Skocz do zawartości

Zdjęcie

Telekineza

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
316 odpowiedzi w tym temacie

Fenix.
  • Tematów: 19
  • Artykułów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Eee... czy widzi ktoś powyżej przecinek ? :)

Nie jestem born-psi, więc musiałem sporo czasu poświęcić na wyrobienie zdolności, jednak metody, jakich używam do poruszania obiektów - nie mogę ich przedstawić.

Kiedyś może napiszę co nieco o telekinezie :)
  • 0

Furion.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@up

Szkoda. Przydał by się temat o sposobach ćwiczenia telekinezy i o rzeczach z nią związanymi bo ten temat jest jakby tematem prezentującym zdolności danego usera. W tym temacie jest wiele cennych i trafnych uwag ale są rozproszone więc przydałby się jeden porządny temat w którym było by wszystko do a do z o telekinezie.

A co do przecinków to zawsze zapominam ale od kolejnego posta postaram się je zaznaczać bo firefox załatwia sprawę ortografii ( co mi bardzo ułatwia ).
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Wiesz, ja po prostu mogę nakreślić trochę o telekinezie, lecz pewnych rzeczy nie mogę powiedzieć z uwagi na to, iż mogą się odbić na zdrowiu osób, które nie opanowały nawet podstaw psioniki.
  • 0

Berith.
  • Tematów: 26
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Na zdrowiu, ale jakim zdrowiu? Jak mi powiesz że psychicznym to się zastanowię nad "zabawą" z energią :D
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Podstawy nie są niebezpieczne... niebezpieczne są metody zaawansowane praktykowane przez początkujących. To jest tak jak ze biegiem maratońskim, zawsze zanim rzucisz się na takie wyzwanie musisz poćwiczyć bieganie :)
  • 0

Furion.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To co radzisz mi ? - początkującemu. Jak ćwiczyć ? Ile ? Jakie są podstawy psioniki ?? ??

PS. Od napisania mojego poprzedniego posta wyłączyłem komputer i poćwiczyłem telekineze. Kolega w szkole powiedział mi że czytał o ćwiczeniu które pomaga w zrelaksowaniu się, a ja z kolei czytałem że telekineza wymaga jakieś energii którą trzeba jakoś odzyskać. To pomyślałem że poprzez relaks sobie tą potrzebną energię naładuje. Ćwiczenie polegało na odprężeniu się i liczeniu od 100 do 0 co wydech ( zapomniałem nazwy ) . Po tym ćwiczeniu spróbowałem telekinezy na wiatraczku i nie mogłem uwierzyć : Najpierw chciałem aby wiatraczek obracał się w prawo i po chwili to zrobił, wiedziałem że to jeszcze nie zbyt namacalny dowód na telekinezę więc postanowiłem się trochę bardziej wysilić i zmienić kierunek kręcenia się wiatraczka - udało się ! Kierunek zmieniłem jeszcze ok. 3 razy po czym postanowiłem zatrzymać wiatrak i tak się stało. Nie wygląda mi to na zbieg okoliczności ponieważ twarz miałem zasłoniętą aby wyeliminować możliwość poruszania się wiatraka moim oddechem. Myślę że im bardziej jesteś zrelaksowany tym twoja moc telekinetyczna ( nie wiedziałem jak to nazwać ) jest większa.
  • 0

Berith.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Przecież masz "poradnik" krok po kroku :/
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Polecam na początek psionikę dla laika, najlepiej część 8 :) .
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przepraszam, że wtrącam się w rozmowę, ale nasunęło mi się takie pytanie, Fenix. Pytam jak najbardziej poważnie, żeby nie było.

Gdzieś kiedyś napisałeś, że swoich mocy nie używasz z byle powodu, ale w przypadku gdy wchodzi w rachubę pomoc słabszym, jesteś w stanie z nich skorzystać.

Mam taki pomysł.
Może podjąłbyś się wyzwania rzuconego przez Randiego i jednak wziąłbyś udział w kontrolowanym eksperymencie, wykazując raz na zawsze realność telekinezy? Wygrałbyś okrągły milion, który mógłbyś przeznaczyć np. na głodujące dzieci w Afryce (wiem, nie jestem oryginalny ;) ). W ten sposób Twoje moce przysłużyły by się wyraźnie wielu słabym i niewinnym istotom.

Zastanawiałeś się nad takim rozwiązaniem?
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Wybaczcie mi wszyscy mój brutalny język, którego za chwilę użyję, ale:

Takiego chama jak James Randi to mam głęboko w dupie. Wystarczy mi jedna kłótnia z nim i jego "asystentem", a swój milion w obligacjach firmy, która w każdej chwili może zbankrutować to może sobie wsadzić gdzieś...

Uff, ulżyło mi :) . Jeszcze raz przepraszam za brutalny język.
  • 0

Berith.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Co?! Kto?! Gdzie?! Jak?! Dlaczego?! Za co?!

Powiedz o co chodziło, bo nikt tutaj nic nie rozumie (a przynajmniej ja).
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Po szczegóły zapraszam do ostatniego posta na tej stronie :
http://www.paranorma...t...=5751&st=30
  • 0

Furion.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Polecam na początek psionikę dla laika, najlepiej część 8 :) .

Eh trochę to dziwnie zabrzmiało : Na początek polecam część 8. Przeczytałem najpierw 1 żeby coś zrozumieć następnie 8 ale trochę wątpię abym wytrwał w tak długim treningu ale na wszelki wypadek wszystkie części poradnika mam na dysku. Zaraz zabieram się do treningu telekinezy.

Fenix może nagrasz film jak podnosisz długopis ?? ??
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nie mogę :D . Albowiem nie mam kamery, ani aparatu.

Co do 8 części, bo tam jest przedstawiony trening energetyczny ANKA, a przynajmniej pierwsze 3 miechy, i od tego powinno się zacząć, jeśli myśli się o psionice.
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dobra Fenix, wymigałeś się od odpowiedzi jakimiś tam osobistymi utarczkami z Randim. Darujmy sobie więc Randiego.

Jest wiele organizacji czy osób, które oferują podobne, choć mniejsze nagrody (ale dla Ciebie przecież to nieistotne :) ):

B. Premanand - 100 000 rupii indyjskich = ok. 2 300 USD
Prabir Ghosh - 2 000 000 rupii indyjskich = ok. 45 000 USD
Australian Skeptics - 100 000 dolarów austalijskich = ok. 80 000 USD
Association for Skeptical Inquiry, UK (ASKE) = 12 000 GBP = ok. 24 000 USD
Tampa Bay Skeptics - 1000 USD
North Texas Skeptics - 12 000 USD
Scientific American - 2 500 USD

Nie są to może tak duże kwoty jak w przypadku Randiego, ale dzieci w Afryce na pewno były by Ci bardzo wdzięczne :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych