie miało miejsca. (Wikipedia)
Naprawdę? Jesteś tego pewien?Nie ma tu zatem nic z utopii. Nie ma jedynego i właściwego ideału. Nie ma ustroju politycznego. Nie ma uszczęśliwiania wszystkich. smile2.gif
Jeśli o mnie chodzi, to w tym miejscu Cię popieram. Współpraca jest zawsze lepsza niż konkurencja.Myślę, że większość użytkowników robi i robiła to co ten projekt ma na celu: pokazywać alternatywy. Wystarczy, że po przeczytaniu/obejrzeniu czegoś, podzielili się nowym punktem widzenia ze swoim znajomym czy drugą połówką i o to właśnie chodzi. Tylko, że chodzi o większą skalę i wyjście poza najbliższy krok znajomych. Każdy z nas to robi, dzieli sie wiedzą z innymi, stara się ich uświadomić. Róbmy to razem, w sposób przemyślany i uporządkowany, to będziemy w tym efektywniejsi! smile2.gif
Adres strony możesz umieścić w profilu.Tu na forum wg Regulaminu jest zakaz promowania innych forów, dlatego kto chce wspólnie uświadamiać innych, proszę o info na PW, tam podam namiary na forum projektu. Tam w spokoju, wśród osób świadomych będzie dużo łatwiej dopracowywać idee działania projektu. Więc kto chce... proszę o PW, od razu z krótkim info: imię, wiek i miejscowość. Ja jestem Marcin, mam 25 lat i jestem z Wrocławia.
Napisano 25.07.2009 - 14:27
Kiedy widzę wypowiedzi Seroslava, to aż mnie korci, aby założyć projekt
w rodzaju "Obudźmy Polskę czyli o obalaniu mitów"
To, co ty próbujesz zrobić również jest idealne (z twojego punktu
widzenia - a tak przynajmniej wynika z poziomu twojej arogancji) i
niemożliwe do spełnienia (bo nie da się wszystkim ludziom na tej planecie wcisnąć
twoich poglądów).
Nie do końca jego sprawa. Kilka stron temu obraziłeś na przykład
osoby, które należą do lóż masońskich, nazywając je "chorymi na
głowę", "zwyrodniałymi" o ile mnie pamięć nie myli etc.
Sens istnienia - aleś ty światły, ludzie od tysięcy lat
zastanawiają się nad sensem istnienia, a ty nagle wyskakujesz i twierdzisz, że go
poznałeś. Sens istnienia homo sapiens sapiens jest oczywisty - dorosnąć,
rozmnożyć się, umrzeć.
No tak, nie ma naukowych, niepodważalnych dowodów na istnienie
(albo na złe zamiary) powyższych rzeczy
nie twierdź, że każdy, kto ma inne poglądy, jest "Kłamcą".
Dobra, pierwsze pytanie: dlaczego każdego, kto cię skrytykuje,
nazywasz ignorantem (bo nie wierzy w to co ty?)
Co więcej - powinieneś dziękować, krytyka może być bardzo
pomocna.
Co do filmików - widziałem dziesiątki filmów na temat NWO etc., i
każdy z nich albo jest mało wiarygodny.
To coś na zielono - znowu zaczynają się puste hasełka... "Wśród
osób świadomych", to znaczy takich, które mają takie same poglądy jak
ty? Poza tym, skąd masz pewność, że ktoś nie zacznie rozdawać innym
adresu na to "twoje" forum i na przykład niedługo zaroi się tam od agentów
NWO?
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych