Napisano 06.01.2007 - 21:16
Napisano 06.01.2007 - 22:48
Nie potrzebuje formułek z KK, jeżeli bóg istniej to wie co robię i co myślę, więc po co się modlić.
Napisano 06.01.2007 - 23:28
Napisano 07.01.2007 - 12:39
Napisano 07.01.2007 - 14:01
A Bóg, nie sprawia że w twoim życiu czasem aż chce się życ ? nie ma nawet jednej pięknej chwili ? , to jego zasługa ! kiedy sie cieszysz, więc czy nie powinienes mu chociaż za to podziekowac.
Napisano 07.01.2007 - 15:59
Fajnie, a nie pomyślałeś o tym, że chrześcijanin, ale taki prawdziwy (nie nominalny) wierzy, że wszystko dzieje się z Bożej woli? Z drugiej strony, jak rozróżniasz działania boskie od nieboskich. W końcu Bóg nie musi objawiać swojego działania tylko w nadnaturalny sposób, ale także w rzeczach zwykłych, codziennych.Ludzie nauczcie się odróżniać interwencję Boga i swoje własne wysiłki. Ja wiem, kiedy czerpię energię ze źródła, żeby móc napisać wam jakiś mądry tekst, czy powiedzieć coś mądrego. Wiem, kiedy "Bóg" mi pomaga, a kiedy nie. Ale to już jest spowodowane tym, że ja się bawię w ten cały rozwój duchowy i nauczyłem się korzystać ze źródła kiedy tego potrzebuje. Otwieram się na nie podświadomie.
Bóg nam pomaga, odpowiada na nasze prośby, ale nie zawsze zdajemy sobie z tego sprawę. Także w "Bruce Wszechmogącym" główny bohater wielokrotnie tego nie zauważa. Niestety tak jest, gdy liczymy, że stanie się to w sposób mający w sobie znamiona nadnaturalności.Oglądałeś film "Bruce Wszechmogący" ??? Tam jest wszystko dokładnie pokazane dlaczego Bóg nam nie pomaga. Stworzył nas nie po to, żeby mieć coś do roboty i żeby cały czas nad nami czuwać, czy jest nam dobrze. Człowiek sam w sobie posiada moc, by zmieniać świat na lepszy, i choć wiele osób go niszczy to i tak wciąż posiadasz to coś, dzięki czemu poprawiasz świat. To coś to miłość. Dzięki niej możesz podejść do jakiejś starej babci i pomóc jej przejść przez ulicę, czy podać coś komuś jak jesteś w sklepie.
Napisano 07.01.2007 - 17:42
W końcu Bóg nie musi objawiać swojego działania tylko w nadnaturalny sposób, ale także w rzeczach zwykłych, codziennych.
Bóg nam pomaga, odpowiada na nasze prośby, ale nie zawsze zdajemy sobie z tego sprawę.
A miłość? Zgadzam się tu z Tobą, ale...
«Miłujmy się wzajemnie, ponieważ miłość jest z Boga» (1 J 4, 7)
Napisano 07.01.2007 - 17:48
Napisano 07.01.2007 - 18:58
Napisano 07.01.2007 - 21:38
Napisano 07.01.2007 - 22:45
Tam byś nie miał tak lekko.
Napisano 07.01.2007 - 23:07
Ktoś nie chce wierzyć - ten ma wolną rękę.
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych