Napisano 31.07.2007 - 15:47
Napisano 31.07.2007 - 15:53
Ok, mam nadzieje ze nie jestescie hipokrytami i czekacie takze z seksem az do slubu, bo seks przedmalzenski to tez jest grzech.Masturbację określa się na wiele sposobów ale bezwzględu na to jak ją określimy, nie zmieni to faktu iż jest to grzech. Problemu masturbacji nie można ignorować, lecz trzeba podjąć środki mające na cely wyeliminowanie go z życia wiernych Kościołowi.
Napisano 31.07.2007 - 15:54
Moze powiesz ze (za przeproszeniem) nigdy nie waliles konia ?
Moderator... Wstydził byś się - mnie to wali co do mnie powiesz ale takie wulgarne odzywki zachowaj dla siebie. Czytają to forum kobiety, dziewczyny, nieletni i nie każdy musi reprezentować taki poziom słownictwa.
Ze względu na wyznawaną religię nie mogę zaakceptować żadnych praktyk o charakterze autoerotycznym.
Napisano 31.07.2007 - 15:54
Napisano 31.07.2007 - 15:59
Napisano 31.07.2007 - 16:01
Napisano 31.07.2007 - 16:02
Nie wiem czy to byla riposta do mnieAle sex... tu potrzeba odpowiedzialności, troski. Ja przyznam, że jestem za tym by młodzi sie masturbowali. Natomiast sex w wieku dojrzałym kiedy są gotowi by być razem na zawsze...
Napisano 31.07.2007 - 16:05
Ja nie wnikam w tematy religii - mi chodzi o szacunek do drugiej osoby. Wykorzystywanie drugiej osoby tylko i wyłącznie do zaspokojenia własnej fizycznej przyjemności jest brakiem szacunku do tej osoby; tak samo wykorzystywanie siebie do zaspokojenia fizycznej przyjemności jest brakiem szacunku do siebie samego!
Napisano 31.07.2007 - 16:05
Napisano 31.07.2007 - 16:07
Przepraszam, ale co to ma do rzeczy - że niby to sprawa tylko facetów ?Czytają to forum kobiety, dziewczyny, (...)
Napisano 31.07.2007 - 16:07
a kto mowi o wykorzystywaniu ? wykorzystywanie to jest nic innego jak gwalt. A jesli obie osoby tego chca i daja sobie wzajemnie to czego chca to w czym problem ? i zeby nie bylo, nie mowie o jakichs przygodnych znajomosciach w WC na dyskotece.Wykorzystywanie drugiej osoby tylko i wyłącznie do zaspokojenia własnej fizycznej przyjemności jest brakiem szacunku do tej osoby
Napisano 31.07.2007 - 16:13
a kto mowi o wykorzystywaniu ? wykorzystywanie to jest nic innego jak gwalt. A jesli obie osoby tego chca i daja sobie wzajemnie to czego chca to w czym problem ? i zeby nie bylo, nie mowie o jakichs przygodnych znajomosciach w WC na dyskotece.
A jeśli obie strony godzą sie i są gotowe by to zrobić to też nazwiesz wykorzystaniem?
Nie wiem czy to byla riposta do mnie ale pragne zauwazyc ze zwiazek malzenski nie oznacza bycia doroslym i dojrzalym. Sa ludzie dojrzali bez malzenstwa jak i niedojrzale emocjonalnie dzieci biorace slub. Zgadzam sie ze do seksu trzeba dojrzec, ale zwiazek malzenski tu nie ma nic do rzeczy.
Napisano 31.07.2007 - 16:17
Napisano 31.07.2007 - 16:18
Jako człowiek kulturalny pewnie szanujesz innych ludzi nie nazywając ich małpami tylko dlatego, że co innego sprawia im przyjemność niż Tobie.I teraz sie zastanów czy chcesz należeć do kręgu osób które reprezentują właśnie poziom małp czy może jednak wolisz ludzi kulturalnych
Napisano 31.07.2007 - 16:26
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych