Skocz do zawartości

Hejal Bobik Uta Hano

• Please log in to reply
40 replies to this topic

#31 Gość_Miłosz

Gość_Miłosz.
  • Tematów: 0

Napisano

W roku 2005, gdy żyłem na moim ojczystym globie, ktoś rzucił hasło: “Trzeba pomóc Ziemianom, bo grozi im zagłada!”. Pokazano nam wiele strasznych obrazów. Jakieś wojny, głód i katastrofy ekologiczne. Najbardziej przeraził mnie widok dzieci, które patrzały, jak żołnierze mordują im rodziców, a potem były gwałcone i zabijane. W końcu zgłosiłem się… Moje prawdziwe ciało trafiło do zawieszalni. Zawieszalnia to specyficzny stan przestrzeni, w której czas stoi w miejscu, a wszystko co wychodzi z zawieszenia, jest dokładnie takie samo jak w chwili, gdy się tam znalazło. Taki bąbel stojącego czasu. Później przygotowano mi ciało człowieka, w które wtłoczono moją duszę i wdrukowano pamięć. W końcu nadeszła ta ważna chwila i zostałem przeniesiony na Ziemię, do Polski. Dostałem nawet dokumenty które dziwią mnie do dzisiaj. U nas wystarczy zmierzyć natężenie fal mózgowych, które dla każdej istoty we wszechświecie są inne, a u Was potrzebne są kawałki plastiku.

Jeśli uważasz, że ta bajka to jest super wiedza z zakresu biologii, fizyki itd. To ja nie mam pytań, dla mnie gość jest zdrowo walnięty, naczytał się pewnie jakiś książek i wymyślił swoją własną (niezbyt udaną) teorię. :o
  • 0

GuruMaster.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Uważam, że warto odświeżyć temat, bowiem jest bardzo ciekawy. Gdy pierwszy raz odwiedziłem blog Hejala byłem neutralnie nastawiony. Z czasem coraz bardziej się wkręcałem, aż w końcu zacząłem wierzyć, że jest kosmitą. Dziś widzę dużo niezgodności, między tym co pisze Hejal a tym co piszą i twierdzą m.in. osoby które poleca (Bill Meier). Warto jednak zauważyć, że chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie zakładałby bloga na którym przez prawie 3 lata twierdzi, że kjest kosmitą. Ba, wiele osób mu uwierzyło, w komentarzach możemy wyczytać coś typu ,,Hejal wierzę, że jesteś kosmitą i mówisz prawdę''. Prowadzone są również rozmowy na temat życia na planecie Bobika jak i na innych planetach. Czy udałoby wam się utrzymać na smyczy tak wielu internautów przez 3 lata? Oczywiście, niektórzy zadają niewygodne pytania, lecz Hejal zawsze daje taką odpowiedź jaka zadowala każdego. Dobrze, mozemy powiedzieć, że Hejal nie jest do końca zdrowy psychicznie. Być może jest po prostu ,,świrem'' zamkniętym w swoim świecie, który naczytał się mnóstwo książek i jak już ktoś wspomniał, stworzył własne teorie. W takim razie jak na świra jest niebywale inteligentny i mądry, nie da się zaprzeczyć. Mało tego, już sam wygląd bloga robi wrażenie. Wspomnę choćby o mistrzowskim szkicu mieszkańca Saleinjii. Wracając do Bobika - można powiedzieć, że stworzył sobie swój włąsny świat albo żyje w świecie który opisuje. Nieoficjalnie, natknąłem się na prawdopodobnie jego komentarze na różne tematy. W większości nie wspominał ze jest kosmita, ale głosił swoje przekonania. Pojawiło się również twierdzenie jakoby był pisarzem, który chce jakoś wypłynąć. Wg mnie to nieprawda, książka Hejala została rozproszona w sieci za darmo, nie bierze, żadnych pieniedzy za sprzedaż swojej książki (którą sprzedaje na własną rękę). Po więcej informacji radzę sięgnąć na jego stronę i się wgłębić w treści. To tyle.

Pozdrawiam
  • 0

TYRIPS.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Sam tam byłem jako "noname" jak kojarzysz to wiesz o co chodzi, z dużo pytań i wytkniętych błędów i koleś zwątpił i tyle...
  • 0

tacjanna.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

elooo TYRPIS:)) JESTEM..
  • 0

GuruMaster.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tyrpis, w komentarze aż tak się nie zagłębiałem, jedynie szybko przeglądałem te w których zadawano pytania, na Twoje niestety nie natrafiłem. Hmm przypomniało mi się, że ostatnio na forum przebudzenie pewnie gość o ksywce turi napisał, że Saleinjii istnieje, ponieważ ją pamięta z poprzednich wcieleń :) http://www.przebudze...HANO-t4041.html

Myślę, że prędzej czy później Bobika albo ruszyłoby sumienie, albo znudzenie tym wszystkim i dałbo sobie spokój z blogiem.
  • 0

TYRIPS.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Trochę ostatnio zacząłem czytac i doszedłem do wniosku, że jestem człowiekiem(super odkrycie^^) więc potrzebuje zobaczyc na własne oczy, innym się nie ufa najlepszy przyjaciel kiedyś może cię w balona zrobic;/... trzeba samemu szukac odpowiedzi...
  • 0

misiek15173.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Panowie, takie myślenie jakie tu przedstawione jest tutaj jest po to aby robić mętlik nam w głowach. Jesteśmy młodzi zyjmy chwilą i dniem ..a tak i tak bedziemy w niewoli.
  • 0

GuruMaster.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Panowie, takie myślenie jakie tu przedstawione jest tutaj jest po to aby robić mętlik nam w głowach. Jesteśmy młodzi zyjmy chwilą i dniem ..a tak i tak bedziemy w niewoli

Tak, nie zaszkodzi jednak poczytać bo gość pisze bardzo mądrze a częścią ludzkiego życia jest szukanie prawda, czyż nie?
  • 0

frosti.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Przeczytałem trochę pierwszego postu i dalej nie dałem rady. Za bardzo się to wszystko kłóciło się to z tym :mrgreen: :

"Demokracja to rząd większości, a większość to idioci"
i
"Prawo jest jak płot - żmija się prześlizgnie, tygrys przeskoczy, przynajmniej bydło się nie rozejdzie" :lol
  • 0

GuruMaster.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

frosti a naprawdę warto poczytać więcej. Gość ma łeb na karku, wie co gada, coś jednak w jego przekazach jest.
  • 0

Kamil3.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

GuruMaster gość nie ma żadnych przekazów tylko zrobił sobie eksperyment, wiem to z pierwszej ręki. Zebrał to co było w internecie, resztę wymyślił.

Generalnie EKSPERYMENT niezbyt udany. Socjopatologiczny... ludzie są tam zamknięci na świat zewnętrzny i przeraźliwie BOJĄ SIĘ tej "ciemnej strony" zupełnie nie kapując, że świat nie dzieli się na tych złych i dobrych, ale wszystko jest w nas.. :roll:

Forum utworzone przy stronie to obecnie przestrzeń zamknięta na nowe idee, jak sobie poczytacie, to ktokolwiek nowy się tam pojawi z innymi poglądami niż "wszechoograrniająca miłość" to won... resztę dopowiedzcie sobie sami. Ludzie ślepo wierzą w Hejala jako kosmitę (który sobie na nich eksperymentuje) i kierując się jego książką z góry patrzą na każdego kto nie nagina się do ich tez.

Trochę to chore. I nie dla ludzi o otwartych umysłach. Szczerze nie polecam. :lol
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych