Alien, może Ty czujesz się być psychoanalitykiem Blossom, w moim uznaniu temat tyczy się
PRZESŁANIA Blossom - bo nie interesuje nas osobowość Posłańca ale wartość wiadomości które niósł, zwłaszcza że przesłanie okazało się być błędne i niewłaściwe mimo trudnych do obalenia intencji posłańca
Zatem, bez urazy, ale interesuje nas Posłanie a nie nasze forumowe zagrywki, i jeśli chcesz - a mam nadzieję że chcesz - dociec prawdy i jej stanu faktycznego to nie "zdobędziesz się na odwagę" zamykania tematu, bo to byłoby czyste podejście cenzorskie.
Jeśli boicie się osobistej odpowiedzialności za wyrażane tu zdanie uczestników dyskusji - a nie będzie ono miłe i przyjemne dla "miłościwie nami rządzących" - to przypominam, że nie mamy jeszcze, póki co, patriot act'u w wersji zabraniającej wolnym wypowiedziom - do tego miejsca w historii jeszcze jako ludzkość nie dotarliśmy w XXI wieku
Przytoczona wypowiedź z channelingu Salusa odnosi się w sposób oczywisty do tego, co przekazywała Blossom, co więcej - śledziłem wiele wypowiedzi Mike'a Quinsey i odnoszą się one bardzo bezpośrednio do tego, co mówiła Blossom - a co ciekawe, miały miejsce zanim Blossom zaczęła cokolwiek wypowiadać publicznie i przypuszczalnie zaczęły się w okresie gdy i ona zaczęła przyjmować przesłania.
Jego wypowiedzi są ZAWSZE pełne dojrzałego podejścia, nieobce mu jest np. napisanie "goverments will re-form or resign" zatem użytkowniku Kael proszę dojrzej nieco, nie wszyscy mają w najgłębszym poważaniu wolność osobistą i niektórzy mają za sobą epizody związane z kartotekami w służbach specjalnych, dajmy na to ja osobiście
(pozdrowienia dla czytelników forum z ajpików rządowych, nie martwcie się, kiedyś może padnie na forum statystyka waszych dziennych wejść o ile uda mi się przekonać administratorów o radości jaką wszystkich nam da przeczesanie po whois - może czas pomyśleć o własnym serwerze tor'a)
Ciekawi mnie w ogóle argumentacja tych wszystkich, którzy myślą że kosmici będą poprawni politycznie lub w przeciwnym razie będą nam wrodzy - być może prawdą jest jednak, że obecnie panujący nam system feudalny (nie oszukujmy się, kapitalizm to ewoluowany feudalizm XXI wieku) nie służy jakoś specjalnie naszemu rozwojowi, a każdemu kto myśli inaczej polecam wizytę w bibliotece akademickiej
czasami to miłe przeżycie w świecie tak ubogim w rozrywki intelektualne.
Pyziak - w czasach Pasteur'a nie było mikroskopów, tak gwoli przypomnienia nadmienię że jego teorie nie znalazły wielkiego uznania w gronie kolegów.
-----------
Osobiście myślę, że problemem na którym NIE skupiacie się są pewne istotne dane które są przemycane w channelingach, np. zmiany słońca (na żądanie zacytuję, ale mam nadzieję że poświęcicie chwilę tak ważnego czasu osobistego zjawisku którego natury poznać tak bardzo nie chcecie)
W przekazach Mike'a Quinsey'ego znajdziecie ich sporo, niektóre sprzed roku gdy nie było żadnych oficjalnych danych z sond krążących wokół słońca
http://www.telegraph...-shrinking.html a teraz nawet chcą utopić (bo pewnie nic nam nie grozi, skoro nie piszą o tym w wybiórczej na 1-szej stronie)
Myślę, że dodałem nieco koloru do dyskusji, czekam na Wasze zdanie i nowe spostrzeżenia. Słowa krytyki przyjmę z właściwą godnością, ale proszę o naprawdę wnikliwą krytykę opartą o racjonalny i błyskotliwy styl, coś co rozbawi nie tylko mnie
Aha i na zakończenie - no offence, nikogo osobiście urazić nie chcę, chcę tylko naprawdę inteligentnej dyskusji w której dowiemy się w końcu rzeczy których nie wiemy, ja też jestem głodny wiedzy