Skocz do zawartości




Zdjęcie

Aktualizacja do wersji 3.4.6: wyjaśnienia, błędy, usterki.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
312 odpowiedzi w tym temacie

#271

Staniq.

    In principio erat Verbum.

  • Postów: 5102
  • Tematów: 673
  • Płeć:Mężczyzna
  • Artykułów: 23
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

?... Przecież zawsze otwierała się najpierw mobilna wersja, a potem można było wybierać. Jak zgubi ciasteczka, to automatycznie pyta na początku co sobie życzysz. 

Wersja mobilna jest light, czyli zawiera elementy nieobciążające procesor i pamięć urządzenia na którym chcesz oglądać VRP, oraz są te pakiety "wagowo" lekkie, a więc nie zabierające tak cennego transferu danych. Raczej nie było by w porządku zmuszanie kogokolwiek do zwiększonego zużywania swojego transferu bez potrzeby. Wielu z nas korzysta z netu mobilnego dorywczo i szkoda nam każdego bajta. Mój iPhone5 pamięta ostatnią sesję i nie muszę za każdym razem tego potwierdzać, pod warunkiem, że mu nie wyczyszczę pamięci podręcznej z historii przeglądania.

Podsumowując, telefon rozpoznaje rodzaj danych, które Ci są dostarczone i sam podejmuje decyzję, jaki rodzaj danych mu bardziej odpowiada. Jeżeli ma wybór, wybierze te, które są dla niego odpowiedniejsze, Tobie pozostawiając decyzję końcową. Nie wiem jaki telefon używasz, ani jaką przeglądarkę masz tam zainstalowaną, ale podłubać możesz w ustawieniach bądź preferencjach przeglądarki, może tam znajdziesz opcję, która wszystko załatwi.





#272

Robakatorianin.
  • Postów: 1732
  • Tematów: 41
  • Płeć:Mężczyzna
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

 

Miałem podobne problemy z wklejaniem tekstu (z różnych stron, linków itp). Tekst był czarny albo przezroczysty lub jeszcze jakiś inny. Później musiałem wklejony tekst kolorować na jakiś biały ale i tak był denerwujący. Wystarczy wkleić tekst używając opcji "wklej jako zwykły tekst" i po problemie.


To może w takim razie wystarczyłoby ustawić tą opcję jako domyślna.

Nie wiem, chyba nie gdyż dużo osób wkleja jakieś teksty z odnośnikami i z edytorów tekstowych, odpowiednio ułożonych, poustawianych itd. Co za problem kliknąć prawym przyciskiem myszy i wybrać "wklej jako zwykły tekst"...tylko niestety trzeba o tym pamiętać...



#273

Connor.

    Kings Never Die

  • Postów: 1674
  • Tematów: 60
  • Płeć:Mężczyzna
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak przeglądam forum (niezalogowany) na pełnej wersji na Androidzie, to "Logowanie" i "Rejestracja" znikają nawet po minimalnym przybliżeniu strony. Bardzo to przeszkadza i trzeba się logować bez zoomowania i czasem ciężko trafić.





#274

Miłosz.
  • Postów: 522
  • Tematów: 47
  • Płeć:Mężczyzna
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie działa mi edytor postów na forum, zaawansowany i ten zwykły. Problem opisałem szerzej w jednym z moich postów na forum, podaję link.
http://www.paranorma...-57#entry599006
Wie może ktoś co jest grane i jak ten problem rozwiązać? Nie mogę też dodać załącznika, bo nie widzę tej funkcji, żadnego przycisku, a wiem, że jest na forum.
Tak wygląda odpowiadanie na czyiś post. :/
http://imageshack.co...9/4748/9and.png
Bardzo proszę was o pomoc.

Użytkownik Miłosz edytował ten post 09.04.2014 - 21:10




#275

pishor.

    sceptyczny zwolennik

  • Postów: 4740
  • Tematów: 275
  • Płeć:Mężczyzna
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Miałem to samo, jakiś czas temu (ale tylko z edytorem zaawansowanym). Monitowałem, prosiłem, próbowałem sam i... poległem.

W końcu, coś się samo chyba naprawiło - ale trwało to dobre dwa tygodnie.





#276

Miłosz.
  • Postów: 522
  • Tematów: 47
  • Płeć:Mężczyzna
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Miałem to samo, jakiś czas temu (ale tylko z edytorem zaawansowanym). Monitowałem, prosiłem, próbowałem sam i... poległem.
W końcu, coś się samo chyba naprawiło - ale trwało to dobre dwa tygodnie.


A możesz powiedzieć co robiłeś by pozbyć się tego upierdliwego problemu?
Ja próbowałem usunąć ciasteczka ale to nic nie daje. Problem u mnie sam się zrobił, niczego nie ruszałem, po prostu zalogowałem się na forum i stwierdziłem, że nic nie działa, inne fora, na przykład Astropolis, działają u mnie bezproblemowo, więc nie sądzę, że ten ten problem leży po stronie mojego komputera.

Użytkownik Miłosz edytował ten post 09.04.2014 - 21:55




#277

pishor.

    sceptyczny zwolennik

  • Postów: 4740
  • Tematów: 275
  • Płeć:Mężczyzna
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dokładnie, to co Ty. Ciasteczka, historia - i tez nic nie robiłem. Co więcej, problem (z tego, co pamiętam) występował nie tylko na Firefox ale również na Chrome i IE.

Tu masz link do tematu, który założyłem w tej sprawie.





#278

Miłosz.
  • Postów: 522
  • Tematów: 47
  • Płeć:Mężczyzna
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dokładnie, to co Ty. Ciasteczka, historia - i tez nic nie robiłem. Co więcej, problem (z tego, co pamiętam) występował nie tylko na Firefox ale również na Chrome i IE.
Tu masz link do tematu, który założyłem w tej sprawie.


Skorzystałem z IE, ale to nic nie daje, problem jest identyczny, brak panelu ( tam gdzie są opcje, jak buźki itd. ) w zaawansowanym edytorze i w tym zwykłym, problem z tekstem, są w nim różne krzaczki itd. Pogrzebię coś jeszcze, może mi się uda rozwiązać problem. Jak masz jeszcze jakieś pomysły to ja chętnie z nich skorzystam.

Użytkownik Miłosz edytował ten post 09.04.2014 - 22:14




#279

pishor.

    sceptyczny zwolennik

  • Postów: 4740
  • Tematów: 275
  • Płeć:Mężczyzna
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jedyny to taki, żebyś uderzył z tym problemem do Kuraka na P.W. :szczerb:

Ona cały czas coś tam grzebie przy forum po tej modernizacji i być może znowu coś jej się tam omsknęło (na chwilę oczywiście).





#280

Sventer.
  • Postów: 241
  • Tematów: 37
  • Płeć:Mężczyzna
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Yyy... czemu nie działa edytor tekstu? Wg. drażnią mnie coraz bardziej te bugi :/ ta zmiana wersji forum to chyba był zły pomysł... Ciągle coś, jak się coś nie zawiesi to znika jak np: wiadomości z shoutboxa... Czasem post się nie chce wysłać albo zacina się tak jakby łączył się z serwerem z Antarktydy... Szkoda słów. Teraz mam problem z pisaniem postów, po naciśnięciu "Napisz" nic się nie dzieje... Próbuje dalej może się wyśle... Dopisuje znowu, bo oczywiście się nie da wysłać ale teraz spróbuję z dodaj odpowiedź...

EDIT: Udało się...

 

Co jest z tym forum? Dziś mam problemy z wejściem na nie i dalej kłopoty z wysyłaniem postów, używam Chroma. Głownie jest problem z szybką odpowiedzią, która u mnie nie działa.





#281

ultimate.

    Animam debeo !

  • Postów: 498
  • Tematów: 46
  • Płeć:Mężczyzna
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@up

 

Serwery już nie wytrzymują, za dużo wejść ;)

 

Mam ten sam problem, również używam chroma. 





#282

pishor.

    sceptyczny zwolennik

  • Postów: 4740
  • Tematów: 275
  • Płeć:Mężczyzna
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mój Firefox również miał problemy z forum w ciągu kilku ostatnich dni (głównie wczoraj i dzisiaj rano).

A teraz mój "problem".

Z uporem maniaka wracam do tematu zawartości w profilach użytkowników. Tym razem chodzi mi o ciut inną kwestię, a mianowicie o posty napisane przez danego użytkownika.

Dzisiaj trochę się nudziłem i postanowiłem przeglądnąć profile kilku najbardziej znanych, pod kątem ich początków działalności na forum. Tak z czystej, niczym nieuzasadnionej ciekawości.

W zakładce zawartość, wybierałem opcję tylko posty i przesuwałem listę do pierwszego napisanego na forum. Zauważyłem, że praktycznie w żadnym przypadku (a sprawdziłem kilka - 8 do 10 użytkowników) niemożliwe jest zobaczenie pierwszego postu.

Rozpiętość dat ewidencji pierwszego posta jest różna, od 2008 r do 2013 r ale w żadnym przypadku, nie udało mi się trafić na post z roku rejestracji użytkownika.

Np pierwsze posty Eurego pochodzą dopiero z 2008 r. Sprawdziłem również swój profil i tez zauważyłem prawie roczny poślizg (przed modernizacją mogłem zobaczyć swój pierwszy wpis).

I teraz pytanie - czy ja źle szukam, czy może część postów (a właściwie ich zestawienie) przepadło?

Jeszcze raz zaznaczam - pytam z czystej ciekawości.





#283

D.K..

    Semper invicta

  • Postów: 2230
  • Tematów: 1731
  • Płeć:Kobieta
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

I teraz pytanie - czy ja źle szukam, czy może część postów (a właściwie ich zestawienie) przepadło?

Jeszcze raz zaznaczam - pytam z czystej ciekawości.

Żadna odpowiedź nie jest prawdziwa :) Po prostu funkcja szukania ma nałożone ograniczenie na 100 najnowszych obiektów -- tzn. jeśli np,. szukasz postów danego użytkownika, to otrzymasz w wyniku 100 ostatnich jego wypowiedzi, ale wcześniejszych już nie. Takie rozwiązanie bardzo wyraźnie wpływa na wydajność serwerów bazy. Oczywiście wszystkie wcześniejsze posty są dostępne i jak najbardziej można do nich dotrzeć, ale trzeba zastosować pewien prosty trik -- po prostu zawęzić szukanie do określonych dat. Np. jeśli chcesz znaleźć najstarsze posty Eury'ego, to ustaw datę wyszukiwania DO powiedzmy 31 grudnia 2006 roku. Podając inne warunki też można uzyskać żądane wyniki, wystarczy nieco pokombinować.

 

Inną opcją jest skorzystanie z zaawansowanych metod oferowanych przez Google. Jedną z najprostszych opcji jest site:, np. fraza do wyszukiwania "Trójkąt Bermudzki site:paranormalne.pl". 

 

... właśnie mi się przypomniało, że w poprzedniej wersji forum dodałam przeszukiwanie za pomocą Google'a. W obecnej również taka opcja by się zapewne przydała, więc zrobię ją w najbliższej przyszłości :)





#284

pishor.

    sceptyczny zwolennik

  • Postów: 4740
  • Tematów: 275
  • Płeć:Mężczyzna
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

OK - dzięki za wyjaśnienia.

Rozumiem, że te wszystkie ustawienia filtrów należy wprowadzać "w prawym górnym rogu" forum?





#285

Lupus28.

    ¯\_(ツ)_/¯

  • Postów: 641
  • Tematów: 4
  • Płeć:Mężczyzna
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Właśnie zauważyłem, że nie da się otworzyć spoilerów.




 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych

stat4u