Skocz do zawartości

Zdjęcie

Najgłupsza rasa

• Zamknięty Temat jest zamknięty
66 odpowiedzi w tym temacie

Shi.

關帝

• Tematów: 39
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

więc - nie podoba Ci się bycie człowiekiem? pętelka na szyję, chętnie kopnę w stołek jak macie zamiar się tak dalej użalać.

Takie prowokacje to w gimnazjum przerabiałem ;) . Po pierwsze co mnie rozbroiło "użalać" :D - to że niszczymy planetę jest tylko stwierdzeniem faktu czy tego chcesz czy nie. Cieszę się że nie wszyscy ludzie na świecie myślą tak jak Ty bo dawno bym musiał już biegać w maskach gazowych po ulicy bo inaczej bym nie mógł.

skoro tak bardzo nie lubicie ludzi, to się zabijcie.

Śmieszne, mówimy tutaj o gatunku ludzkim który niszczy ziemię - kto może ją odbudować ? - odpowiem za Ciebie też tylko człowiek.

też zjadacie zapewne mięso

Kto zjada ten zjada ;)

ja nie widzę w tym problemu, skoro człowiek umie myśleć i wykorzystuje to aby przetrwać i ułatwić sobie życie

Mieszasz, przetrwanie i ułatwianie życia to są 2 różne sprawy. A ułatwianie sobie życia kosztem innych to już zupełnie inna sprawa.

skoro tak Was boli atakowanie natury, to nie piszcie na tym forum, wiecie ile ziemi zostało przekopane albo ile drzew zostało zniszczonych, aby postawić słupy po których idą kable? ja nie wiem, ale pewnie dużo.

Niewiem jak Ty ale ja mieszkam tak blisko mojego "dostarczyciela" internetu że idzie tylko sam kabel :P . Ale nie będę się ośmieszał taką wypowiedzią bo jest na żałosnym poziomie. Człowiekowi niektóre rzeczy są potrzebne żeby żyć - wyobrażasz sobie teraz życie bez jakiegokolwiek środka komunikacji ? Znowu mieszasz pojęcia - człowiek powinien żyć w zgodzie z matką naturą a on ją po prostu niszczy.

Pyziak.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

a przeżyłbyś, żyjąc w zgodzie z naturą (cokolwiek przez to rozumiesz)? wytrzymałbyś? bo mi się wydaje, że nie ;) zresztą, zanim człowiek zniszczy przyrodę 'do końca', to ja już dawno będę trupem więc luzik :]

Shi.

關帝

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

a przeżyłbyś, żyjąc w zgodzie z naturą (cokolwiek przez to rozumiesz)? wytrzymałbyś? bo mi się wydaje, że nie wink1.gif

Dlamnie życie zgodnie z naturą to np :

-segregacja odpadów (jaki odsetek społeczeństwa to robi ?)
-zaprzestanie wycinania lasów (czy deszczowych czy zwykłych to nie ma różnicy) dla pierdółek z drewna ;) .
-ZAKAZ zabijania zwierząt dla futer czy innego syfu - koniec końców zabijanie zwierząt dla mięsa jest dlamnie powiedzmy "do przyjęcia" ponieważ jest to jeden z podstawowych elementów diety niektórych ludzi na świecie.
-hodowle np kurcząt przecież to jest maskara niewiem czy ktoś kiedykolwiek widział jak to się robi :hammer:
-utylizacja odpadków różnego rodzaju i ich recykling
-nie niszczenie zalążków przyrody vel. lasy tropikalne
-uznanie praw zwierząt
-tak jak ja to robie np. wypady do lasu by pozbierać puszki, worki, jakieś inne świństwa
-kupowanie kosmetyków nie testowanych na zwierzętach i przyjaznych środowisku (ozon)
-bojkot vivinsekcji
-i tak dalej ;)

Można robić naprawdę wiele rzeczy, sam sprzeciw jest ważny ;) . Musimy dostosować się niestety do standardów cywilizacji chociaż kiedyś będzie to wyglądać tak :

Dołączona grafika

zanim człowiek zniszczy przyrodę 'do końca', to ja już dawno będę trupem więc luzik sohappy.gif

No niewiem u mnie ostatnio "wiceprzewodniczący" LOP (tfu) nakazał wybudowanie sortowni śmieci w Bieszczadach :cry:. Więc niewiem czy tak do końca z tym że jak nas nie będzie już to dopiero się wyniszczymy ;) .

Borte Czino.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Heh...nawiedzeni ekolodzy...

Ludzie nigdy nie potrafili żyć zgodnie z naturą. Życie w zgodzie z naturą, to w ogóle śmieszne pojecie. Nawet zwierzęta nie żyją w zgodzie z naturą, biorą to co potrzebują, to co im ułatwia przeżycie, tak jak człowiek. To, że presja przyrody już na nas nie działa, to tylko i wyłacznie nasza zasługa. Natura już nie może zmniejszyć naszej populacji, tak jak innego drapieżnika...

Shinji77 a nie lepiej uciec do lasu, zrobić sobie szałas i żreć jagody i padline, jak nasi przodkowie? ;)

Nie zrozum mnie źle, tez jestem przeciwny wycince lasów, niszczeniu środowiska naturalnego, zabijaniu zwierząt-nie dla mięsa lub w nieludzkich warunkach. Jednak nigdy nie zgodzę się, że człowiek jest najgorszym ze wszystkich zwierząt. Jesteśmy tacy sami, a to ze mamy inne potrzeby nic nie zmienia.

Pyziak.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

zgodne z naturą byłoby nieprodukowanie śmieci, a nie ich segregacja :P
zaprzestanie wycinania lasów..no dobra, a na czym stoi Twój komp i z czego masz podłogę?
zabijanie dla futer - też jestem przeciwny ;) ale dieta zawierająca mięso zwierzęce nie jest udziałem 'niektórych' ludzi, tylko zdecydowanej większości raczej.
co do kurczaków, no nie widziałem jak to jest, ale kurczaka lubię zjeść. niektórych rzeczy lepiej nie wiedzieć :P
recykling, jak najbardziej się zgadzam.
uznanie praw zwierząt? ale w jakim sensie? bo ja mam psa i ma takie wygody, że hoho :D ja sam osobiście jeśli widzę bezdomnego psa, to aż mi się beczeć chce, a po chwili to się przeradza w chęć skrzywdzenia wszystkich, którzy swoje zwierzęta krzywdzą. i to skrzywdzenia dość ostrego.
wypady - przyznam, zazdroszczę zaangażowania :P ja taką akcję mam raz do roku, ale za to wtedy zasuwam za dwóch :P
co za różnica czy kupisz kosmetyki testowane czy nie? to nie zmienia faktu, że reszta nadal będzie testowana ;)
co to vivinsekcja? bo nie wiem co to znaczy :P

uwierz, wyniszczymy się/zużyjemy surowce tej planety nie my, ale nasze praprapra(...)wnuki :P

kamil_d.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zabijaja sie ludziska bo chodzi o kase. Niestety kasa rzadzi swiatem. Pewniez zauwazyliscie ze od kilku lat robi sie coraz gorzej, wojny itp. Ja czasami zazdroszcze plemiona w afryce, nie maja 'kosmicznych' telewizorow, zalezy im tylko zeby cos do garnka wlozyc i to wszystko.
Czasami chcialbym sie przeniesc do czasow kamienia, czlowiekowi zalezalo tylko na tym zeby cos zjesc, jak bylo zimno to sobie kawalkiem liscia dupe zakryl i to wszystko. Bez tego syfu co teraz, bez pogoni za pieniadzem.

Shi.

關帝

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ludzie nigdy nie potrafili żyć zgodnie z naturą. Życie w zgodzie z naturą, to w ogóle śmieszne pojecie. Nawet zwierzęta nie żyją w zgodzie z naturą, biorą to co potrzebują, to co im ułatwia przeżycie, tak jak człowiek.

One biorą bo potrzebują ;) . My bierzemy dla przyjemności - to tak jak zabrać dziecku lizaka

zgodne z naturą byłoby nieprodukowanie śmieci, a nie ich segregacja tongue1.gif

Mówiłem że musimy się dostosować do istniejących warunków ;) .

zaprzestanie wycinania lasów..no dobra, a na czym stoi Twój komp i z czego masz podłogę?

Dla pierdółek napisałem :D . Wiadome że mamy szafkę czy cokolwiek innego - ale czy naprawdę kolejna pani potrzebuje kolejnych nikomu nie potrzebnych stoliczków itp. ?

ale dieta zawierająca mięso zwierzęce nie jest udziałem 'niektórych' ludzi, tylko zdecydowanej większości raczej.

Raczej ;) . W Europie napewno, taka kultura.

co do kurczaków, no nie widziałem jak to jest, ale kurczaka lubię zjeść. niektórych rzeczy lepiej nie wiedzieć tongue1.gif

To lepiej żebyś nie wiedział naprawdę ;) .

uznanie praw zwierząt? ale w jakim sensie? bo ja mam psa i ma takie wygody, że hoho grin.gif ja sam osobiście jeśli widzę bezdomnego psa, to aż mi się beczeć chce, a po chwili to się przeradza w chęć skrzywdzenia wszystkich, którzy swoje zwierzęta krzywdzą. i to skrzywdzenia dość ostrego.

I tylko się cieszyć że tak myślisz - chodzi mi o to np jak zwierzęta są transportowane :/ . W jakich warunkach się je trzyma czasami :/ . Zwykle domowe zwierzątka mają dobrze, ale pomyślmy także o reszcie.

uznanie praw zwierząt? ale w jakim sensie? bo ja mam psa i ma takie wygody, że hoho grin.gif ja sam osobiście jeśli widzę bezdomnego psa, to aż mi się beczeć chce, a po chwili to się przeradza w chęć skrzywdzenia wszystkich, którzy swoje zwierzęta krzywdzą. i to skrzywdzenia dość ostrego.

Ja parę razy w tygodniu ;) . Ale i tak dobrze :) .

co za różnica czy kupisz kosmetyki testowane czy nie? to nie zmienia faktu, że reszta nadal będzie testowana wink1.gif

Ogrooomna ;) . Jeżeli zacznie im spadać odsetek kupujących, to albo zaprzestana procederu albo zbankrutują

co to vivinsekcja? bo nie wiem co to znaczy tongue1.gif

Vivinsekcja to przeprowadzanie badań nad np. lekami na zwierzętach by potem podać je ludziom (ciekawe kto wytłumaczy sens takiego działania)

Jeżeli ktoś chce zobaczyć jak wygląda vivinsekcja to : (piosenka Los Fastidios - Animal Liberation Front)

uwierz, wyniszczymy się/zużyjemy surowce tej planety nie my, ale nasze praprapra(...)wnuki

Japończycy już muszą chodzić po ulicy w maseczkach ochronnych ;) .

Shinji77 a nie lepiej uciec do lasu, zrobić sobie szałas i żreć jagody i padline, jak nasi przodkowie?wink1.gif

Zapłać mi za bilet do cieplejszego kraju - to z chęcią ;)

Borte Czino.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Gdyby zwierzęta odczuwały przyjemność, z np. noszenia futra innego zwierzaka, to robiłyby to samo co my;)

Shi.

關帝

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ale natura pomyślała o wszystkim tylko myśmy jej jakoś nie wyszli :D - to tak ewolucyjnie, jeżeli chodzi o kreacjonizm to Bóg stworzył człowieka, bo nie spodobała mu się małpa. Dalszych eksperymentów zaprzestał :D

DaVinci.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Gdyby zwierzęta odczuwały przyjemność, z np. noszenia futra innego zwierzaka, to robiłyby to samo co my;)

:lol

Gdyby? Nie ważne jest, co by było gdyby, ważne co jest tu i teraz, piszesz tylko gdyby zwierzęta to, gdyby zwierzęta tamto, ale zwierzęta ani nie mają przyjemności z noszenia futer ani nie mają przyjemności z zabijania innych... To, że jesteśmy numerem jeden w łańcuchu pokarmowym nie znaczy, że możemy robić, co nam się podoba.

Nawet zwierzęta nie żyją w zgodzie z naturą, biorą to, co potrzebują, to co im ułatwia przeżycie, tak jak człowiek.

Co za brednie :lol Chyba nie wiesz, co to jest życie w zgodzie z naturą :lol

Zwierzęta żyją w zgodzie z naturą, zwierzęta są naturą, biorą tylko tyle ile potrzeba im do przeżycia, nie przekraczają pewnych granic jak to robi człowiek, który bierze o wiele więcej niż mu jest potrzebne do przeżycia, więc nie wypisuj tu takich głupot :lol

Pyziak sam się powieś albo podetnij sobie żyły, co tam wolisz, a kopnąć to cię mogę w pusty łeb, bez takich jak ty na pewno by było lepiej na tym świecie.

Zabijanie zwierząt przeznaczonych na mięso nie jest niczym złym, w końcu też musimy jeść, ale jak się widzi np transporty koni na ubój, to szkoda gadać. Zapewnienie odpowiednich warunków chowu, transportu i zabijania to podstawa.

A polowania które nie są w ogóle potrzebne, zabijanie zwierząt dla futer tylko dlatego bo jakiejś głupiej babie się zachciało, bo nie ma co z pieniędzmi zrobić itd. to już w ogóle.

Pyziak w ogóle wiesz z czego masz biurko pod kompa? pewnie z płyty wiórowej a do ich produkcji nie wycina się lasów.

Pyziak.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

nie Tobie jest kolego osądzać bez kogo byłoby lepiej na świecie ;) i tak się nie bulwersuj bo Ci żyłka pęknie ;) i trochę wyluzuj, bo ja Ciebie nie obraziłem, a że łeb mam pusty to wątpię. to Ty tak strasznie narzekasz jacy ludzie są źli dla środowiska, więc proponuję Ci rozwiązanie - zmniejsz liczebność ludzi o jeden.

przeczytaj co napisałem. mówię, że bezsensownego zabijania dla futer/trofeów czy czego tam innego również bardzo chętnie bym zakazał. zabijanie dla mięsa uważam za normalne.

a to, że jesteśmy numerem jeden w łańcuchu pokarmowym zawdzięczamy właśnie temu że możemy robić co nam się podoba ;)

Shi.

關帝

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mniej emocji to lepiej będzie ;)

a to, że jesteśmy numerem jeden w łańcuchu pokarmowym zawdzięczamy właśnie temu że możemy robić co nam się podoba wink1.gif

Numerem jeden w łańcuchu pokarmowym jesteśmy tylko dzięki cywilizacji, zostawić takiego człowieka w dżungli to zobaczylibyśmy kto jest numerem jeden w łańcuchu pokarmowym :D .

Pyziak.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

ta, ale 'cywilizacja' nie wzięła się znikąd ;)

Shi.

關帝

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

ta, ale 'cywilizacja' nie wzięła się znikąd wink1.gif

Zauważ że kolebki cywilizacji, nie powstały gdzieś w dżungli tylko tam gdzie człowiek nie miał nic do roboty - bo np. oliwki mu same rosły, owce się same pasły, było ciepło więc nie musiał się martwić o zimie (Grecja :D ).

Pyziak.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

czyli nauczył się wykorzystywać naturę :P to chyba oczywiste :P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych