W sumie, ta kategoria (jak dla mnie) w dużym stopniu powiela "Najlepszego Newsmana", więc o tyle mi łatwiej wybrać swoich kandydatów w obu głosowaniach.
Zrobimy więc tak, że tu docenimy starych wyjadaczy, a tam - "forumową młodzież".
1. Staniq
To w zasadzie nie wymaga żadnych wyjaśnień, bo jaki Staniq jest - każdy widzi. Ale oprócz tego, że systematycznie dba o napływ świeżych tematów na forum, to jednocześnie dba o swoje dziatki, czyli młodych redaktorów* i jeszcze ma czas na klepanie postów na forum, więc pierwsze miejsce należy mu się jak Szkotowi flaszka whisky.
*o czym niech świadczy ta wypowiedź, przypadkowo spotkanej redaktorki, którą zapytałem, co sądzi o Staniq'u:
"Warunki na zgrupowaniach miałyśmy bardzo dobre! Wszystko to zasługa naszego Staniq'a i nie jest prawdą, że nad łóżkami dach przeciekał! Szczególnie, że prawie nie padało! Staniq dba o nas jak ojciec najlepszy!"
2. kpiarz
Wprawdzie redaktorem została stosunkowo niedawno ale widać, że się mocno zaangażowała i regularnie (a to w tej robocie jest chyba najważniejsze), wrzuca na forum bardzo ciekawe materiały.
3. Simba
To trzecie miejsce jest pewną formą uhonorowania Mokrej Włoszki, która, odkąd musiała pomalować dach stodoły zdradziła zgniłozielony na rzecz żółtego ale w pierwszej połowie roku napracowała się solidnie i byłoby grubym nietaktem niezauważenie tego.
"Honorowego Redaktora" w tej kategorii, chciałbym przyznać Kronikarzowi, który (choć akurat za to nie ma płacone), w okresach posuchy, zawalał forum takimi seriami artykułów, że jakby to sensownie rozrzucić w czasie, to spokojnie starczyłoby na cały rok.