Skocz do zawartości


Zdjęcie

Chiny: Zatrute mleko - sposób na przeludnienie.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
44 odpowiedzi w tym temacie

#1

FraBle.
  • Postów: 93
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czy zatrute mleko w Chinach może być sposobem na przeludnienie? Czy rząd Chiński mógł się posunąć do tak drastycznych działań? Jak to możliwe że miliony ton mleka w proszku, jogurtów i innych produktów mlecznych mimo że zostało doprawione substancją szkodzącą, przeszło testy jakości? Jak to możliwe że sytuacja która kiedyś miała miejsce w znacznie mniejszej skali znów się powtórzyła w znacznie większym stopniu?
  • 0

#2

Roseb.
  • Postów: 650
  • Tematów: 9
  • Płeć:Mężczyzna
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A masz jakieś źródło tej wiadomości? Coś na czym moglibyśmy się oprzeć? Bo póki co możemy gdybać, ale nie mamy żadnej podstawy.
  • 0

#3

Cahir.
  • Postów: 1195
  • Tematów: 74
  • Płeć:Mężczyzna
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Czy wszędzie musicie ludzie szukać nie już drugiego, a trzeciego dna?
  • 0



#4

Tempter.
  • Postów: 413
  • Tematów: 11
  • Płeć:Mężczyzna
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To mleko,jakie pijecie na co dzień także może być szkodliwe dla waszych organizmów.Od dawna jestem ciekaw,dlaczego ludzie spożywają mleko,które wcale nie jest dla nich przeznaczone - substancje w krowim mleku są przeznaczone dla rosnącego cielaka! W sklepie nikt nie mówi,że mleko może powodować krwawienie z jelit,czy problemy z sercem - a konsumenci powinni o tym wiedzieć!

Nikt nie wie,że ten napój pochodzi najczęściej od krów,które nigdy w życiu nie widziały zielonej trawy - zwierząt chowanych w ogromnych zakładach i karmionych wyłącznie specjalną paszą,która powoduje wzrost produkcji mleka.

Na dodatek ten tak popularny wśród Polaków płyn jest pozbawiony prawie wszystkich wartości odżywczych.Wiecie co kryje się pod skrótem UHT? - proces,w którym mleko jest podgrzewane do 140°C,a potem jako wyjałowiony,biały napój trafia do kartonów i butelek-prosto do naszych lodówek - ludzie,którzy głównie spożywają mleko,są dotknięci głodem utajonym - niewyczuwalnym brakiem substancji odżywczych.

Czy to nie paradoks? - Mleko,reklamowane przez sportowców jako źródło siły,sprzedające się w ogromnych ilościach,tak naprawdę może spowodować problemy ze zdrowiem!!!

Radzę,żebyście się zainteresowali tym,co jecie i pijecie,bo możecie się bardzo zdziwić,odkrywając,że w wodach mineralnych rozpuszczany jest fluor - który jest mocno szkodliwy dla organizmu (fluorek sodu to główny składnik trutek na szczury,a jego związki są składnikiem leków antydepresyjnych - powoduje znaczne szkody w organiźmie,naukowo udowodnione jest,że schemat jego działania jest identyczny,jak schemat działania neurotoksyn - ale kto by to powiedział zwykłemu obywatelowi!),a pijąc Colę bez cukru spożywacie równie szkodliwy Aspartam-który jest podejrzewany o wywoływanie raka mózgu.
  • 0



#5

Freeman.
  • Postów: 22
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

to wszystko co napisał poprzednik jest niestety smutną prawdą, a najlepsze jest to, że nawet lekarze polecają mleko dla ludzi chorych na osteoporozę, które ma im dostarczyć wapnia, a co przynosi odwrotny skutek do zamierzonego...
  • 0

#6

wieslawo.
  • Postów: 682
  • Tematów: 3
  • Płeć:Mężczyzna
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

taa, a jedząc chleb spożywamy....i tak można by o wszystkim. Nie ma zdrowej żywności, no chyba że chodowane w odizolowanych szklarniach, w których chodowane byłyby zwierzęta, karmione czystą trawą, dając czyste mleko...wiesz co? Większych bzdur nie czytałem. Zaczynasz od tego, że krowie mleko nie jest dla ludzi, i w zasadzie powinienneś na tym skończyć, bo skoro nie jest dla ludzi, to dalszy wywód na temat szkodliwości UHT nie ma sensu przecież, prawda?

Co do mleka, lubię mleko krowie, lubię ser, ludzie piją mleko, jedzą sery, i wiesz co? ŹYJĄ!!!!! nie krawią im jelita.

Ok. Skoro już powiedziałeś, że cola nie, mleko nie, ba! nawet woda mineralna nie, a jeżeli woda nie, to chyba, wina, piwa etc. zawierają jeszcze więcej złych rzeczy niż mleko i woda, TO CO TY PIJESZ? Obstawiam że jeżeli dziś się tego dowiedziałeś to w porywie możemy podyskutować przez 5 dni, potem umrzesz z odwodnienia.
  • 0

#7

NO_NAME.
  • Postów: 614
  • Tematów: 1
  • Płeć:Kobieta
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

mleko zawiera bardzo duże ilości białka, co paradoksalnie wcale nie wychodzi organizmowi na dobre. "co za dużo, to niezdrowo" jest prawdą uniwersalną i sprawdza się także w przypadku przebiałczenia organizmu. białka zwierzęce mają bardzo łatwą wchlanialność. jednocześnie będąc pokarmem silnie kwasotwórczym (w czasie gdy organizm ludzki ma odczyn zasadowy) mółgłby poczynić ogromne szkody w organiźmie. organizm broniąc się przed tym wydziela wapń z kości, który następnie wiążąc się z tłuszczami zwierzęcymi a mianowicie holesterolem powoduje odkładanie się go w kanałach nerkowych powodując ich dysfunkcje. aby powstał kamień nerkowy potrzebny jest zwierzęcy tłuszcz i nadmiar szybko wchłoniętego białka, więc być może dlatego udowodnione są przypadki zaprzestania powstawania nowych kamieni a nawet rozpuszczenie starych po przejściu na dietę wegetariańską (brak holesterolu, i pomimo iż stężenie białka jest porównywalne-w przypadku roślin zbyt szybkie jego wchłanianie chamuje błonnik).
  • 0

#8

Tempter.
  • Postów: 413
  • Tematów: 11
  • Płeć:Mężczyzna
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wieslawo - NIE powiedziałem,że Cola nie może być pita.Napisałem jasno,że tylko bezcukrowa Cola,która zawiera szkodliwy Aspartam jest niezdrowa dla twojego organizmu.A jeśli chodzi o wodę mineralną - nie każda woda jest fluoryzowana,można znaleść czystą wodę-ale to są przypadki coraz rzadsze.Dlaczego naukowcy,którzy alarmują o toksycznym działaniu fluoru są wyrzucani ze swoich stanowisk i nie otrzymują pieniędzy na dalsze badania? - odpowiedź jest prosta - realizowany jest jeden z punktów tzw. "rozwoju zrównoważonego",który przewiduje redukcję światowej populacji do 500 mln osób!!!

Ale co do mleka,nie zmienię swojego zdania: w interesie wielkich koncernów przemysłu mleczarskiego jest wciskanie nam bredni o zdrowym wpływie mleka na nasz organizm.Pozwól,że coś ci zacytuję:

Społecznym problemem dla bardzo wielu ludzi jest spożywanie mleka, bo bardzo duża grupa ludzi nie jest w stanie ani pić mleka, ani spożywać mleczarskich wyrobów i przetworów. Najzdrowszym dla człowieka jest świeże mleko prosto od krowy, co najwyżej doprowadzone do wrzenia, bo nie wolno mleka pasteryzować poprzez gotowanie. I tak w różnych populacjach od 20-40 procent osób jest choć lekko uczulonych na różne substancje zawarte w mleku i jego przetworach nie mogąc z tego powodu spożywać mleka. Większym problemem jest mleko odtłuszczone, pasteryzowane, chemicznie przetwarzane i konserwowane, gdyż skutkiem spożywania takiej trucizny są nie tylko rozliczne dolegliwości alergiczne, ale i takie ciężkie choroby jak astma, bronchity, rak płuc, biegunki czy wzdęcia brzucha.

Społeczeństwo powinno być o tych faktach informowane, a na produktach mleczarskich przetwórni powinny być ostrzegawcze napisy i trupie czaszki, podobnie jak na papierosach, alkoholu i podobnie ciężkich narkotykach. Człowiek podobnie jak inne ssaki roślinożerne przystosowany jest do picia mleka tylko w okresie niemowlęctwa, we wczesnym dzieciństwie, a to do 2-3 roku życia, i później winien być karmiony pokarmem roślinnego pochodzenia, oczywiście z produktów całościowych, bez zubożenia stosowanych. Ludzkie dziecko najlepiej znosi ludzkie mleko z kobiecej piersi i każda matka powinna dbać o karmienie dzieci piersią, a jeśli nie jest to możliwe z powodu zaburzeń jak brak pokarmu to należy starać się szukać mamki zastępczej, która wykarmi niemowlę. Dla dzieci lepsze od krowiego jest mleko kozy lub owcy, o ile nie ma innego sposobu wykarmienia, ale to w ostateczności!

Wiele dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym nie toleruje krowiego mleka i nie cierpi mleka, a ponieważ może to być reakcja alergiczna, nie należy w ogóle dzieci zmuszać do picia mleka, szczególnie jak jest to pasteryzowana trucizna czy chemiczny wytwór w sproszkowanej postaci. Objawy nietolerancji mleka mogą objawiać się nawet po wielu latach przymuszania się do spożywania produktów mlecznych pod naciskiem pseudorodziców, którzy kierują się interesami szkodliwych koncernów mleczarskich zamiast dobrem dziecka. Jedną z przyczyn osteoporozy jest spożywanie produktów mlecznych pomimo sprzeciwu organizmu i alergicznych skutków mlekopijstwa, takich jak zakatarzenie czy bronchitoza, a także wysypki. Jeżeli dziecko po spożyciu mleka cierpi na wymioty, biegunki i wysypki, należy szukać do karmienia dziecka innych produktów niż mleko krowie i jego fabryczne przetwory. W szczególności można wypróbować mleko kozy czy owcy, zaczynając od małych dawek pokarmowych. Kilka składników zawartych w mleku powoduje u większości ludzi liczne uszkodzenia różnych narządów wewnętrznych, w układzie naczyniowym, sercu i układzie kostnym. Białko zawarte w mleku wypłukuje wapń z organizmu, osłabiając układ kostny, przyczyniając się do łatwych złamań, zwichnięć czy osteoporozy, która jest cywilizacyjnym problemem.

Nie należy słuchać hałaśliwych reklam szkodliwego przemysłu mleczarskiego, a wszystko, co pasteryzowane odrzucić w pierwszej kolejności, gdyż proces ten powoduje szkodliwe zmiany chemiczne w spożywanych produktach i wie o tym każdy dietetyk i każdy technolog żywienia, tyle, że zwykle na usługach koncernów i farmacji oszukują tacy społeczeństwo. Jakiekolwiek objawy alergii u dzieci muszą skutkować ograniczeniem bądź odstawieniem produktów z koncernów mleczarskich, a przecież dla 20-40% ludzi jedyną alternatywą jest zdrowa, nie chlorowana woda, soki warzywne i owocowe oraz mleko sojowe i podobne produkty. Białko zawarte w mleku krowim jest jedną z podstawowych przyczyn chorób serca, to chorzy na serce muszą unikać nabiału, a podobnie i jajek z ich zabójczą ilością cholesterolu! Wymienia się od 5 do 7 alergenów, bardzo groźnych, które są składnikami mleka oraz jego przetworów. Dodatkowo niektóre leki i pasze podawane bydłu skażają mleko i jego przetwory, jak penicylina, mączki zwierzęce czy białka pszenicy po przetworzeniu ich przez krowę.

Osteoporoza to ciężka choroba pokrywająca się na świecie dokładnie z wysokim spożyciem mleka w krajach, gdzie przemysł mleczarski dominuje na rynku i omamia ludzi, którzy w ogóle nie powinni sięgać, nawet po mleko prosto od krowy.

Pasteryzacja zamienia mleko i jego przetwory w szkodliwą zupę pełną martwych, toksycznych bakterii, które zatruwają cały organizm i niszczą przewód pokarmowy. Alergia na mleko może się skończyć zarówno gwałtowną śmiercią poprzez uduszenie jak i poważną chorobą serca, kości czy oczu, a powikłania zapalenia rogówki to często skutek mlekożerstwa. Już starożytni hindusi wiedzieli, że masło z krowiego mleka jest toksyczne i niezdrowe, a do spożycia dopuszczali je po procesie przetopienia zwanego klarowaniem, w czasie, którego wytrąca się od 1/3 do połowy całej masy masła jako toksyczne zanieczyszczenia i szkodliwe substancje, to łatwo sobie wyobrazić, co spożywa bardzo wielu ludzi. Charakterystyczne, że społeczeństwa czy plemiona długowieczne spożywają bardzo małe ilości produktów mlecznych, albo nie spożywają ich wcale żywiąc się pokarmem jarskim, czyli roślinnym! Najwięcej mleka i jego przetworów na osobę spożywają Finowie i Amerykanie i tam najwięcej ludzi ma uszkodzone serca, choruje na serce, a także na cukrzycę, która u mlekopijców bardzo często występuje. Zmiany chorych i szkodliwych sposobów odżywiania na roślinne JARSTWO jest absolutnie konieczna, a kiedy nawet wegetarianie mówią o piciu mleka to jest to mały dodatek do zasadniczego żywienia, często też od zwierząt innych niż krowa. Jeśli mówimy, żeby dzieci karmić mlekiem, to chodzi o karmienie mlekiem matki, prosto z piersi, a karmienie nawet do 4-5 roku życia nie jest niczym nagannym, bo lepiej dłużej niż za krótko w tym akurat wypadku!

Przymusowe podawanie mleka dzieciom w wieku szkolnym, mleka krowiego i jego przetworów skazuje je na wiele niepotrzebnych chorób i cierpień, szczególnie ta najbardziej alergicznie wrażliwą grupę 20-40% w różnych społecznościach. A przecież już kultura staropolska uważała, że najzdrowsza postać mleka to mleko zsiadłe, a resztki po zebraniu masła na klarowanie czy śmietany do ciast często dawano zwierzętom jako paszę, a nie ludziom! Miliony ludzi cierpi na objawy osteoporozy, osłabienia serca, cukrzycę, a co gorsza na ciężkie postacie depresji, których częstą przyczyną jest nadmierne spożywanie mlecznych wytworów. Insulinozależna cukrzyca, zapalenie uszu, anginy i bronchity, choroby dróg oddechowych, zawały i miażdżyce leczy się drastycznie ograniczając lub kategorycznie odstawiając wszelki nabiał od krowy! Szkodliwy wpływ krowiego mleka, pogarszany przez pasteryzację i konserwanty odkrył dla ludzi Zachodu naukowo dr Max Bircher-Benner, pionier dietetyki już w drugiej połowie XIX wieku i to jest wiedza, którą Szwajcaria ma do dania Europie, zamiast szkodliwych reklam trującej Milka.


Źródło: http://www.macierz.o...,489,,list.html
  • 0



#9 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.
  • Tematów: 0

Napisano

Raven89 masz rację - mleko to shit i jak najdalej z dala,
Podobnie jak większość rzeczy które możesz kupić w sklepie...
Słyszałeś o czymś takim jak Kodex Alimenralius - to prawo które ma wejść w życie w 2009r w Usa i Unii Europejskiej - wg niego vitaminy to trucizna...
Chyba nie muszę Ci tłumaczyć dlaczego...
pozdrawiam
  • 0

#10

Tempter.
  • Postów: 413
  • Tematów: 11
  • Płeć:Mężczyzna
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tak,słyszałem o Kodeksie Żywieniowym - witaminy i składniki odżywcze będą traktowane jako trucizny - nietrudno się zorientować, co wtedy stanie się z naszym systemem odporościowym - choroby,które dawniej nie stanowiły zagrożenia,będą po prostu dziesiątkować ludzi.
  • 0



#11

BillHickok.
  • Postów: 28
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Raven89 jeśli oprzesz swoją dietę na produktach z puszki to pewnie tak, ale nikt nikogo nie zmusi hodować pomidory bez witamin, dajcie spokój z tą waszą paniką na każdym kroku bo to się skończy paranojami

co do mleka to dorosłym ludziom jest ono nie potrzebne bo go nie potrafimy w pewnym wieku już trawić, więc można je sobie odpuścić
  • 0

#12

blindcrow.
  • Postów: 226
  • Tematów: 6
  • Płeć:Mężczyzna
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Bill-a słyszałeś o genetycznie modyfikowanej żywności , jak myślisz kiedy działkowcom skończą się zapasy nasion , to jakie kupią jak będą tylko modyfikowane?
  • 0

#13

Aidil.

    Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

  • Postów: 4469
  • Tematów: 89
  • Płeć:Kobieta
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aby nasz organizm strawił jakiś pokarm musi posiadać określony enzym umożliwiający strawienie.
Kiedy przestajemy odżywiać się mlekiem matki... zanika. Przestajemy go mieć... czym więc mamy trawić inne mleko.
Spożywając go zatruwamy się.
Szumnie nazywany chemiczno - mleczny specyfik ... możne przez ułamek sekundy widział mleko.
  • 0



#14

avallach.
  • Postów: 314
  • Tematów: 2
  • Płeć:Mężczyzna
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

vitaminy to trucizna...

Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną.
Nie znacie tego prawa ?

I może coś poczytajcie o tym kodeksie nie tylko ze stron o teoriach spiskowych zanim się wypowiecie...
  • 0

#15

Vorbis.
  • Postów: 43
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wpisałem w google Kodex Alimenralius i nic się nie pokazało, gdzie mogę się dowiedziec o tym więcej?
  • 0


 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych