Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stworzenie przy tunelu.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

LeśnyDziad2000.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam,
Pozwolę sobie bardzo streścić historię która przytrafiła mi się w lutym tego roku. Tło historii jest takie że wybrałem się ze znajomymi do ruin zamku Rogowiec nieopodal Głuszycy. Gdzie zastała nas godzina na tyle późna że pociągi ze stacji już nie jeździły i musieliśmy dostać się na ostatni autobus z Jedliny Zdrój w dość krótkim czasie. Dlatego wybraliśmy drogę na skróty przez opuszczony tunel kolejowy, do którego drogę postanowiliśmy skrócić przez pole. I tutaj przechodzę już do właściwej rzeczy. Około 30 metrów przed nasypem zatrzymał nas warkot, zdecydowanie nie był to warkot psa. Zbliżyliśmy się do źródła dźwięku (Czemu? Bo to bardzo odpowiedzialna decyzja) i dopiero wtedy uświadomiliśmy sobie że to też zbliża się do nas. Pędem ruszyliśmy spowrotem na ulicę, gdzie na dwie może trzy sekundy odwróciłem się żeby sprawdzić czy wszyscy są za mną. Byli. A za nimi, na skraju pola, zaraz przy rowie oddzielającym je od ulicy zatrzymało się to zwierzę. Gdybym się wtedy nie odwrócił założył bym że to dzik. Jednak w świetle latarki stało coś na oko wzrostu 190cm? Całe białe (a przynajmniej takie było w świetle latarki) do tego sprawiało wrażenie jakby stało na dwóch nogach. Tyle wystarczyło żebym bardzo szybko wrócił do uciekania (w tamtym momencie mój mózg nie zarejestrował tego co widziałem i myślałem tylko o tym żeby mnie nic nie pogryzło) finalnie dotarliśmy na nasyp inną drogą i droga przez tunel odbyła się już bez żadnych incydentów. Odrazu zaznaczam że najbardziej uradowała by mnie odpowiedź która mogła by rozjaśnić jakie to mogło być zwierzę. (Przypominam było wysokie, i raczej nie był to niedźwiedź no chyba że polarny). Oczywiście ciekaw jestem czy ktoś też spotkał się z czymś podobnym w tamtych okolicach. A no i bym zapomniał, cokolwiek to było musiało mieć futro, ponieważ w świetle latarki nie wydaje mi się żebym widział konkretny zarys ksztaltu kończyn czy pyska.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych